Tiistai 18.6.2019

Juha Sipilältä suorat sanat Jussi Halla-aholle vaalitentissä: ”Iljettävää flirttailua – Jos häviän vaalit sen takia, olen heti valmis luopumaan politiikasta”

Luotu: 
1.4.2019 11:50
Päivitetty: 
1.4.2019 11:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Juha Sipilä.
|

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kommentoi kovin sanoin Jussi Halla-ahon ja myös Paavo Väyrysen politiikkaa Ylen ja Kalevan Puolen Suomen vaalitentissä.

Puoluejohtajilta kysyttiin tentissä, yllättikö heitä se, että Suomeen muualta tulleet ovat syyllistyneet seksuaalirikoksiin.

”En ole yllättynyt siitä, että maahanmuuttajien keskuudessa tällaiset rikokset ovat yleisempiä, koska se on tilastollinen fakta, että näin on. Kukaan ei niitä hyväksy, kukaan ei tänne sellaisia rikoksentekijöitä halua”, Sipilä aloitti puheenvuoronsa.

”Se, mikä minut on yllättänyt, on se, että näin hirvittävillä asioilla – kuolemalla, raiskausrikoksilla – flirttaillaan ja haetaan valtaa. Tämä on iljettävää tässä politiikassa. Meillä on kaikilla yhteinen tahtotila ratkaista tämä asia. Kukaan ei tällaisia hyväksy eikä halua. Tämä flirttailu tällä asialla, tämä on kyllä iljettävää”, Sipilä sanoi.

LUE MYÖS: ”Sähkön siirtohinnat järjettömiä” – Antti Rinteeltä ja Juha Sipilältä kova veto vaalitentissä: Kaikki sähköverkot julkiseen omistukseen

Sipilältä tentattiin muutamaankin kertaan, ketkä flirttailevat seksuaalirikosasialla.

”Kyllä tämä herra tässä vieressä ja pari pykälää tuonnepäin oleva herra flirttailevat tällä asialla”, Sipilä sanoi.

”Jos minä häviän vaalit sen takia, että tarjosin heille kotiani, turvaani, tälle perheelle, niin mä olen valmis heti luopumaan vallasta ja politiikasta, jos tämä menee tähän.”

Sipilän vieressä tentissä istui perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho. Muutaman tuolin päässä istui Tähtiliikkeen Paavo Väyrynen.

LUE MYÖS: Jussi Halla-aho tulistui: ”Mitäköhän Yle sanoisi, jos tällaista tehtäisiin Venäjällä?”

Halla-aho vastasi myöhemmin tentissä Sipilän kritiikkiin.

”Me ollaan vähän erikoisessa tilanteessa. Jos näistä asioista varoittaa etukäteen, se on perusteetonta pelottelua. Jos niistä muistuttaa jälkikäteen, se on iljettävää flirttailua rikoksilla. Haluaisin tietää: Milloin on sopiva hetki puhua maahanmuuttoon liittyvistä lieveilmiöistä?” Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mielestä Sipilällä on ”erittäin raskas henkilökohtainen vastuu”, sillä turvapaikanhakijoiden suuren määrän tulon alkaessa vuonna 2015 Sipilä pääministerinä tarjosi kotiaan turvapaikanhakijoiden käyttöön. Halla-ahon mukaan tämä ”avoin kutsu levisi reaaliajassa pitkin arabiankielistä mediaa”.

LUE MYÖS: Juha Sipilä kertoi haastattelutunnilla, miksi lupasi kotinsa turvapaikanhakijoille: ”Onneksi tuo perhe on nyt turvassa muualla”

Sipilä vastasi tunnistavansa maahanmuuton ongelmat ja totesi, että tuomittujen esimerkiksi Irakiin palauttaminen on hyvin hankalaa.

”Mitä tulee tähän kodinluovutusasiaan. Tietäisitpä, vieressä istuva ystäväni, minkälaisesta tilanteesta tuo perhe oli lähdössä. Neljä lasta, kristitty perhe muslimimaassa, tappouhkausten alla. Tuota minä en politiikassa…Jos minä häviän vaalit sen takia, että tarjosin heille kotiani, turvaani, tälle perheelle, niin mä olen valmis heti luopumaan vallasta ja politiikasta, jos tämä menee tähän.”

Sipilän johtama keskusta on ollut kannatuksessa syöksykierteessä gallupeissa. Halla-ahon perussuomalaiset on puolestaan noussut jatkuvasti viime mittuauksissa. LUE LISÄÄ: Ylen gallup: Perussuomalaiset jyräsi kolmanneksi – lähestyy kokoomusta

LUE MYÖS: Petteri Orpolta selitys vuoden 2015 tapahtumille: ”Me emme voineet pysäyttää – He olisivat voineet hakea turvapaikkaa joka tapauksessa”

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jan Renblom

Ihan oikeesti vai? Hei haloo ei ole aprillipilojen aika. Maahanmuutto-aalto alkoi, kun hallitus oli jo koossa. Ja kun kantasuomalaiset alkoi regoida ei silloiset Soinilaiset halunneetkaan tehdä asialle mitään vaan käänsivät takkinsa. Seurauksena oli, että seuraavassa puoluekokouksessa Soinilaiset saivat luvan lähteä.

