Torstai 27.6.2019

Ministeriltä suorat sanat HS:lle: Hallitus syntyy vasta kesällä – ”Vaalilupaukset pitää vetää vessanpöntöstä alas”

Luotu: 
22.3.2019 17:49
  • Kuva: Meeri Utti / Alma Talent
    Kuva
    Mika Lintilä (kesk).
|

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Toimitusministeristön elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ennustaa, että seuraavasta hallituksesta päästään vakavasti neuvottelemaan vasta toukokuun europarlamenttivaalien jälkeen.

Lintilä puhuu tulevien hallitusneuvottelujen vaikeudesta sekä Salon Seudun Sanomille että Helsingin Sanomille. Hän ennakoi alun perin SSS:ssä, että ennen hallitusneuvotteluja viedään läpi EU-vaalit, joita ennen ei tehdä mitään ratkaisuja.

Eduskuntavaalit käydään sunnuntaina 14. huhtikuuta, eurovaalit toukokuun 26. päivä. Hallitusneuvottelut alkavat perinteisesti mahdollisimman pikaisesti eduskuntavaalien jälkeen, mutta niiden kestoa on hankala ennakoida.

Lintilä tarkentaa Helsingin Sanomille arviotaan.

”Aikaisintaan juhannuksena”, hän sanoo hallituksen muodostumisesta.

Hän pitää ”ihan selvänä, ettei ennen EU-vaaleja käydä vakavia ja tiukkoja neuvotteluja”.

”Neuvotteluista on tapana tehdä taktisia vuotoja, joissa paljastetaan, että se ja se puolue on luopunut siitä ja siitä. Toukokuussa ovat eurovaalit meneillään juuri kiivaimmillaan, joten ei kukaan tätä riskiä ota”, ministeri perustelee.

Riskin muodostaa Lintilän mukaan se, että ”hallitusohjelmaa tehtäessä suurin osa vaalilupauksissa ja tavoitteista pitää lopulta vetää vessanpöntöstä alas”.

LUE MYÖS:

Alman vaalikone nyt auki – Etsi ehdokkaasi Uuden Suomen sivuilla

Juha Sipilä: ”Ilmapiiri muuttui – Me tavoittelemme veturin paikkaa”

Kokoomus hurjistui verolinjauksesta: ”Tarkoitus on verottaa kaikesta. Ihan kaikesta”

”Verotetaan kaikkea omaisuutta, jota ei nyt veroteta” – Vasemmistoliitto sanoo suoraan mistä repisi 2 miljardia

Antti Rinne hermostui talouskuripuheesta – Sipilä ja Orpo kuin yhdestä suusta: ”Myrkkyä”

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pentti Westerholm

Monen City-seisojan mielestä Kepua ei enään tarvita.Ovat todenneet ,että lähikaupasta saa kaiken tarvittavan.Minne unohtui nämä kotimaisen tuotannon hiilijalanjäljet ne taisi ajattelussa muuttua joronjäljiksi.Ulkomailta saa näitä joronjälki tuotteita ,ehkä ne on heille maistuvampia.

Marko Kukkonen

Eihän kepu enää aja suomalaisen maaseudun asiaa. Sehän nähtiin jo parin viimeisen traktorimarssinkin aikana, kun Sipilä sai huijattua farmarit pois Helsingin keskustasta, ilman mitään konkreettisia tekoja. Näidenkin epätoivoisten mielenosoitusten jälkeen maanviljelijöidemme ahdinko vain syveni entisestään ja keskustavetoinen hallituksemme vaan levitteli käsiään ja naureskeli partaansa.

Pasi Käyhkö

Useassa maassa ihmisten elinajanodote on korkeampi ja myös elinikä kuin Suomessa. Joten ei niissä maissa ainakaan ihmisten ravinto ja elintarvikkeet voi olla huonompia. Esim. Ruotsistakin tulee maistuvia ja korkealaatuisia elintarvikkeita Suomen kauppojen hyllyille suht. paljon.

Ari Mikkola

Uskon että jos vasemmistolaiset puolueet ovat vallalla seuraavassa hallituksessa niin he pitävät ja toteuttavat lupauksensa perua edellisen hallituksen teot mm työllistämisen suhteen sekä toteuttavat kaikki lupauksensa veronkorotuksista.
140 000 syntynyttä työpaikkaa menetetään ja tilalle saadaan lisää veroja ja velkaa sekä sääntöjä.