Torstai 27.6.2019

Raju ryöpytys Jussi Halla-aholle: ”Suomen historian hävyttömin, härskein ja valheellisin poliittinen mainos”

Luotu: 
23.3.2019 10:15
  • Kuva: Alma Talent arkisto
    Kuva
    Jussi Halla-aho.
|

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Sinisen tulevaisuuden puoluehallituksen jäsen, puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) erityisavustaja Petteri Leino arvostelee kovin sanoin perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon viikolla julkistettua vaalivideota.

”Kyseessä on Suomen historian hävyttömin, härskein ja valheellisin poliittinen mainos. Jopa SAK:n  mässäilymainos jää tämän jalkoihin”, Leino ryöpyttää Puheenvuoron blogissaan.

Videolla kolme naamioitunutta miestä ryöstää kansalta ja juhlii kansan kurjistumisen kustannuksella, kunnes ”Äiti Maasta”nousee kansan katkeroituneesta vihasta voimansa ammentava Ketutus-hahmo palauttamaan kurin ja järjestyksen.

”Halla-ahon mainosvideo on varmasti hänen itsensä ideoima. Hän esiintyy itse siinä. Videon välityksellä hän päästää sisältään niin paljon patoutunutta vihaa ja katkeruutta, että se todellakin muuttuu synkkään, mustaan savuun sitoutuneeksi energiaksi”, Leino kommentoi.

Leino kuului aikaisemmin perussuomalaisiin, mutta siirtyi sinisiin kesällä 2017, kun Jussi Halla-ahosta tuli perussuomalaisten puheenjohtaja.

Lue myös: 

Näkökulma: Jussi Halla-aho lohkaisi viikon sitaatin

Näkökulma: Jussi Halla-aho epäilee elinkeinoelämän salaliittoa

Jussi Halla-aho tiukkana sinisille: ”Emme voi olla pelastusvene näille ihmisille”

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Petteri Leino
Petteri Leino
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kettunen

Sinisillä oo mitään varaa puhua yhtään mistään. Temppu miten siniset tempaistiin hallitukseen oli Suomen historian "hävyttömin, härskein ja valheellisin" toimi.

Pitäkää päänne kiinni ja toivokaa että tekemisenne unohdetaan.

Raimo Hakala

Ehkä joidenkin mielestä voi tehdä vielä äänestäjiensä pettämisen ja laittomasti eduskunnassa mandaatittomana istumista härskimmän teon? Minusta tuo laittomuus on kyllä ihan omassa luokassaan ja mieleen tulee historiasta 1930 luku jolloin eräät "herrasmiehet" väkivalloin ottivat vallan ja perustivat 1000 vuotisen valtion. No se kesti vain alle 20 vuotta mutta se sai aikaan koko maapallon pahimman ihmisten tekemän tuhon. Demokratia joka nimenä on vanha ja tarkoittaa vapautta, vaaleilla valitun eduskunnan koko kansan etua ajavan ja yhdessä tekemiä päätöksiä. Eikä Siellä voi olla ilman vaaleissa äänestäjien antamaa mandaattia.

Ellei osaavia kansanedustajia ole on mielestäni diktaattorinkin valinta suoritettava kansan äänestyksellä. Eikö olekin naurettava ajatus? Diktatuuri on aina vahvemman ilman ihmisiä suojaavia lakeja tapahtuva hallinto.

Raija Lempiäinen

Soini ja kumppanit tekivät kyllä härskin tempun, sen myöntää kaikki. Eikä Sipilä ja Orpo ole yhtään puhtoisempia siinä takinkääntö/takakontti jupakassa!
Mutta tuon videon jälkeen menee viimeinenkin usko, että perusuomalaiset olisivat yhteistyökykyisiä hallituskumppaneita, myös pelottaa asennevamma joka ajaa pelotteluun ja kansalliskiihkoon. Kyllä kansalaisten köyhtyminen ja oikeudenmukainen kohtelu saadaan kuntoon yhteistyöllä ei riitelemällä! Ihan selkeästi nousi mielikuviin Hitlerin huuto pelastajasta! Ja miten sitten kävikään.

Timo Harju

Eipä kuulostanut järjelliseltä eikä ainakaan siltä, että historia olisi vahva lajisi.