Jani Tuononen

Epäselvyyksiä Sipilän lupauksessa antaa kotinsa turvapaikanhakijoille. Ei tainnut koskaan tapahtua.

Taas Sipilä uhriutuu ja lupailee politiikan lopettamista.

Hallituksenkin erokin oli teatteria monen perättömän erouhkauksen jälkeen.

Keskustan johdossa on miljonääri ja yritysjohtaja. Keskusta ei ole enää keskusta.

Pasi Käyhkö

Sehän on satavarmaa, että Keskusta häviää tulevat vaalit. Keskusta sai viime vaaleissa n. 21%:n kannatuksen ollen suurin.
Nyt kannatus pyörii 14%:n tietämissä ja sijoitus on neljäs tai viides. Vaalit ovat jo ensi viikon sunnuntaina.

Seppo Simonen

Satavarma ennustuksesi voi mennä kiville se on selvää ettei 21,1 % tule mutta eiköhän se neljän joukko ole aika tasapäistä.
Pasillaon addiktio tuo Keskustan vaikutus polittiselka kentällä mistäkö moinen kiinnostus Kokoomusliputtajalta on peräisin.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #33

Hei, sinä keskustalainen nimimerkillä Seppo Simonen kirjoittava. Älä sinä turhaan huolehdi minun addiktioistani Keskustaa kohtaan. Meitä on täällä Espoossa hurjan paljon. Samoin Helsingissä ja Vantaalla. Ehkä kaikkialla Suomessa. Lisäksi olen saanut itse jo vertaisryhmän tukea.

Jukka Mattsson

Se, mikä minut on yllättänyt, on se, että näin hirvittävillä asioilla – kuolemalla, raiskausrikoksilla – flirttaillaan ja on pidetty kynsin hampain kiinni hirmuvallasta.

Selitysten aika meni jo puoluejohtaja Sipilä. Olisiko jo Kempeleen raiskauksissa pitänyt herätä?

Juha-pekka Naukkarinen

Sipilä houkutteli yli 30000 laittomasti maahantulijaa lupaamalla Kempeleen talonsa yhden perheen käyttöön,mikä ei koskaan toteutunut,sen sijaan Suomeen tuli terroristeja ja lastemme ja naistemme raiskaajia,kaiken tämän maksoi Suomen kansa veromiljardeillaan,eikö valtakunnan oikeus voisi kokoontua tämän takia?

Pertti Kostiainen

Miksi ei voinut vain ilmoittaa että haluaa tämän perheen taloonsa niille jotka siitä päättää, miksi hölöttää tv-uutisessa että antaa talonsa pakolaisille?
Miten tämän perheen sitten kävi kun Sipilä ei sitten niille taloaan antanut?

Nita Hillner

Perhe oli kristitty, joten olisi pitänyt toimia kaikessa hiljaisuudessa - Muuten sekä muslimit että liberaalisiipi olisi suuttunut. Kristityillä on usein vaikeaa muslimimaissa mutta Suomessa ei julkisesti voi puhua tästä, tai voihan sitä puhua mutta saa varautua kuraan.

Nita Hillner

Vielä, toivon että perhe sai avun vaikka ei lopulta päässytkään Sipilän asuntoon. Turvapaikkajärjestelmä on epäonnistunut ja päättäjien pitäisi uskaltaa myöntää tämän. Noin periaatteessa Suomeen on saapunut enimmäkseen ne kaikkein vahvimmat yksilöt, nuoret miehet. Eniten apua tarvitsevat ovat jääneet kriisin keskelle ilman minkäänlaista apua. Mitä järkeä tässä on? Turvapaikanhakijat pitää ottaa suoraan kriisialueilta/leireiltä, jolloin avun saa ne haavoittuneimmat ja sopeutumiskykyisimmät. Lisäksi kouluja ja terveysasemia kriisialueiden leireille.

Jarkko Palmgren

-Monelaista on fllirttailua: On sosialismilla flirttailua ja Raamatulla flirtailua , Evakko - analogialla flirttailua.

Kaikkein olennaisin kysymys meinaa kaiken aikaa unohtua kysyä noilta flirttailijoilta:

Kysymys puolueiden puheenjohtajille:

- Jos Suomeen suuntautuu samanlainen kymmenien tuhansien muslimimiesten täysin perusteeton ja laiton rajan ylittämisbuumi, niin oletteko valmiit aloittamaan väliaikaiset rajatarkastukset, kuten Ruotsi, Tanska ,Itävalta jne kuen muutamat EU-maatkin tekivät?

- Mielestäni kansan pitäisi saada kaikilta eduskuntavaaliehdokkailta tuohon vastaus!

