Maanantai 27.5.2019

Teuvo Hakkaraisen sakko koveni 5 440 euroon – Hovioikeus: Työpaikalla väkivaltaa ja seksuaalista ahdistelua

Luotu: 
22.3.2019 09:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, ps.

Helsingin hovioikeus on tuominnut kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) 80 päiväsakkoon kansanedustajakollegansa Veeran Ruohon (kok) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hakkaraisen tuloilla sakkoa kertyy maksettavaksi yhteensä 5 440,00 euroa.

Hakkarainen oli käynyt Ruohoon kiinni eduskunnan kuppilassa pikkujouluiltana joulukuussa 2017. Hakkarainen oli ottanut Ruohoa kaulan takaa kiinni niskalenkkiotteella ja toisella kädellä vääntänyt tämän kasvoja niin, että sai suudeltua tätä. Hakkarainen ilmoitti pian tapahtumien jälkeen jättävänsä perussuomalaisten varapuheenjohtajan tehtävät.

Helsingin hovioikeuden tuomio koveni selvästi Helsingin käräjäoikeuden aiemmin määräämästä 45 päiväsakosta.

”Ottaen kuitenkin huomioon, että Hakkarainen on kohdistanut väkivaltaa asianomistajan pään ja kaulan alueelle ja se, että hänen syykseen on lisäksi luettu seksuaalinen ahdistelu ja että teko on tapahtunut asianosaisten työpaikalla, on tuomittua rangaistusta pidettävä yleiseen oikeuskäytäntöön nähden liian alhaisena ja rangaistusta on siten korotettava”, Helsingin hovioikeus toteaa tuomiossaan.

Lisäksi tuomiossa korostetaan, että ”[s]illä seikalla, että asianomistaja on ollut kansanedustaja ei ole merkitystä rangaistusta mitattaessa ottaen huomioon, että rikos ei ole kohdistunut asianomistajaan tämän aseman vuoksi”.

Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Hakkaraisen maksamaan Ruoholle korvaukseksi pahoinpitelyn aiheuttamasta kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1 000 euroa ja seksuaalisen ahdistelun aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä 400 euroa ja oikeudenkäyntikuluista 1 674 euroa korkoineen. Tältä osin tuomio pysyi ennallaan.

Helsingin hovioikeuden ratkaisu oli yksimielinen. Tuomiosta voi valittaa korkeimpaan oikeuteen, mikäli se myöntää asiassa valitusluvan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Pajunen

Toimi Kankaanniemi on ainakin "mies jolla on arvot kohdallaan" tiesi aikanaan hänen "löytäjänsä", katolinen rukousaamiaisten mies Timo Soinikin...vaikka ministerin salkku sittemmin sextexstailuilla tuli hassattuakin, mutta voihan liha olla joskus heikko hurskaallakin, miehellä jolla on arvot kohdallaan.
- Vai olisiko ollut niin, että kun Hakkarainen perusteli hurjia, eduskunnalta velkomiaan kilometrikorvauksia hän mainitsi puolustukseksi, että Kankaanniemi on usein kyydissä joten naistenmiehenä tunnetulla kuskilla on voinut olla "huono vaikutus....?!"

Vuokko Lahtela

Kova jäbä tämä Hakkarainen, selättää eduskunnan pikkujoulussa MM-pronssin ja kaksi EM pronssia saaneen ja uralla 13 vuotta olevan Taekwondoon (korealainen itsepuolustuslaji) mestarin ja kookkaan nuoremman henkilön ja poliisin. Uskomaton suomalainen ukko ja vielä muutaman promillen muisti pois humalassa ja taitaa olla vielä päätä lyhempi ja huomattavasti nuorempi. Ai niin ja siinä samalla vielä seksuaalista häirintää eduskunnan kahvilassa. Ihan niin kuin eduskunnassa ei olisi ennen juhlittu ja juotu. Johan siellä on myös hienot vapaa-ajan tilat kansanedustajille ja toimittajille. Tosin oikeuslaitoksella ei ole vielä tietääkseni tiloja, jotta he voisivat kerrankin olla paikan päällä toteamassa reaalitapahtumat, jotta he olisivat kerrankin todellisissa tapahtumissa, eikä ainoastaan kertomusten ja todistajien varassa. Vai oliko siellä pikkujoulussa puolen yön aikaan joku täysissä sielun ja järjen tilassa ilman alkoholia. Sahurin arvostus tavallisena katoavana suomalaisena miehenä senkun kasvaa. Äänivyöryä odotellessa, jos joku jo luuli tai toivoi tai häntä ollaan uskoteltu, että suomalainen mies on kadonnut, niin ei ole maanteiden ritari Teuvo ei aja nykyään anglialla vaan mainosten kera maasturilla. Kansa rakastaa Teuvoa joka painaa kaasun pohjaan ja nousee raput hevosvoimallaan.