Torstai 27.6.2019

Paavo Väyrynen perustelee Ilja Janitskinin ehdokkuutta: ”Nyky-Suomessa sananvapauden rajoja tulkitaan oudosti”

Luotu: 
24.3.2019 11:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Ilja Janitskin on Paavo Väyrysen tähtiliikkeen ehdokas eduskunta- ja eurovaaleissa.
|

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Tähtiliikkeen perustaja, kansanedustaja Paavo Väyrynen perustelee MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin ehdokkuutta eduskunta- ja eurovaaleissa sananvapaudella. 

”Iljan ehdokkuus on myös minun kannanottoni sitä vastaan, että nyky-Suomessa sananvapauden rajoja tulkitaan oudosti ja puolueellisesti. Syyttäjät syyttävät ja tuomioistuimet tuomitsevat herkästi väitetyistä kiihotuksista kansanryhmää vastaan”, Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi syksyllä 2018 Janitskinin yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli yhteensä 16 eri teosta liittyen MV-lehden toimintaan. Tuomio ei ole lainvoimainen, sillä asian käsittely on kesken hovioikeudessa.

”Ehdokkuuden epäämiselle olisi pitänyt olla painavat syyt. Ilja on saanut käräjäoikeudessa tuomion, joka ei ole vielä lainvoimainen. Saamansa vankeusrangaistuksen hän on jo suorittanut”, Väyrynen kommentoi.

Lue lisää:

 Ilja Janitskin Väyrysen tähtiliikkeen ehdokkaaksi kaksiin vaaleihin – ”Sananvapaus ja haittamaahanmuutto”

Näkökulma: Nanopuolueita syrjitään taas - Väyrynen taistelee urheasti Pasilan tuulimyllyä vastaan

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kim Pale

Eikös vääristyneitä mielipiteitä tai niiden levittämistä pidäkin rajoittaa? Esim. kun ollaan jonkin väärän asian puolestapuhujia kuten kotiväkivalta, lasten hyväksikäyttö, lapsiavioliitot, syrjintä jne?

Meri-Piia Sormunen

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_tuomituista_kansaned...
Tuolta voi käydä katsomassa ja verrata rikoksia Janitskinin tekemisiin. Mikä kenenkin mielestä on vakavampaa? Onko rattijuopumus vähempiarvoinen kuin sananvapaus rikollisuus? Rattijuoppojen vuoksi Suomessakin sivullisten henki vaarassa päivittäin.
Mites tämä Hakkaraisen tuomio? Tai tuomiot. Herra Hakkarainen juuri myös saanut rikostuomion, hieman erilaisista asioista kuin Janitskin, mutta sitä ei näihin keskusteluihin oteta vertailukohteeksi.
Ylle laittamani linkki kertoo rikoksista tuomittuja olleen iät ajat eduskunnassa. Ja jokaisen ihmisen omassa arvomaailmassa voi asettaa asiat järjestyskeen onko Iljan tekemä rikos vakavampi verraten listassa oleviin.
Oikeudenmukaisuus, - siinäpä taitolaji ja haaste niin tavallisen tallaajan mielelle kuin Suomen päättäjille.

Risto Nikander

MAhtaakohan sinulle olla tärkempää Afrikan ja Lähi-Idän ym. ulkomaisten VAARALLISTEN rikollisten pitäminen Suomessa vapaana, vaarana kymmenille suomalaisille. LApset mukaanlukien.
Tällaista rikollista ei voi palauttaa kotimaahansa, koska se voisi olla vaaraksi hänen hengelleen tai ainakin johtaa hänet syrjinnän tai pahpinpitelyn tai muun epämukavan kohteeksi. Hänen, (rikollisen) kotimaassa on miljoonia naisia ja lapsia turvattomassa asemassa, voivat joutu pommiräjähdyksen tielle.
Tällaista on sinun logiikkasi. VAlitan, kuinka vaatimaton on sen taso. Ihan samaa luokkaa kuin vihervassureilla ja jopa muidenkin puolueiden dustajilla. PAitsi persuilla ja varsinkin HAlla-aholla, joka osasi ennakoida tilatnteen jopa vuosia ennen 2015.

Risto Nikander

Persuilla on sentään MINÄ ja suomalaisten etu.
Muilla on MINÄ ja ulkomaisten elintasopakolaisten etu, mukana paljon rikollisia ja erityisesti nuoria miehiä. Rikollisten kustannus on vankilavuosissa mitattuna € 100,000,- per vuosi. Pikkuraha, siihen verrattuna, kun niiltä jää sitten jopa esim. 5 lapsen kustannukset veronamaksajien maksettavaksi kun tappaa aviopuolisonsa ja lastensa äidin.
Oululaisen pitäisi, jopa Panu Saarelan, tietää myös muut haitat ja rikosten uhrien kärsimykset.
Vai etkö tiedä edes sitä, että maailamassa on paljon pakolaisia, lapsia ja naisia, paljon yli 60 miljoonaa. Ja 1 matu, nuori mies Suomessa maksaa 135 kertaa enemmän suomalasille veronmaksajille kuin lapsi tai nainen pakolaisleireillä. Siis jos ei tee rikoksia. Ymmärrys hoi, äly älä jätä, Pasi. Näyttää- kyllä siltä, että on jättänyt. Ainakin tietopuoli on vähäinen. Ja moraali olematon, jos sattuisi tietämään tämän verran.