-Olen lukuisia kertoja tuota yrittänyt saada esiin.

-Josko Uusisuomi voisi edistää kansan oikeudenmukaisen tiedonsaannin nojalla asian kysymistä, että kansa tietää ketä äänestää?

Jarkko Palmgren

Meinasi unohtua tuo Merkelille flirttailu...

Siellä traditionaalisesti " kokeellisiin väestönsiirtoihin" ihastunut Saksan maan "nyky nais- Adolf" ,nimittäin sanoi " Deuschland ist fur Muslimen "ja siitä sitten Suomikin sai nauttia.. Mitenkä jatkossa? - uusi aalto odottaa, kunhan Turkin Erdogan tarvitsee jonain päivänä " vähäsen lisää rahaa " tai muuten vaan haluaa pottuilla...

Risto Mäkinen

Näyttää näiden kommenttien perusteella olevan Sipilässä vain vikoja: On varakas ei poliittinen broileri, yritysjohtaja, joka ei saisi olla politiikassa (Miksi ?) Ei saisi olla missään tapauksessa keskustan puheenjohtaja. Kaikkein kauheinta oli, että lupasi talonsa maahanmuuttajaperheelle. Niin ja vielä jäi pois jota kukaan kommentoisita ei tällä kertaa maininnut. On lestaadiolainen ja hoitaa kaikki valtion tuet uskonveljille. On muuten ollut pitkästä aikaa Suomen paras pääministeri. Uskalsi lähteä ajamaan KIkyä SAK.sta ja SDP:stä huolimatta. Rohkea ja tarmokas mies. Ei mikään nynny. Jopa Hesari kerran hairahtui sanoamaan. että historia osoitaa miten hyvä pääministeri Sipilä oli. Käy vain kun monelle muulla hyvälle poliitikolle: Tietää ja mitä pitää tehdä ja tekee mutta ei tiedä miten säilyttää kannatuksen. kannatus olisi säilynyt kun olisi sumeilematta jakanut valtion varoja sinne sun tänne ja Suomi olisi päässyt EU:n ja rahaliiton holhoukseen.

Tapio Lehtimäki

Niinku kenet Sipilän olisi pitänyt ottaa hallituskumppaneiksi?

Ainakin SDP vastusti Rinteen suulla niin pontevasti Sipilän kaavailemaa talouden hevoskuuria, että sitä voidaan pitää suunniteltuna oppositioon pyrkimisenä. Ja sehän olikin Rinteeltä näppärä peliliike, puolue onnistui kasvattamaan suosiotaan tekemättä mitään.

Mika Korhonen

Sipilä uhriutuu ja käyttäytyy kuin pikkulapsi. Hän ei suostu myöntämään, että teki selviä virheitä, jotka tulivat Suomelle hyvin kalliiksi. Hänen selityksensä oman asunnon antamisesta pakolaisten käyttöön ei myöskään kestä tarkempaa päivänvaloa sillä ensimmäiset mediassa annettut kommentit ovat ristiriidassa viimeisimpien kanssa.

Irma Asikainen

Olen aivan otettu tästä Halla-ahon sanavalmiudesta, josta tässä hyvä esimerkki. ”Me ollaan vähän erikoisessa tilanteessa. Jos näistä asioista varoittaa etukäteen, se on perusteetonta pelottelua. Jos niistä muistuttaa jälkikäteen, se on iljettävää flirttailua rikoksilla. Haluaisin tietää: Milloin on sopiva hetki puhua maahanmuuttoon liittyvistä lieveilmiöistä?” Halla-aho sanoi.

Ihan simppeli lause, mutta miten osuva piikki Sipilälle, joka ei itse kykene enää muuhun kuin uhkailemaan ja ärhentelemään - tai no, uhkailkoon vaan lähtemisellään, sillä tuskin hänen lähtemisensä ketään jää harmittamaan.

Tiina Ison

Hyvät poliittiset johtajat,

Nimeni on Tiina Ison, tietojohtamisen asiantuntija ja kansalliskirjaston pääsuunnittelija 2007-2011, Mikkelin Digitointikeskus. Edeltäjäni kansalliskirjastossa ja Pursialan yksikössä oli Marko Tenkainen, joka tuomittu pedofiliasta ja n. 40 alaikäisen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä mukaan lukien heidän tavoittelu digitaalisin keinoin ja digitaalisen pornografian levitys. Mies oli pääsuunnittelija ja diploomi insinööri ammattiltaan. Tuomio ja siitä seurannut 5 vuoden vankeus on julkaistu Helsingin sanomissa ja valtamediassa 2007-2008.