Hitlerin muka luoma talousihme on sitkeä myytti, vaikka tämä oman aikansa Halla-aho vain korjasi ansiot Hjalmar Schachtin ja myöhemmin maanpakoon ajamansa Heinrich Brüningin aikaansaannoksista.

Mutt usko sinä mitä hyvänsä. Kuten varmasti teetkin.

Tapio Lehtimäki
Vastaus kommenttiin #41

Niin. Asterix-asustasi päätellen historian luulisi olevan leipälajisi. Kuten myös olkiukkojen tehtailu.

Saksan talousihme on kylläkin historiallinen tosiasia. Saksahan saavutti täystyöllisyyden laajojen julkisten rakennushankkeiden ansiosta - ja kuten tiedämme, työvoimaa piti lopulta värvätä oikein rajojen takaa.

Mitä Hitlerin omaan osuuteen tuosta ihmeestä tulee, eiväthän valtionpäämiehet yleensäkään itse ihmeitä luo - heidän tehtävänsä on etsiä niille toteuttajat.

Halla-ahon rinnastaminen edesmenneeseen akvarellitaiteilijaan on asiatonta ja kertoo vain omasta kusipäisyydestäsi. Jos kerran tuommoisia rinnastuksia teet, niin vaivaudu edes kertomaan, mikä kyseisiä herroja mielestäsi yhdistää.

Timo Harju
Vastaus kommenttiin #43

"ja kuten tiedämme, työvoimaa piti lopulta värvätä oikein rajojen takaa."

Erikoinen lausunto taloudesta, joka "työllisti" 12 miljoonaa orjaa 20 eri maasta.

Tunnut jotenkin pitävän tätä normaalina meininkinä. Koko natsi-Saksan talous tähtäsi yhteen asiaan: sotaan, Lebensraumiin. Miljoonia pidätettyjä ja kansalaisoikeutensa menettäneitä ei laskettu työllisyyslukuihin. Menetelmä siivosi tilastoja vähän samaan malliin kuin meilläkin. Työläisten edut ja oikeudet olivat huonot. Kaikesta vastasi terrorivaltio jonka johdossa oli Führer, Johtaja, Mestari.

En erityisesti pitänyt Halla-ahon videon sanomasta ja tyylistä enkä myöskään siitä, että hänen kannattajansa nimittävät tyyppiä Mestariksi. Jollet itse huomaa yhtäläisyyksiä en varmaan voi asiassa auttaa.

Ilkka Paananen
Vastaus kommenttiin #45

Hitlerin hallinto korjasi Saksan talouden ennen sotaan ryhtymistään. Et pysty tuota tosiasiaa muuksi vääntämään. Ei muuta kuin takaisin historian akropaatturin ääreen. En fanita kumpaakaan täällä vääntävien talousmalleista. Erikseen mainittakoon, että video on mauton ja säälittävä teos.

Timo Harju
Vastaus kommenttiin #48

Ei korjannut. Hitlerin hyvät aikomukset alkoivat mennä perseelleen jo vuosia ennen sotaa. Jo vuonna 1935 Hitler yksinkertaisesti kielsi julkistamasta valtion tulo- ja menoarviota. Tase olisi paljastanut nopeasti, että hallitus toimi konkurssin rajamailla, ja se olisi vaarantanut luottamuksen natseihin.

Näin se oikeasti meni. Palaa vain itse historiankirjojesi ääreen. Mutta ethän sinä niin tee, kun uskot asiaasi, Ja usko ei petä kun uskoo.

Timo Harju
Vastaus kommenttiin #50

Jaa. Jollet tuosta väkivaltaa ja ainakin yhden murhan sisältäneestä Halla-ahon vaalivideosta mitään irti saanut, eikä sinulle missään paikassa alkanut valo vilkkua, en minä ja tuskin kukaan muukaan voi asialle mitään.

Tapio Lehtimäki
Vastaus kommenttiin #59

Etkös nyt, Timo, heittäydy vähän lapselliseksi laskiessasi leikkiä noin vakavalla naamalla. Vaalivideo oli niin puhtaasti fiktiivinen (se kerrottiinkin siinä lopussa), ettet voi vakavissasi nähdä siinä kaikuja Leni Riefenstahlin tuotannosta.

