Torstai 27.6.2019

”Kyvyt ja ajat ovat ihan toisennäköisessä asennossa kuin 2014” – Puolustusvoimain komentaja kertoi uusista valmiuspataljoonista Ylellä

Luotu: 
23.3.2019 12:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg kuvailee Suomen puolustuskykyä ”kohtalaisen hyväksi”.
|

Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin mukaan Suomi on panostanut paljon valmiuden parantamiseen 4-5 viime vuoden ajan erityisesti maavoimissa. 

Hän kertoi Ylen Ykkössamussa lauantaina, että valmiutta ryhdyttiin parantamaan sen jälkeen, kun Venäjä miehitti Krimin vuonna 2014. Lindbergin mukaan Krimin miehitys keväällä vuonna 2014 muutti lännen sotilaspoliittista strategiaa kertaheitolla. 

”Kun käytiin terrorismin vastaista sotaa, mielenkiinto oli oman alueen ulkopuolella. Naton vuoden 2014 kokous syksyllä muutti painopisteen. Palattiin juurille ja Euroopan alueelle. Mielenkiinto siirtyi pohjoiseen ja Itämeren ympäristöön.”

Lindberg viittasi Helsingin Sanomien lauantaiseen uutiseen, jonka mukaan Puolustusvoimat aikoo laajentaa nykyiset maavoimien valmiusyksikkönsä valmiuspataljooniksi. Tavoitteena on, että joukkokokoonpanoista tulee vahvempia ja suorituskykyisempiä.

”Me pyrimme kasvattamaan näitä komppanioita valmiuspataljooniksi, joka tarkoittaa sitä, että ne ovat joukkoja, jotka lähtevät toimintaan tarvittaessa tuntiluokassa”, Lindberg kertoi.

Reservissä Puolustusvoimat on Lindbergin mukaan panostanut siihen kykyyn, joka saadaan liikkeelle alle kolmessa vuorokaudessa.

”Kaikki nämä kyvyt ja ajat ovat ihan toisennäköisessä asennossa kuin missä ne olivat 2014.”

Lindberg kuvailee Suomen puolustuskykyä ”kohtalaisen hyväksi”.

”Meillä on suuri reservi, joka muilta lähti kylmän sodan loputtua. Olemme olleet tässä onneksi muita konservatiivisempia. Meillä on huippusuorituskykyjä, jotka ovat teknologisessa mielessä kärkeä.”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Hatakka

Onhan noita miehityksiä:
”Vuonna 1833 britit kuitenkin kaappasivat vallan saarilla argentiinalaisen siirtokunnan ollessa sekasorrossa. Seuraavina vuosikymmeninä brittiläiset kolonialistit asuttivat saaret.”
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Falklandinsaaret

”Francisco Francon diktatuurin aikana Espanja uusi vaatimuksensa Gibraltarin palauttamisesta hallintaansa. Vastavetona vuonna 1969 hyväksytylle perustuslaille, jolla Gibraltar sai itsehallinnon, Espanja sulki Gibraltarin-rajansa. Raja avattiin uudelleen vuonna 1985 ennen Espanjan liittymistä Euroopan yhteisöön.”
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Gibraltar

Israel miehittänyt Golanin kukkulat ja Länsirannan.
Venäjä on miehittänyt Krimin.
Jne, jne.

Miehityksiä erivärisiksi pukeutuneiden joukkojen taholta riittää...

Jukka Mattsson

Ruotsi voisi miehittää ahvenanmaan ja tehdä siitä maahanmuuttokeskuksen, tai sen voisi irroittaa peruskalliosta ja hinata laatokan täytteeksi.

Saari on vähän samassa luokassa kun firmojen johtajien autopaikat. Etuoikeutettuja.

Arto Lähteelä

Suomella on lähes Euoopan vahvimmat maavoimat. Maamme kenttätykistö on
tuhovoimainen ja uuden kaluston ansiosta nopealiikkeinen.
Suomi on lähes ainoa Euroopan maa, joka kykenee puolustamaan suvereenistä maataan kriisin tullessa.
Sitä tukee myös maan asuttuna pitäminen koko laajuudeltaan. Kansallisen yhtenäisyyden vaaliminen on tärkeä myös turvallisuuden kannalta.