Kun aloitin työni pääsuunnittelijana Mikkelin, Pursialassa kansalliskirjaston digitointikeskuksessa 2007, esimieheni Majlis Bremer-Laamanen ilmoitti edeltäjästäni Marko Tenkaisesta, sen jälkeen kun olin vastaanottanut työpaikan. Työpaikalla vastassani oli edeltäjäni työhuoneo ja työkoneet, jotka Suomen poliisi oli sinetöinyt tutkimusten ajaksi. Työympäristöni oli päätsääntöisesti miesvaltainen, täysin suomalainen Mikkeli, Savossa. Työilmapiiri oli kauttaaltaan pahoinvoipa. Asioista on myös takautuvasti puhuttava kuten ne ovat eikä muuta vaihtoehtoista tarinointia keksittävä. Kansalliskirjaston muut yksiköt mm Vallilla ja Helsinki olivat ympäristöiltään avoimemmat kuin Mikkeli, Savo. Vuoden 4/2011 vaalijytkyn myötä alueellisesti Kaakkois-Savo-Itä Suomessa (sisälten Kupion, Imatran ja Lappeenrannan) uusnatsismi ja äärinationalismi on edennyt ääriryhmittymänä. Ilmiö on nähtävissä myös Kupion käräjäoikeuden päätöksissä "lakkauttaa uusnatsi järjestöjä", mikä on näyttö äärimmäisen poikkeavasta yhteiskuntajärjestätymistä.

Viime viikolla KRP julkaisi seksuaali hyväksikäyttöstä, jossa viisi paikallista ja suomalaista henkilöä ovat toimineet organisoidun rikollisuuden ja virtuaali ympäristöjen ns. suljettujen, kryptattujen sivustojen kaupallsien seksuaalisen pornografian ja tilaustöiden ympäristöissä. On moitittavaa ja äärimmäisen vaarallista, että Sipilä, Orpo ja Halla-aho eivät käsittele ilmiöitä, joista uutisoitu ja tilastoitu kun kyseessä suomalaisia, verkostoituneita miehiä.

Jotta toimintamalleija voisi analysoida, on yhteiskunnan, valvovien tahojen ja Valtioneuvoston jäsenten käsiteltävä tosiasioita; seksuaalirikolliset ja lapsiin kohdistuva rikollisuus, kauppa- sekä kauppaaminen (sisältäen myös lapsikaappaukset ja ulkomaille kuljetukset eli logistiikan) tapahtuu tilaustyönä ja myös virtuaalisena tunnistettavuus ja kohdennustyönä.

Miltään osin ilmiö ei ole uusi (vuonna 2019 ilmennyt) eikä ilmiö ole yllättävä. Toimintamallit ovat olleet tiedossa ja kartoitettuina yli 10 vuotta. Toimintamallit ovat myös poliisilla, Europolilla sekä Interpolilla tiedossa. Toimintamallit ovat myös rajavartiolaitoksella kuten Frontex tiedossa ja mallinnettuina. Keskeisin ilmiö mm USA:ssa on rajavartiolaitoksen osallisuus organisoituun rikollisuuteen, mikä mahdollistaa ja tukee toimijoiden logistiikkaa. On syytä keskustella siis kv-toiminnassa - mihin toimiin Suomen polisii, rajavartiolaitos ja puolustuslaitos hallinnon integraatiossa on suostuvainen ja missä menee raja ? onko suomalaisen sinisilmäisen tytön kauppaaminen eri arvoista kuin suomessa asuvan maahanmuttajataustaisen tummaihoisen ? Olisiko narratiivi siirretävä vaihtoehtoon kysessä on "muslimi veljeskunta Irakista, jossa kaikki ilmeisesti terroristeja ja eläimentasolla " tmv emotionaalista kokemuksellisuutta, jota artikkelissa poliitikot nimeävät "äänestäjien opportunisiseks viekotteluksi" ?

Netin ja virutaaliympäristöjen toimintamallien talous- ja yhteisöllisyys toimintamallit ja faktalähtöiset analyysit ovat; 1) seksuaali- ja pronografia, 2) casino/peli talousmallit (gaming), ovat virutaaliympäristöjen tuottoisimipia ELY-toimintamalleja eli "business models". Toimintamallit ja eProsessit ovat pitkälti kehitetty nimenomaan näille kaupallisille malleille. Mikä tahansa yhteisö- tai federaatio, joka saattaa "avoimena ja vapaasti" lastensa tietoja näille ympäristöille saattaa heitä vaaraan ja suoraan hyäksikäytettäväski.

Virtuaaliympäristöjen toimintamalleihin 1) ja 2) on lisätty 3) arkalountoisten tietojen (kuten sote;sta saatavien psyko-sociaalisten, lääketieteellisten ja neurologisten tietojen) kauppaamista tahoille, jotka toimivat suljetuilla alustoilla (closed loop platforms), lähtökohtaiseti sisäpiirinä (Consortia/Cartel models) ja, joilla on hallussaan (control of) parhaat tekoäly ja kryptaus teknologiat. On päivänselvää, mitkä toimintamallit on mahdollistettu ja aktivoituvat globaaleissa ekosysteemsiessä.