Niinpä odotan edelleen vastausta siihen, mitä yhteistä on kotoisalla Jussillamme mainitsemaasi viime vuosisadalla vaikuttaneeseen sotaherraan. Sellaista en toki sinulta usko koskaan saavani - öyhöttäjänä sinulla on paljon sanottavaa, muttei juurikaan asiaa.

Timo Harju
Vastaus kommenttiin #60

Vielä kerran:

Tämä "kotoisa Jussi" kirjoitti jo kymmenen vuotta sitten, että väkivalta on aliarvostettu ongelmaratkaisukeino ( (Halla-ahon blogi Scripta 28.11.2008).

Puheet ovat siivoutuneet sen jälkeen kun kotoisa Jussi pääsi viettämään varhaiseläkepäiviä EU:in, ja samoin avoin veljeily Suomen Sisujen ja PVL:n jne. kanssa. Sen hän poliittiseen nosteeseen päässeenä toki tietää, miten sinun kaltaisiasi pyöritellään. Monelle näkyy riittävän, että kotoinen Jussi osaa kirjoittaa ymmärrettävästi ja jo se tekee hänestä Mestarin.

Olen töihin menossa ja on jo kiire. En viitti jankata kanssasi tällä kertaa enempää. Hyvää päivän jatkoa.

Tapio Lehtimäki
Vastaus kommenttiin #74

Toki olen ollut itsekin pari kertaa tilanteessa, jossa väkivalta ei jättänyt pulaan. Maailma on sillä tavalla ikävä paikka.

Minkälainen mielestäsi on kaltaiseni ihminen? Itse osaan sanoa vain sen, että arvostan enemmän rehellisesti puhuvaa Jussia kuin vaikkapa venkoilevaa Rinnettä tai Orpoa.

Mukavaa työpäivää.

Timo Harju
Vastaus kommenttiin #75

Pyydän anteeksi. Olin aamulla väsyneenä loukkaava ja törkeä. Ei pidä mennä henkilökohtaisuuksiin, ja juuri niin minä tein.

Meillä ihmisillä on unelmia ja tavoitteita ja käsityksiä, joita pidämme oikeina. Luulen, että jos istuisimme saunan lauteilla juttelemassa, olisimme sulassa sovussa.

Väkivallasta sen verran, että henkilökohtainen ja tilannepakotteinen väkivalta on mielestäni aivan eri asia kuin poliittisen liikkeen toimintamuodoksi kehittyvä väkivalta.

Jos joku yrittäisi raiskata tyttäreni, löisin varmasti jokaisella käteen sattuvalla vehkeellä kirvestä myöten. Niin jokainen tekisi.

Jos poliittisen liikkeen johtaja esittää, että väkivalta on toimintakeino, puhutaan aivan eri asiasta.

Toisaalta ilman väkivaltaa ei olisi koskaan tapahtunut Ranskan suurta vallankumousta, jossa kumottiiin feodaaliyhteiskunta ja säätyerot jne. ja rakennettiin sen maailman kivijalka, jossa nyt olemme.

Johonkin pitää näköjään aina uskoa. Enin osa perussuomalaisia äänestävistä ihmisistä haluaa vain rehellistä meininkiä. Minusta rehellinen Jussi on ihmisten pelkoon valtansa rakentava poliittinen johtaja, jonka ainoa sanoma on maahanmuuton kauhistelu.

Tapio Lehtimäki
Vastaus kommenttiin #76

No problemo, Timo!

Sopii kai täällä keskustelupalstalla vähän nahkakontaktiakin ottaa silloin tällöin. Härskiä on oma retoriikkanikin aika ajoin - anteeksi siitä.

Mukava sun kanssa on asioista vääntää. Mitä tästä tulisi, jos aina oltaisiin samaa mieltä kaikesta? Jäisi aika vähän puhuttavaa :D

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #41

Onpa sinulla logiikka!?! Hitlerin tiedän hyvin, mutta että riinasyaa Halla-Aho Hitleriin ja joihinkin muihin tuntemattomiin. Jos ehkä tunnet tai tiedät noita henkilöitä, niin muuhun aivojesi kapasiteetti ei näytä riittävän.

Markku Savikivi
Vastaus kommenttiin #41

"vaikka tämä oman aikansa Halla-aho"

Yleissivistyksesi onnahtelee. Hitler oli germanisti ja imperialisti, joka halveksi "keltaihoisia suomalaisia" freudentalistiemme tapaan. Jussi ei ole germanisti, ei imperialsti, eikä halveksi keltaihoisiasuomalaisia. Vaan jättää nämä hommelit RKP:n ja heitä tukevien tahojen kontolle.

