Torstai 27.6.2019

”Onko sdp nostamassa tavallisten suomalaisten ruokalaskua?” – Kaikkonen ihmettelee Antti Rinteen kannanottoja

Luotu: 
25.3.2019 18:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Keskusta hyökkää nyt sdp:tä vastaan. Kuvassa Antti Kaikkonen.
|

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ihmettelee tiedotteessaan sdp:n ja sen puheenjohtajan Antti Rinteen linjauksia useista eri kysymyksistä.

Kaikkonen ja Rinne kisaavat eduskuntavaaleissa samassa Uudenmaan vaalipiirissä.

Keskusta on muutenkin tarttunut viime päivinä hanakasti sdp-johtajan kommentteihin.

”Viikonlopun jälkeen kukaan ei oikein tunnu enää ottavan selvää siitä, mitä SDP:n esittämä ’kestävän kehityksen’ arvonlisävero ruoalle tarkoittaa. Myös demarit itse, esimerkiksi Rinne ja sdp:n talous- ja veropolitiikkaa keskeisesti valmistellut kansanedustaja Timo Harakka, ovat antaneet siitä keskenään ristiriitaisia vastauksia. Edelleen joutuu kysymään, onko sdp nostamassa lapsiperheiden, pienituloisten ja muiden tavallisten suomalaisten ruokalaskua?” Kaikkonen sanoo tiedotteessaan.

LUE MYÖS: Tällainen on Antti Rinteen esittämä veromalli – Sdp: Uusi vero koskisi kaikkia tuotteita ja palveluita

Rinne sanoi hiljattain Ylen haastattelussa näin:

”Tällä hetkellä suomalaisten päästöistä lihantuotanto ja maidontuotanto, mutta erityisesti lihantuotanto eli maatalouden päästöt, ovat liikenteen kanssa yhtä suuret. Jos meinaamme ilmastonmuutosta torjua, tehdä oman osuutemme maapallolla, niin kyllä myös näille asioille täytyy jotain tehdä.”

LUE MYÖS: Antti Rinne selitti heittoaan, mutta kuittailu jatkuu: ”Jotenkin tuli mieleen vanha vitsi”

Kaikkosen mielestä sdp:n linja on epäselvä myös metsien käytössä ja metsähakkuiden tasossa sekä raideyhtiöissä, joista Rinne antoi kommentteja tänään maanantaina. LUE TARKEMMIN: Antti Rinteen junapuheista ihmetys – Sdp tyrmää Anne Bernerin yhtiömallin

”STT:n haastattelussa Rinne tyrmäsi raideliikenteen hankeyhtiöt - vaikka aiemmin kannatti esimerkiksi Infra Oy:n perustamista. Tosiasia on, että valtion budjetista ei ole lähivuosina osoitettavissa miljardeja euroja isoihin uusiin liikenneinvestointeihin. Isot uudet hankkeet tulisi siksi rahoittaa erillisten hankeyhtiöiden kautta ja käyttää budjettirahat etenkin teiden ja olemassa olevien ratojen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen. Rinteen näkemys tarkoittaa käytännössä monien koko Suomen elinvoiman kannalta tärkeiden liikenneinvestointien hautaamista”, Kaikkonen syyttää.

Rinne on sanonut, ettei vastusta liikennehankkeita, vaan liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) alulle panemaa hankeyhtiömallia.

LUE MYÖS: Ex-puoluesihteeri Jungner sdp:lle: ”Ottakaa time out, puolueen paketti on oikeasti hajoamassa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

"Kanki" Kankkonen on näköjään myös kovapäinen, ei mene jakeluun se tieto,ettei SDP ole nostamassa elintarvikkeiden hintoja! Vaalikentillä puhutaan propagandaa toista puoluetta vastaan, valheellistakin. Ei riitä,että nyt kyykytysten jälkeen heittäydytään armollisiksi köyhdytettyja lapsi- ja muita perheitä kohtaan, pitää vielä mustamaalata paalupaikalla olijaa. Sitten toivotaan kirkkain otsin siistiä vaalikampanjaa. Vaalikiima teettää kaikenlaista alaarvoista retoriikkaa!

Pasi Käyhkö

Keskustapuolue itse on nostattanut suomalaisten elintarvikkeiden hintaa lisäämällä maanviljelijöiden tukia. Kyseiset tuethan maksavat veronmaksajat. Ne maksut voi ja pitää laskea myös ruoan hintaan. Eli noin 2miljardia€.

virve lundgren

SDPn linja minusta on selvä- luvataan jotain ehdollisesti, jolloin ei oikeasti luvata mitään. Näin varmaan muillakin poliitikoilla muissa puolueissa, SDPn kohdalla sen jotenkin korostuu, kun puhutaan niin paljon kauniita sanoja. Meillä ei ole esim työllisyyden nostossa paljon helppoja vaihtoehtoja, mutta silti sen nousuun SDP ja vihreät paljolti perustaa rahanjaon vähäosaisille.
Silti työllisyyden nousu on pelkästään hyvä asia ihmisille ja luo hyvinvointia paljon muullakin tavalla kuin palkkahyötynä. Monelle pitkäaikaistyöttömälle tai vaikkapa työkyvyn uhan alla olevalle nykyiset tavat hakea töitä, tehdä CV tms ovat täysin uusia ja osalle hyvinkin vaikeita asioita. Kun näihin saa tukea ja itsetunto nousee, niin ihminen alkaa voida paremmin eikä koe niin suurta syrjäytymistä. Kun kaikkea vastustetaan, niin osalla taustalla on pelko! Joskus tarvitaan porkkanaa, joskus pieni tönäisy eteenpäin. Näitä vähän tönäistyjä alkaa nyt näkyä työelämässä ja äkkiä he ovatkin näitä parjattuja hyväosaisia:)pienellä palkallaan. Nykyhallitus on mielestäni ollut oikealla asialla vaikka korjattavaa vielä riittää, eikä kaikki ole mennyt kuin Strömsössä. Edelliset hallitukset johti Suomea päin karikkoa, joten kurssin korjaaminen oli paikallaan kohti muiden pohjoismaiden mallia.