Lapsiin kohdistuva organisoitunut rikollisuus ja seksuaalinen hyväkikäyttö, sisältäen myös ihmiskaupan, ei oleellisesti eroa muusta ihmiskaupasta, kuten lääketieteelliset, vastoin tahoa tehtävät elinsiirrot mm Kiina. Toimintamallien lähtökohdat skaalautuvat ja ovat mallinnetthina prosessisuunntteluna; suljettujen virtuaaliympäistöjen kautta tapahtuvat uhrien identifikointi ja prosessointi sekä fyysinen ja virtuaalinen hallintaanottaminen eli "kaappaus" hyödyntäen myös tekoälyä.

Uutena elementtinä on kehtietty lähisuhdeverkostojen ja yhteisöllisen ns "välittämisenmallien" lisääminen verkkoon, mikä on Kiinassa vastaavasti uutisoitu resurssienhallinta ilmiö "social scoring" malli, jolla aktivoidaan ympäristö tukemaan organisoitua, integroitua monitahoista ja monialaista rakenteellista rikollisuutta. Ei ole kyse siitä, että rikollisuutta ei ole raportoitu tai tunnistettu vaan siitä, että ryhmädynamiikkaa on käytetty ja hyödynnetty sitouttamaan ympäristöä toimeenpanemaan kv-ihmisoikeuksien vastaisia toimintamalleja heikentäen myös oikeusturvaa.

Akateemisesta, lähtökohdasta tarkatellen, Sipilä, Orpo ja Halla-Aho eivät voi viittata tutkimusnäyttöön "ulkomaalaiset muslimit arabit" Suomessa tekevät tilastollisesti "enemmän" seksuaalirikollisuutta (eli rikostyyppi on etninen erikoislaji arabeille tmv) kun a) tutkimukset osoittavat, että poliisi ei kirjaa rikosksia tasapuolisesti mm kantasuomalaisten ja etnisten välillä ja b) tutkimukset Suomessa ja muualla osoittavat, että pedofiilit ja rikolliset hakeutuvat luottamustehtäviin nimenomaan kirkoissa, yhdistyksissä, sosiaalitoimessa ja kolmannen sektorin palveluissa, kouluissa, politiikassa jne sekä c) ovat pääosin miehiä ja teknisillä aloilla kuten suomalainen diploomi inisinööri Marko Tenkainen, Mikkeli, Savo, joka tuomittu 5v vankeuteen.

EU Komission Avoin Data, Digitalisaatio, Tietojohtaminen ja tekoälyyn perustuvat linjaukset ja hankkeet, joissa nimenomaan lasten ja perheiden arkaluontoisia tietoja on saatettu kolmansien tahojen (Third Party) ja yhteisöjärjestöjen sekä ELY-yhteistyökumppaneiden alueellisten ELY yhteisöjen "suljetuille alustoille" yksityiseyyden suojan estämättä, osana kirjavia ELY-, Cordis- ja ESR-EU rahoitteisia hankkeita ja "uusien eToimintamallien sekä B2B digitaalisten transaktioita on nimenomaan ja erityisesti vaarantanut lapsia ja altistanut lapsia ja nuoria organisoidulle, seksuaalirikollisuudelle. Kuka tahansa tietojohtamisen asiantuntija on voinut ennakoida ja arvioida kehitystä. On äärimmäisen erikoista ja poikkeavaa, että tietoyhteiskunnassa ja Suomen valtion virkamiesten ja ELY-tahojen ammattiosaaminen raportoidaan vuonna 2019 olevan "yllätys organisoidun rikollisuuden ja korruption ilmiöstä", mikä ilmennyt.

Aleksander Stubb (nyt Eurooopan KV-pankin johdossa EIB) on vuonna 2015 esittänyt sote-järjestämislakia, jossa nimenomaan edistäntyt kolmansien tahojen arkaluontoisten tietojen toissijaista ja rinnakkkaista käyttöä. Perustuslakivaliokunta on keväällä 2015 kaatanut esityksen. ELY-tahojen toissijainen käyttö tarkoittaa mm äärimmäisen tuottoisien seksuaalisten sisältöjen tuotantoa ja kaupaamista (sekä fyysistä että virtuaalista), jossa kehityskäyrän kärkipää on virtuaali- ja simulointiympäristöissä (ns. rich content and context) sekä experience games (kokemuksellisuus). Nämä alueet ovat robotiikan (ns. humanoid robotics massa kokoelma-alustaa). Toki näitä markkinoidaan mm telemedicine ja eTerveys-tuotevalikoimana mm empaattiset hoivarobotit vanhuksille.

Toistuvista varoituksista piittaamatta 2011-19, vuonna 2017 STM (sosiaali- ja terveysministeriö) ministeri Mattila ja Saarikko saattoivat lainvoimaiseksi lakiesityksen, mikä kumottu sote-järjetämislakina v. 2015, nyttemmin kutsuen lakia STM 11/2017 Laki kolmansien tahojen arkaluontoisten tietojen toissijainen käyttö sisältäen §9 kaupallistamisen option. Molemmat ministerit Mattila, Saarikko kuin myös kuntaminiseri Vehvilänen, pyrkivät kansanedustajiksi ja mm Vehvilänen esittänyt viimemetreillä jopa Suomelle jopa Informaatio- ja Tietotiekarttaa eduskunnassa. Keski-ikäiset, maalaiset ja alueelliset emäntä naiset, joilla ei ole koulutusta tietojohtamisesta, data ekosysteemeistä tai taloudeseta eikä kilpäily edellytyksiä (New York, Tel Aviv, Bejing) sallintaan vaarantavan kaikkien turvallisuutta, eikä mikään taho aseta heitä vastuuseen "edes tyhmyydestä".

STM laki mahdollistaa ns. Konosortia sote yhtiöille ja kuntayhtymille "asiakkuushallintaa" (yksilö, perhe, segmentti) ja "tutkimuskäyttöä" IPR suojassa ja myös vastointahota tutkimukäyttöön HumanLab kokeiluihin , jopa kv-yhteistyössä tekoälyä hyödyntäen. Mattila, Saarikko, Vehviläinen ja Riskikko mahdollisesti valvovat, että heidän lapset ja lapsenlapset ovat hyvin suojattuina globaalin talouden suljetuissa data ekosysteemeissä kohdennuksilta koska ovat säätäneet vavlonnan ja omavalvonnan luotettavasti (eTrust) ?

Vuosina 2013-2017 Valtioneuvosto markkinoi laajasti viestiä "20% väestöstä käyttää 80% sote varoista" ja "kalliit, paljon palveluja käyttävät" ovat ns. moniongelmaisia, jotka hyötyvät "moniammatillisesta, monitahoisesta erityisvähemmistöryhmien" integroidusta tutkimuskäytöstä, kestävän kehityksen ja kustannusten hallinnoimiseksi eli vähentämiseksi. Vuonna 2019 Suomi tilastoi alinta syntyvyyttä sitten 1868 nälkävuosien ja vanhusten massa, epätyypilliisä kuolemia osana "kestvää kehtisytä" (sustainability)

Nyttemmin v. 2019 toimitushallitukseen siirryttäessä, viesti, jota pyrittiin viimeisimmässä sote-paketissa poliittisesti optimoimaan olikin muokkautunut "10% väestöstä käyttää 90% sote varoista" ja Halla-Ahot, Orpo ja Sipilä viitaten "maahanmuuttajiin ja turvapaikanhakijoihin" ja "vammaisiin" muodostavan nyt "erityisvähemmistöryhmät". Ilmeisesti Vammaiset (Down Syndrooma ryhmä kuuluu nyt eliminaatioptimointiin).

Viestinnällinen suunnanmuutos johtui vanhusten massa- ja epätavanomaisista kuolemista kotihoidossa ja ELY- jmv sosiaali- ja terveyshuollon konsortia tukipalvelujen sopimusmallien hoidoissa, mikä saattanut jopa oikeusasiamiehen v.2016 sekä Valviran huomioimaan valvonnan puutteelisuudet ja ns. "haamukirjaukset" sähköisissä asiakirjoissa ja taloushallinnassa eli laillisuusnäytössä. Tästä johtuvana "hoitajamitoistus 0,7" keskustelu, mikä liittyy suoraan konsortia kuntayhtymien resurssien hallintaan (asiakkuudet ja hoitojat), joita ohjaa johdon tekniset työkalut ja tukipalvelut eli tietojohtaminen (knowledge management EDMA/CRM). Johdon työkalupakkiin kuuluu viestinnän- ja riskienhallinta.

Uusissa eToimintamalleissa kirjataan muuta vaihtoehtoista eli näennäisiä tietoja mitkä eivät ole tosiasiallisia tietoja (mutta näennäinen tieto tuottaa haluttua tuotosta kuten kustannustehokkuus tai tukee poliittis-ideologista viestiä "hyvästä talous- ja yheiskunta hallinnosta" eli tietoon ja indikaattoreidhin perutuvaa päätöksentekoa (Integrated eGovernance Decsion-Support and Decision-Making). Toisin sanoen kun Sipilä, Orpo tai Halla-aho viittaavat tietoon perustuvaan tilastointiin ja indikaattoreihin, syytä on perehtyä lähtökohtaisesti laillisuuskäsitteisiin a) näennäisen tiedon tuottamisen uudet eProsessit versus b) tosiasiallisten tietojen ja tiedon tuottamisen verifikoitavissa ja replikoitavissa olevat Prosessit (fyysinen ja digitaalinen) sisältäen uusien indikaattoreiden ja tietoketjujen prosessien arvioinnit.

Vuosina 2015-16, Kaakkois-Suomessa ja Lappeenrannan kuntayhtymässä, mikä siirtynyt konsortia malliin (eli yhtiöitettyyn malliin v. 2010), ohjautui Valtioneuvoston toimesta (Stubb) kokeilemaan 1350/2014 Laki kuntien ohjauksen vähentämistä uusia, monitahoisia, monialaisia toimintamalleja kokeillen 30-12-2014 toimeenpano 05-01-2015; luku Hyvinvoinnin Integroidusta Mallista on Eksoten "sopimusmalli", mikä määritelty Valtionvarainministeriön ohjauksen alaiseksi.

2/2015 Suomen hallitus teki sopimuksen CGI/Kelan kanssa 2 vuotiseta määräaikaisesta kokeilusta sähköisten asiakirjojen massa käsittelystä päätöksentekojen tekemiseksi ja säästöjen saavuttamiseksi, myös hyödytäen tekoälyä ja tekistinkäsittelyanalytiikkaa (EDMA/CRM) sekä asiakkuusseurantaa (telemonitorointi).

Eksoten tapauskessa, Chainalytics alustaa integroitiin Affecto resurssienhallinta tuoteryhmään erillisesää konsernin ELY-ja kolmansien tahojen innovaatio ja kehtysalustalla kuntayhtymässä, ja nämä edelleen saumattomasti integroiden tietoja Kela/CGI ja alueelliseen ELY-TE-palveluihin, kutsuen uusia eToimintamalleja "alueelliseksi kehittämiseksi, kilpailukyvyn ja elinvoimaan edistämisen tekoksi tmv".

Käytännön tasolla, Lappeenrannan TE-palvelut ilmoittaneet prosessin menevän kutakuinkin seuraavasti: "Lappeenanta lähettää kaikkien asiakirjat Kupioon. Kaikki skannataan Kuopiossa" ja "Kuopiossa skannattujen asiakirjojen käsittely tapahtuu tekoälyä käyttäen automaattisesti, jossakin skannauskeskuksessa", varsinaisia käistteliöitä ei ole eikä ole tunnistettavissa. Vastuutahoa toimintamalleista ei myöskään ole eikä ole tunnistettavissa tai löytynyt, eikä miniserit Jari Lindström (työvoimaministeri, Kaakkois-Suomi) tai Lintilä (ELY-ministeri) tai oikeusministeri Antti Häkkänen (Lappeenranta) ole kahteen vuoteen vastanneet ministeriöihin ja ministereille toimitettuihin tutkintapyyntöihin, mitkä myös diarioistu.

Asun Kaakkois-Suomen alueella, Lappeenrannan kuntyhtymän eli Konsernin alueella, jossa Eksote on konsernin sote-yhtiö ja yksikkö, mikä integroinut TE-toimito ja Kela eProsesseja ja käsittelyjä tuottaen jopa identitetti varkautta henkilötietoihini, johon olen pyytänyt vuodesta 2017 SUPO laajaa taustaselvisytä. Ilmeisesti SUPO:n olisi tutkittava Kaakkois-Suomen alueellista SUPO yksikkö ja sen toimintamalleja mm v. 2011 sekä poliittista taustatekijää, miten Tiina Isonin maistraatti ja veäetötietorekisteriin on ilmennyt syntymävaltio tunnistamaton Jerusalem, Itä-Jerusalem, Israel tilalle 5/2011 ensimmäien merkintä "Jordania" ? SUPO:n olisi myös selvitettävä mikä vaikutus väärällä identitettti ja henkilötiedolla on tietojohtamisen asiantuntijan työllsitymiseen omalla alallaan ja yhdenvertaisesti muiden kanssa sekä kasnallisesti ja kansainvälisesti v.2011-19 ? SUPO.n olisi myös selvitettävä onko jokien taho Suomessa käyttänyt valta-asemaa väärin tai osallistunut monitahoiseen, kestävään syrjintään 2011-19? myös itseään tai etujärjestöään tavoitehakuisesti ja rikollisin uusin toimitamallein hyödyntäen ja edistäen ?

Alue, jossa asun, on ollut ollut Valtioneuvoston sote kuntakokeilujen pilotti 2012-2014 ja sittemmin 2015-2017 toimenpidealue laki 1350/2014 Ekosten Hyvinvoinnin Integroitudut Mallit", Sipilän hallitus. Hallituksen kaatumisen jälkeen nimenomaan Sipilä pyrkii mallintamaan Ouluun Ekosten konserni sote-yhtiömallia ja päätöksentukipalveluja, mitkä tuottaneet alueella kestävää, monitahoista syrjintää.

