Torstai 25.4.2019

”Hurja tilanne!” – Vihreät taistelee tosissaan kolmospaikasta HS-gallupissa

Luotu: 
20.3.2019 07:37
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Pekka Haaviston johtama vihreät on jo hyvin lähellä keskustaa tuoreimmassa gallupissa.
|

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Helsingin Sanomien tänään keskiviikkona julkaistussa puolueiden kannatuskyselyssä vihreät on noussut jo hyvin lähelle kolmanneksi suurimman puolueen paikkaa.

Gallupissa sdp jatkaa ykkösenä 21 prosentin kannatuksella. Kokoomus on toisena 18,1 prosentilla, laskua on tullut 0,5 prosenttiyksikköä.

Kolmostilalla on niukin naukin keskusta, jonka kannatus on laskenut 0,4 prosenttiyksikköä 14,3 prosenttiin. Vihreät on neljäs tasan 14 prosentilla. Vihreiden kannatus on noussut saman verran kuin keskustan on laskenut. Perussuomalaisten nousutrendi on taittunut ja kannatus on HS-gallupissa 11,1 prosenttia.

”Sdp vakaa 21%, kokoomus (18%) ja keskusta (14%) pienessä luisussa, vihreät (14%) iskuetäisyydellä keskustasta, PS:n (11%) nousutrendi taittunut”, tiivistää viestintäyhtiö Ellun Kanojen tutkimusjohtaja Jukka Manninen.

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

 

 

”Hurja tilanne! Vihreät ovat 0,3 [prosenttiyksikön] päässä kolmanneksi suurimman puolueen paikasta!”, iloitsee vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar Twitterissä.

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

”Kannatuksemme on noussut 14 prosenttiin, tästä on hyvä jatkaa vaalityöhön”, myhäilee vihreiden kansanedustaja Olli-Poika Parviainen.

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

Sdp:n ja kokoomuksen ero on HS-gallupissa noin kolme prosenttiyksikköä. Se on vähemmän kuin Ylen edellisessä mittauksessa, jossa kokoomus sai 16,2 prosentin kannatuksen ja ero sdp:hen oli revennyt noin viiteen prosenttiyksikköön. Alman gallupissa kahden suurimman välinen ero oli samaa luokkaa kuin nyt HS-gallupissa.

HS:n gallup on tehty 18.2.–15.3. Juha Sipilän hallitus erosi perjantaina 8. maaliskuuta. Ylen gallupin haastattelut oli tehty 6.2.–5.3. Alman gallupin haastattelut puolestaan tehtiin 18.2–3.3.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Lakot, verot, autot, viinit – Näin Antti Rinne veisi Suomea vasemmalle ja Petteri Orpo oikealle

Yle-gallup: Ero repesi – kokoomus putoaa

Alma-gallup: Kokoomus putosi 3,2%:n takamatkalle – puoluesihteeri: ”Odotettua, kilpistyy yhteen tekijään”

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Meillä on uusi ”virustauti”, joka tarttuu kuin influenssa. Se on ”ilmastonmuutostauti”. Tartunnalle ovat alttiita ennen kaikkea hyväuskoiset henkilöt. Heille voidaan syöttää mitä pajunköyttä tahansa. Nyt on vaarana, että tämä ”tauti” pesiytyy myös tulevaan eduskuntaan. Tähän antaa selvää viitettä demareiden kestävän kehityksen alv-suunnitelma, jossa pyritään määräämään jopa ihmisten kulutustottumuksista.

Demareiden kannatus on ollut voimissaan jo useiden kuukausien ajan. En pidä lainkaan mahdottomana myös sitä, etteikö uusi suunta olisi kytköksissä teollisuusinvestointeihin. Oulu saattaisi olla nyt tästä esimerkkinä. Demarijohtoinen hallitus, jossa ay toimisi ”äänettömänä yhtiömiehenä”, ei ainakaan ole lisäämässä luottamusta investoijien keskuudessa. Siitä demareiden veropolitiikka antaa jo esimakua jopa ennen vaaleja.

Raija Lempiäinen

EK:n vaikutus Sipilän hallituksen päätöksentekoon mm. työllisyysasioissa olikin mielestäsi ihan OK, vai?? AY ei ole missään asemassa Demarien hallituksessa, siitä voit olla varma.
Myös yrittäminen on SDP:n agendana, pienet ja keskisuuret yritykset edellä, suuret pärjää tai ainakin pitäisi osinkojen puolesta pärjätä ilman valtion sosiaalitukia!

Raija Lempiäinen

Iloisena yhdyn tähän toiveeseen! riittävästi ääniä SDP:lle, Vihreille ja Vasemmistoliitolle niin voidaan jättääkin kyykyttäjät oppositioon, RKP tai Kristilliset kimppaan vielä, niin voidaan odottaa muutoksen tuulia oikeudenmukaisuuden suuntaan!

Seppo Simonen

En ole erityisesti nähnyt Vihreissä mitään hyvää mutta täytyy nyt muuttaa suhtautumista syystä että olisivat hyvittämässä metsänomistajaa hyvästä metsien hoidosta hiilinielukorvauksena.
Siis kun keskisuomalainen metsä kasvaa 4 kiintokuutiota ha vuodessa ja se sitoo kovaa C2 hiiltä tonnin ja sen pörssihinta on 87,6 € tämä toisi 100 ha jo 8760 € vuodessa. Metsää ei hakata kesken kasvun mutta 90 vuotisena voi jo päätehakata.

Henri Järvi

Lauttasaarein silta menettää remontissa toisen kaupunkiin menevän kaistansa. Mitähän tapahtuu kun hälyytysajoneuvo pyrkii kaupunkiin päin aamuruuhkassa? Mihin samaan suuntaan menevät autoilijat väistävät, eivät mihinkään. Siinä saattaa joku kiireistä apua tarvitseva olla maksumiehenä, ja ehkä hengellään.  Näin voi käydä kun vihreä ideologia voittaa järjen. Joku senkin maksaa. Mutta onneksi silakanpyytäjillä on tilaa. Sitähän se Holkerikin kehoitti ihmisiä tekemään, syömään silakkaa.

Tomi Härkönen

Yrittäjänä. Minulle kun joku tulee sanomaan, että sdp on yrittäjien puolella, minä olen valmis repimään häneltä pään irti. Yhtä hyvin voin julistaa olevani jeesus. Kumpikin on yhtä lähellä totuutta. Tämä maa on menossa päin helvettiä.

Tapio Mäkeläinen

Ainoa oikea tulos tulee kun äänet on laskettu. Nämä gallupit, jatkuvat tentit, media, vaalikoneet sun muut ovat sotkeneet koko homman.
Eikö tänne tosiaan saada jotain vaalirauhaa?
Äänestäjät on vaalishöyn piippuhyllyllä.
Ei ole ihme jos Virheät ovat Helsingissä edenneet. Hesari on pannut koneistonsa heidän taakseen. Se on alkanut jo kauan sitten.
Kokoomuksen kannatus nyt on tuolla kohdalla eikä puolue jalkaapolkemalla ja itkuvirsillä. riistoporvareista yms häivy. Ei Suomessa missään Ryysyrannassa eletä.

Kohta eletään vuotta 2020 eikä 1970.