Torstai 27.6.2019

Kokoomusjohtaja puolustaa aktiivimallia Ylellä: ”Nostanut kiistatta työllisyysastetta – meillä on 140 000 uutta työpaikkaa”

Luotu: 
26.3.2019 17:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Kokoomus ajaa seuraavalla vaalikaudella sosiaaliturvan uudistamista niin, että se kannustaa työn vastaanottamiseen ja purkaa byrokratiaa, sanoo varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen.
|

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoi tänään tiistaina Ylen aamu-tv:n tentissä, että kokoomus ajaa seuraavalla vaalikaudella sosiaaliturvan uudistamista niin, että se kannustaa työn vastaanottamiseen ja purkaa byrokratiaa.

Grahn-Laasoselta kysyttiin, haluaako gallupien kakkosena oleva kokoomus jatkaa kiistanalaisen aktiivimallin linjalla jatkossa. Grahn-Laasonen myönsi, että aktiivimalli on saanut osakseen paljon kritiikkiä.

”Aktiivimallista tiedän, että on perustellusti monia mielipiteitä, mutta se on kiistatta saanut aikaan sen, että Suomessa työllisyysaste on noussut ja meillä on 140 000 uutta työpaikkaa, johon on tarvittu myös vaikeita päätöksiä. On ollut oikea suunta, että työllisyyttä on saatu vahvistettua”, Grahn-Laasonen sanoi.

LUE MYÖS: Kelan tiedot vahvistavat: Aktiivimalli puri rajusti työttömien rahoihin

Tentissä nostettiin esiin se, että kokoomus haluaa ensi vaalikaudella tavoitella 75 prosentin työllisyysastetta ja sitä seuraavalla vaalikaudella jo 80 prosentin työllisyysastetta. Jos ensi vaalikaudella tavoitteeseen ei päästä, joudutaan turvautumaan menoleikkauksiin, sanotaan puolueen vaaliohjelmassa.

Grahn-Laasonen ei suostunut nimeämään, mistä kokoomus leikkaisi.

”Kaikki keinot ja kivet käännetään, ennen kuin siihen joudutaan”, Grahn-Laasonen sanoi ja viittasi siihen, että on itse opetusministerinä joutunut viemään koulutusleikkauksia eteenpäin.

Grahn-Laasonen muistutti, että valtiovarainministeriön virkamiesarvion mukaan 75 prosentin työllisyysaste vaaditaan, jotta nykyiset palvelut voidaan turvata.

Sipilän hallitus on saavuttanut tavoitteensa työllisyysasteen nostamisesta 72 prosenttiin. Tavoitteen saavuttamisessa on auttanut työllisyyspolitiikan ohella hyvä taloussuhdanne.

LUE MYÖS: 

Juhana Vartiainen ällistyi aktiivimallin kritiikistä: ”Kummallista logiikkaa – tähän perustuu aktiivimallin vaikutus”

Näkökulma: Sipilän hallitus onnistui työllisyydessä, vaikka todennäköisyydet olivat vastaan

Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Pekonen

Euroopan keskuspankki on pumpannut markkinoille yli 6000 miljardia ylimääräistä rahaa elvyttääkseen markkinoita ja elinkeinoelämää Eurropassa. Sanni voisi esittää arvionsa, kumpi on vaikuttanut enemmän EKP vai meidän kiky?

Eero Pekonen

Euroopan keskuspankki on pumpannut markkinoille yli 6000 miljardia ylimääräistä rahaa elvyttääkseen markkinoita ja elinkeinoelämää Eurropassa. Sanni voisi esittää arvionsa, kumpi on vaikuttanut enemmän EKP vai meidän kiky?

Pertti Ikonen

Typerää tuollainen jatkuva jankuttaminen muka 140000 työpaikasta kun esim. verokertymä ei ole lisääntynyt eikä tehdyn työtunnit noiden työpaikkojen johdosta. Poliitikkojen tulisikin puhua tempputyöpaikkojen luomisesta. Lisäksi työttömiä käytännössä pakotetaan ottamaan vastaan palkatonta työtä kuntouttavana työtoimintana työttömyysturvan menetyksen uhalla. Kannattaisi Grahn-Laasosenkin ottaa asioita ensin selvää ennen kuin ryhtyy muiden mukana kehumaan sovitusta keppihevosista vaalin alla.

Pekka Hautaa

Olen nähnyt sellaisen tilaston että noista on 28000 on täysituntisia työpaikkoja. Loput jotain sälää ja tilastojen siivousta. Minunkin mielestäni jos 140000 ihmistä lähtee kortistosta töihin niin sillä pitäisi olla melkoinen vaikutus valtion ja kuntien talouteen.

Kim Forsell

140,000 työllistettyjä omituista ettei se näy mitenkään kulutuksen nousuna taikka verokertymässä toi aikain pahempi valehtelija kuin Nigerian prinssi joka tänään lähetti minulle sähköpostia mahdollisuudesta tulla miljonääriksi pienellä satsauksella. Pun. Intended

Pasi Käyhkö

Kyllä Suomen talousluvut näyttäisivät toisenlaisilta, jos tosiaan olisi tullut nettona 140 000 uutta työpaikkaa.
Verokertymä jo kertoo, että määrä on epätosi.
Suurin vaikutus Suomen talouteen on ollut EKP:n toimet ja maailman talouden kasvu.

Seppo Simonen

Punavihervasemmisto vapaavuorelaisten sabotointi jatkuu joillakin alueilla eikä järjen valo sinne yllä. Mitäkö kiksejä he siitä saavat tai oikammin nautintoja. Luulisi että hyvä ja hieno asia niin mitä Sanni Ghahn-Laasonen sanoo joka muuten osoitti terävyytensä tänään sijatessaan Petter Orpoa.

Markku Koivisto

Jännä juttu, ne 140000 utta työpaikkaa näkyvät paitsi verotulojen selvänä kasvuna, kestävyysvajeen supistumisena, velanoton vähenemisenä ja velan BKT-osuuden korjaantumisena. Siitä saa oikein hyvän kuvan, mistä liikkeelle lähdettiin neljä vuotta sitten. Nenänpää on nyt vedenpinnan yläpuolella, mutta jotta oikein hengittämään päästäisiin, tarvitaan ensin 75% työllisyys piakkoin ja myöhemmin vielä korkeampi. Voisi alkaa kakkuakin syntyä ja toimettomien määrä tulla helpompaan suhteeseen elättäjiin nähden.

Jari Eeva

Ministeri Sanni G-L pääsi Orpon sairastuttua laukomaan perättömiä aktiivimallin työllistävästä vaikutuksesta. Että oikein "kiistatta" nostanut. Jos Orpo yrittää puhua järkeviä, niin omat puukottavat selkään kehumalla yhtä epäonnistuneinta ja epäoikeudenmukaisinta Kokoomuksenkin läpiajamaa lakia.

Pentti Westerholm

Lapissa asui aikoinaan legendaarinen metsuri Nätti Jussi josta on tuhat ja yksi tarinaa.Niistä eräs tässä;kun hän meni pankkiin nostamaan rahaa pankkikirjaan merkittiin Nätti otti vähän.Vaikuttaa siltä,että SDP on samoilla linjoilla,Ainakin lupauksista päätellen.

Jouni Lehmusruusu

Tunti viikossa ja olet työllinen. 9e päivä orjatyö ja olet työllinen. Karenssi ja olet poissa tilastosta.

Kokoomus ei kuitenkaan ole selittänyt miksi työaika ei ole noussut, sosiaalimenot pienentyneet tai miten ne työpaikat ovat syntyneet kun työttömien määrä on todellisuudessa sama, osa vain on siirretty ihmisoikeusjulistuksen määrittelemään pakkotyöhön eli orjatyöhön.

Koistinen Artsi

Muuttuuko kokoomuksen mielestä valhe totuudeksi, jos tarpeeksi mantraa hoetaan. Aktiivimallihan piilotti työtyömät. Ensin Sipilä&Orpo suunnitteli minkälaisen silmänkääntötempun tekevät, että voivat äänestäjiään kusettaa...sitten tulivat tähän aktiivimallin tulemaan ja tilastot lasketaan niin, että piilotettuja ei enää lasketa työttömiksi. Täystyöllisiä olisi tällä nousukaudella tullut paljon enemmän toisenlaisella tolkun hallituksella, joka ei olisi jakanut verorahojamme niin, kuin se olisi vain leikkirahaa.