Torstai 27.6.2019

Keskusta uudistaisi yrittäjien perhevapaat – Lintilä: Yrittäjien välilläkin epäsuhta

Luotu: 
18.3.2019 10:37
  • Kuva: Meeri Utti / Alma Talent
    Kuva
|

Perhevapaita uudistamisessa pitäisi ottaa pk-yrittäjät nykyistä paremmin huomioon, vaatii toimitusministeristön elinkeinoministeri, eduskuntavaaliehdokas Mika Lintilä (kesk).

Lintilän mukaan yrittäjäperheet eivät pysty hyödyntämään perhevapaita samaan tapaan kuin palkansaajat. Lintilän mukaan tilanne mielletään yrittäjien keskuudessa usein epäreiluksi.

”Perhevapaita uudistettaessa etuusjärjestelmään pitäisi lisätä joustoja siten, että yrittäjien olisi mahdollista jaksottaa päivärahapäiviä nykyistä selvästi useampaan osaan ja pidemmälle ajanjaksolle”, Lintilä ehdottaa.

Lintilä olisi valmis myös parantamaan lastenhoidon tukijärjestelmää siten, että se parantaisi toiminimellä toimivan yrittäjän asemaa.

Toiminimiyrittäjän asema poikkeaa yhtiömuotoisten yritysten omistajayrittäjistä siinä, että yksityinen elinkeinonharjoittaja ei voi vähentää sairaan lapsen hoitajan palkkaa yrityksen verotuksessa.

”Yrittäjien välillä on erilainen asema, kuinka voi vähentää esimerkiksi sairaan lapsen hoitokuluja. Tämä asia on syytä korjata ja mahdollistaa sairaan lapsen hoitajan palkan vähennysoikeus. Näin mahdollistetaan yrittäjän työnteko”, Lintilä toteaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: