Torstai 25.4.2019

Jussi Halla-aho tulistui: ”Mitäköhän Yle sanoisi, jos tällaista tehtäisiin Venäjällä?”

Luotu: 
31.3.2019 19:29
  • Kuva: Alma Talent arkisto
    Kuva
    Jussi Halla-aho.
|

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvostelee suorin sanoin Ylen toimintaa. 

Yle kertoo, että viikonlopun aikana tehdyt tekniset päivitykset tv:n julkaisujärjestelmässä ovat pudottaneet Yle Areenasta lukuisia, ainakin torstaista lähtien julkaistuja, ohjelmia pois katsottavien listalta. Yksi pudonneista ohjelmista on perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon TV1:n vaalitentti.

”Alkaa olla vaikea uskoa omia silmiään. Yle on poistanut Areenasta minun vaalitenttini. Katseluaika on kuulemma loppunut. Muiden puheenjohtajien tentit ovat tallella”, Halla-aho kommentoi Twitterissä.

LUE MYÖS: Näkökulma: Jussi Halla-aho pani Ylen polvilleen väittämällä ihan omiaan

Yle Areenan palvelukehitystiimin palvelupäällikkö Kari Haakana vastaa, että asiaa korjataan ja korjaus saadaan todennäköisesti valmiiksi huomisen aikana.

”Arvaanko väärin, jos veikkaan, että katsojalaskuri nollataan? Mitäköhän Yle sanoisi, jos tällaista tehtäisiin Venäjällä”, Halla-aho vastaa Haakanalle.

 

 

 

Lue myös:

Perussuomalaisilla sauma jopa hallitukseen? – Jussi Halla-aho Ylellä: ”Muiden puolueiden vakuuttelut vaalipuhetta”

Uusi skenaario nousi esiin: ”Alkuperäinen porvarihallitus perussuomalaisilla saattaa jatkaa”

Tutkimusjohtajat: Perussuomalaiset voi ampaista 15 prosentin vaalitulokseen – ”Tässä on tosi paljon ääniä jaossa vielä”

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Runtti

Olen samaa mieltä Jussin kanssa, että muka vahinkona kerrotaan. Vaalit kun lähestyy, yle on holtiton. Venäjällä tämän pitäisi olla mahdollista, ja näköjään suomessa. Taidanpa äänestää protestin vuoksi persuja, tympiii minua niin.

Atti Ylänen

On yleistä tietoa, ettei YLEllä pidetä Halla-ahosta ja sitten juuri hänen ja vain hänen vaalivideonsa muka poistui teknisestä häiriöstä. Ei ole uskottavaa. Halla-ahon video taisi olla juuri kerännyt vielä eniten katsontakertoja. Kiusallisesti.

En usko, että oli vahinko. Ei tuollaista vahinkoa voi tehdä demokraattisissa vaaleissa.

Markku Lehto

Niin, kyllähän tällainen moka sataa PS-laariin. Tuo YLE:n tekniikan puolen sählinki antaa lisää löylyä PS-puolueen uhriutumiseen.

Kyllähän vaaliohjelmiin liippaava ohjelmiston päivittäminen on tällaisena vaalien alusajan aikana kuin leikkisi käsikranaatilla, josta varmistinsokka on vedetty irti. Jos kämmenpohja lipsahtaa kahvalta niin neljän sekunnin kuluttua käsikranaatti räjähtää.

Ei tässä YLE voi tekniikkaa syyttää, vaan tekniikkaakin hallitsee ihmiset.

Jaakko Aalto

Menetelmä on kopioitu suoraan entiseltä Venäjältä (silloiselta Neuvostoliitolta) niin tuon "päivityksessä sattuneen teknisen häiriön" kin selitysten kämpelyydenkin osalta. Todennäköisesti nykyinen Venäjä ei enää toimisi vastaavassa tapauksessa noin kökköisesti.

Jairi Palonen

Rinne jo vapisee "Emme tee teidän kanssanne yhteistyötä, koska teillä on eri arvot kuin meillä". Jos esim. perussuomalaisilla on eri arvot kuin sosialidemokraateilla, kokoomuksella tai keskustalla, ja mikäli näin on, miksi sitten avaamme rajamme henkilöille, joilla tiedämme olevan eri arvot kuin meillä. Kun nyt perussuomalaisilla ja eräillä maahanmuuttajilla on eri arvot. Joko he ovat radikalisoituneita ennen tänne tuloaan tai sitten radikalisoituvat täällä huomatessaan, ettei maamme ole mikään maallinen paratiisi.

Kuitenkin näitä potentiaalisia uhkia ylläpidetään maassamme yhteisillä verovaroillamme, mutta perussuomalaisten tai heidän kannattajiensa kanssa ei haluta tehdä yhteistyötä, vaikka heistä ja heidän kannattajistaan ei ymmärtääkseni ole minkäänlaista uhkaa yhteiskunnallamme.

Raija Lempiäinen

Vainoharhaisuutta ja uhriutumista, sillä persut kerää pisteitä,harmillista ja populistista! Harva niitä tenttejä Areenasta enää katsoo jälkeenpäin, kun tulivat vielä uusintana seuraavana päivänä! Muukalaisilla pelottelu ja kurjuuden suurentelu on toinen kikka , joka ehkä ymmärtämättömiin puree, ei niihin jotka tietävät kuinka asiat oikeasti on!

Pasi Käyhkö

Olisiko siitä ollut sinulle haittaa jos Halla-ahonkin haastattelu olisi ollut ja pysynyt Areenassa niin kuin muiden puheenjohtajien. Halla-aho pärjäsi hyvin kyseisessä haastattelussa. Otti hyvänä väittelijänä ja keskustelijana tilan haltuunsa.

Mikko Toivonen

Valitettavasti on ihan paikkansa pitävää, että YLE ei ole aikoihin ollut poliittisesti neutraali toimija vaan joko sen toimituksella ja johdolla on joko alitajuinen tai tietoinen poliittinen ohjailuagenda.
Tästähän on iät ajat ollut selkeää näyttöä esimerkiksi artikkelikeskustelujen takavuosien kokonaan kieltämisessä ja nyt vain osittaisessa tarkoin ohjatussa harvan artikkelin kommentoimisen sallinnassa.

Ei tiedostava ja objektiivinen kansalainen voi tiedonsaantiaan jättää Ylen eikä Hesarinkaan varaan vaan jos kykenee niin on tarkistettava oleellinen tieto ja ymmärrys monista eri lähteistä ja myös esimerkiksi luonnon ja todellisen ilmastovaikutuksen osalta ulkolaisista lähteistä. Meille tehdään nimittäin niin rajua ja raakaa parasta Suomessa propagandaa että pelkästään siitä tulee ripuli

Pasi Veistonen

Tapahtui ilmeisesti torstaina, ja oli pimennossa muutaman tunnin....eli kovin hitaasti Jussin vaalitoimistolla sytytään....mutta surullisinta tässä on se, että tällaisesta asiasta nouseen persuissa suurempi kohu, kuin pikkupoikien raiskaajista uutisoinnista...lainaus"Areenatoimitus listasi poispudonneet ohjelmat:

Torstai 28.3.

Eduskuntavaalit 2019: Perussuomalaiset (saatiin palautettua sunnuntaina klo 20 jälkeen, oli siis pois pari tuntia)"

Mark Andersson

Joku Ylen teknikko teki vaalityötä persujen hyväksi.

Vainoharha kun on persuille kuin bensaa liekkeihin.

Kukaan persu ei varmaankaan tule ajatelleeksi että tekniikassa tapahtuu ihan oikeita vikoja silloin tällöin – ei Areenassa kaatunut vain Hallu-ahon video vaan paljon muitakin.

Samapa tuo – nyt vika on korjattu ja persut voivat taas tuijottaa Mestariaan.

Mikko Toivonen

Minunkin kannanottoni pohjautui ihan konkreettiseen toimintanäyttöön hyvin pitkältä YLE seuraamisajalta. Minä jopa YLEä lyhytaaltoradiolta toisella puolella maapalloa kuunnelleena aikoinaan. Hyvin kuului lähetysaikoina ihan Tyynellä merelläkin eli teknisesti YLE on kyllä osannut. Samoin Neste on tgknisesti aina hyvin osannut!

Antti Huhtinen

Halla-ahon oppiarvoksi tenttivideon alle oli kirjoitettu maisteri.
Jussihan on kuten YLE:kin hyvin tietää oppiarvoltaan tohtori.
Näin YLE ilmeisesti haluaa tasoittaa koulutuseroa suosikkiinsa ylioppilas Pekka Haavistoon nähden katsojien mielessä.

Timo Hietanen

Voi olla kiusallinen sattuma ? Mutta toisaalta Yle on viimeisen 4 vuoden aikana
profiloitunut maailman parantajaksi ja islamin halaajaksi. Halla-aho, kuten
Huhtasaarikin ovat Ylen Vihervassuille vastenmielistä sakkia, joilla on väärä
mielipide. Merja Ylä-Anttilan astuttua remmiin Ylellä, tilanne on vain pahentunut.

Pekka Pietilä

Halla-Aho joutui ohjelmassa kysymyksien alla ja varsinkin raadin vaaleapää oli yliolkainen. Kun esitin netissä hänelle potkuja, YLE:n johto kiisti asian poistamalla jutun netistä. Onpa aikoihin eletty. Kuka pysäyttää pellavapää puuhailut YLEssä.