Risto Nikander

Saadaanko kansalaisten köyhtyminen kontopn ottamalla maahan tyohaluttomia ja rikollisia nuoria miehiä?!? Entä turvallisuus?!? Missä morsaaliso kun naisia ja lapsia on kymmeniä miljoonia pakolaisleireillä?!? Missä suhteellisuuden tajusi kun 1 nuori mies suomalaisten hoivassa maksaa 135 kertaa enemmän kuin lapsi pakolaisleireillä, (jos tekee rikoksia, summa moninertaistuu "ikuisesti". Entä kansallisomaisuuden myynti ulkomaisille pääomasijoittajille? Tai Berner'in Suomen lastensairaala "hyvä teko" jossa Berner hankkii miljoonia. Sipilä ja kokoomus yleensä suurtekijst näissä asioissa. .

Juha Myllärinen

Minustakin tuohon tapaan voi summailla.

Mistä asiiankulku johtuu, ja miten muutos saadaan, niin siihen ei napakkaa vastausta, vaikka olisi muotoiltavissa.

Vaikea uskoa, että eväitä on oikaisuun, kovin kellään. Kaikkihan siihen aina ensinnäkin tarvitaan. Jotain vastakkaista käytännön hallintotavalle, vaikka demokratiasta puhutaan.

Pekka Siikala

Video on kyllä niin mauton, vihaava, loukkaava ja hyvien tapojen vastainen että on ihme jos siihen ei laki ja oikeus puutu. Tosin se kyllä kääntyy kylillä ja kujilla enimmäkseen itseään vastaan. Eivät ihmiset ole aivan niin tyhmiä kuin videon tekijät ovat kuvitelleet.

Juha Myllärinen

Jos ajatellaan, että on ylilyöntioikeutta, niin sitäkin voi miettiä, kenen tekemänä asia on kohtuullisin. Asia ratkennee ihan yleispunninnalla.

Vaikea kyllä ottaa kantaa tuohon. Herättelyä voi olla toisaalta tästäkin suunnasta, kun ehkä ollut muualtakin tehtynä, ja käytäntöä myöten myös.

Miettiä ainakin kantsii.

Tapio Mäkeläinen

Eikös lähinnä sen Persujen johtoon kuuluva Teuvo Hakkarainen ole ollut muiden kaulassa roikkumassa ja vääntänyt umpihumalassa työkaverinsa niskasta sairaalakuntoon.
Missä tahansa työyhteisössä olisi tullut kenkää mutta hän onkin puolueen rupusakin sankari.
Loukkaavaa suomalaisia kohtaan, että hänen ja kaltaistensa kerrotaan edustavan tavallista kansaa. Ei todellakaan edusta.
Toivottavasti syyttäjä vie asian KO:een.

Jouni Lehmusruusu

JudasSmurffit muuttuvat raivosta sinisiksi kun joku uskaltaa kertoa totuuden.

Hassua.

Vielä muutama vuosi sitten poliittiseen satiiriin suhtauduttiin huumorilla. Ja onhan sinisillä eläke odottamassa, pahimmat syöpäläiset nostavat pariakin palkkaa sen päälle.

Marjatta Marttila

Tiedoksi, jos on unohtunut!
Timo Soinin jekuttamat aikuiset miehet, jotka eivät tajunneet hänen kiinnostuneen VAIN ministerin hillopurkista. Siniset kun luulivat sen sisältävän karhunvatukkahilloa (siitä puolueen nimi) ja saavansa ikuisen autuuden. Happamia sanoi siniset... .

Petri Kokko

Tämä oli oikein hyvä ja totuudenmukainen filmi siitä häpeämättömästä ja röyhkeän ylimielisestä perseilystä mitä suomessa on viimeisimmän hallituksen johdolla puuhasteltu, hienoa että tällainen kannanotto on saatu aikaiseksi (ja en, en kuitenkaan ole äänioikeuttani persujen hyväksi käyttämässä)

Jarmo Kanerva

Itseasiassa Perussuomalaiset on nyt ainoa hallituskelpoinen puolue.
Kok+Kesk heitti määräenemmistöllä PSn ulos hallituksesta kun johtoon vaihtui Jussi Hallaaho, joka olisi halunnut pysyä hallitussopimuksessa. Kok+Kesk+Sin eivät toteuttaneet sitä esim maahanmuuton osalta. Lopulta hallituspuolueet itsekin myönsivät olevansa hallituskelvottomia ja pyysivät hallituksen eroa.
Takana oli liikaa pelkkää omien asioiden hoitamista eikä yhteistyöstä tullut mitään. Kesk halusi maakuntiin lisää valtaa maakuntauudistuksella. Kok taas halusi sosialidemokratisoida kansan rahat ja korporatisoida ne firmoille. Haluttiin rakentaa suuria edelläkävijä- ja maailmanparannusprojekteja, joista saa mainetta. Ja sinä maksat ja kannat poliittisen vastuun, kansalainen. Nyt vaaleissa taas tarvitaan tukea - ja ääniä, jotta saa taas määrätä julkisista rahoista.

Janne Junga

Vaalit lähestyy, niin jopa alkaa näillä sinisen menneisyyden hillotolpan tukipylväillä olla hätä kourassa. Heidän suurmestarinsa petti isossa kuvassa äänestäjänsä ja pienemmässä kuvassa nämä poliittisen itsemurhan tehneet puudelit..

Kyuu Eturautti

Olen suuri propagandan fani ja nautin niin paljon tuosta videosta, ilman tätä juttua en olisi siitä tiennytkään.

Se on hyvin persu video, äärimmäinen ja kovasanainen. Propagandan tutkijalle se on riemastuttava. Tästä voi ammentaa vaikka mitä.

Mikko Rintasaari

Tuskin ketään yllättää että Halla-Ahon johtamana perussuomalaiset luisuu entistä syvemmälle nationalistiseen oikeistopopulismiin. Eduskunnan arvovalta tässä eniten kärsii, koska tämä porukka ei enää koskaan pääse hallitukseen.

Meri-Piia Sormunen

Tämä video on kammottava. Ahdistava.
Vaikka olen ollut ikäni pienipalkkainen ja kuulun todella niihin jotka ovat nykypoliitiikkaa vastaan, niin en ole koskaan äänestänyt perussuomalaisia enkä koskaan tule äänestämään. Tämä video ei saa katumaan päätöstäni. Se tietynlainen mielikuva ps puolueesta joka intuitiona esti minua äänestämään "jytkyn" aikaan, näkyy tässä videossa totena. Ja olen siis ateisti, ei liity uskontoon. En voi mitenkään ymmärtää että suomalaiset kannattavat tällaista mielenkulkua? Tällaista synkkyyttä ja pahaa oloa tuovaa näkemystä. En voisi koskaan näyttää tällaista videota 10-vuotiaalle lapselleni että katsotaanpas perussuomalaisten vaalivideo. En näyttäisi edes toiselle jo 21-vuotiaalle! Tällainen ei saa olla nuorille mielikuva meidän Suomesta ja tällaista pahuutta ei saisi levittää! Onko tämän videon tuoma olotila se mitä oikeasti suomalaiset haluaa Suomen edustavan?
Kunpa nuo videon kaltaiset vanhukset näkisivät jotenkin tämän videon, äänet menisivät muualle.

Mark Andersson

SAK:n mässäilyvideo oli sentään kieli poskessa tehty, tämä taideteos on tosikkomainen ja kertakaikkisen ala-arvoinen tekele.

Mutta jos Suomessa on niin hölmöä väkeä, että tällainen soopa puree niin hallelujaa, maan tulevaisuus.

Rauno Halme

Hyvin huomaa etteivät videossa pöyristyneet ole lukeneet nykyää myynnissä olevia sarjakuvia, joista on tehty myös useita menestyselokuvia. Video on mainostoimiston niistä lainaama ja siistimä versio, jossa jännästi Iltalehden mainostama "kallonhalkaisu" onkin pelkkä yhden lyönnin tyrmäys ilman verta ja aivoroiskeita. Vastaavia iskuja on päivittäin nähtävissä peruskanavien toimintaelokuvissa. Huvittavinta tässä on se, että mielensäpahoittaja somepäivityksineen antavat vaalivideolle ja samalla perussuomalaisille huomattavasti suuremman näkyvyyden kuin mitä he alunperin ostivat.