Brexit-sotkut ovat samaa luokkaa kuin Suomen sote-sotkut. Suomi päätti mallintaa UK eHealth and eSocial Services mallia, joita konsulttifirma Deloitte Thomasu tuottanut Raportin Stubille "Third Party Seconary Use of Sensitive Data", mikä sittemmin Stubb saattanut mydata.org hankekokeiluun ja ISAACUS-hanke kokeilujen kautta STM laiksi 7/2017 kolmansien tahojen arkaluontoisten tietojen toissijasieen käyttöön. Laki on perustuslainvastainen osakohteena samoin kuin vuonna 2015 sote-järjestämislakina. Kestävä perustuslainvastainen ehallinnon tukipalvelujen toiminta on sama asia kuin kestävä, monitahoinen syrjintä, mikä laissa 1350/2014 kirjattu "vanhukset, vammaiset, moniongelmaiset vähemmistöryhmät". Kirjaus on sama asia kuin Eugenetiikka, josta raportoin v. 2015 ja myös syksyllä 2016 oikeuskansleri Jaakko Jonkalle. Näihin liittyvät asiakirjat ja dokumentit on toimiettu Valtioneuvostolle ja ns. "tutkimusyksiköille".

Kun päädymme järjestätymiseen, jossa tutkimusyksiköt eivät toimi läpinäkyvästi vaan ovat "konsortia ELY-yhtiöitä argumentoiden suojelevansa IPR omaisuuttaan", on kyseessä rikollinen toiminta, mikä ei ole luotettavaa, riippumatonta akateemista tutkimusta vaan "muuta tilaustyötutkimusta" osana kestävää yhteiskuntakaaosta mahdollistaen kestävää eugenetiikkaa, joidenkin ihmisryhmien eliminaatiota.

Sipilän, Orvon, Halla-Ahon ja SDP;n johdon siinä muodossa kuin se kehittyy, on syytä nimetä arvonsa, toimitamallinsa ja tekonsa tosiasiallisina eikä näennäisinä. Mitä tulee seksuaalirikollisuutten ja lapsiin kohdistuvaan virtuaali ja muuhun rikollisuutteen, syytä toistaa
1) Suomessa on alin syntyvyys sitten vuoteen 1868
2) Suomessa on hälyttävä vanhusten massa- ja epätyypillinen koulema
3) Suomessa on Euroopan korkeimpia naisiin kohdistuvaa lähisuhde väkivaltaa, johtaen myös kuolemiin
4) Suomessa seksuaalirikokset ja raiskaukset on tilatoitu olevan maahanmuttajien qualia
5) Suomessa ei ole korruptiota ja Suomi on vähiten korruptoitu maa
6) Suomessa on maailman onnellisin kansa
7) Suomessa on myös EU eniten masennustautisia ja lääkitetty kansa

Jossakin vaiheessa yksinkertainen logiikka johtaa päättelyyn, jossa kaikki ylläolevan tutkimukselliset ns. faktat eivät voi mahdollisesti pitää paikkaansa vaan jokin niitä on anti-fakta.

Oman tieteellisen ja dokumentoidun arvioni mukaan Suomi on korruptoitunein maa, jossa olen koskaan asunut. Olen myös asunut Jeruslemissa, Itä-Jerusalem, Israel, jossa jokainen tunnistaa ja tunnustaa EU:ta ja YK:ta myöten Jeruslemin vanhan kaupungin ja Itä-Jeruslaemin hallinnon olevan sotilaallisen poikkeushallinnon alaista aluetta jo 70 vuotta, eli kestävänä eriarvoistamisen alue muille etnisille ja uskonnollisille ryhmille kuin juutalaisille - eikä esitä muuta.

Olen itse Jerusalemi-Armenialianen kristitty vanhasta Jerusalemin kaupungista ja äitini kantasuomalainen Lemiltä, Karjalasta. Asuin Kauniaisissa 1970- luvulla aina vuoteen 1983 "Suomen muukalaispassilla" eli kansalaiseton 16 vuotiaaksi asti, koska Suomen Valtion viranhaltijapäätöksellä vaikka olin alaikäinen lapsi 10v-16v sekä äitini suomalainen. Kaakkois-Suomen innokkaat Suomen leijonat ja rajavartiolaitos ovat ilmeisesti Imatraa myöten aktivoituneet 2011 tutimaan "takautuvasti oikeuttani Suomen kansalaisuuteen" ...

Koulututtavani Elina Eväsoja, joka nyttemmin julkinen kansanedustaja Kauniaisissa ja Kokoomuksen kunnanedustaja valittu vaaleissa 4/2017 on näistä taustoista tietoinen koska asuin lapsuudessani Kauniaisissa, Raamattu opistossa. Elina Eväsoja kampanjoi esisijaisena arvonaan 2017 edistää ruotisinkielisten yhdenvertaista oikeutta asioida ruotsinkielellä, mutta ei arvioinut ensisijaiseksi teoksi tukea ja varmistaa Suomen sukuisen, suomenkielisen ja Kauniaisissa suomalaista ala- ja yläkoulua käyneen ns. "lapsuuden ystävänsä" yhdenvertaista, absoluuttista lapsen oikeutta kanasalaisuuteen ja syrjimätönttömään kohteluun. Kokemuksellisesti asia on ymmärretävä yhdensuuntaisena arvona sen kanssa, kokoomuksen kunnanedustaja Kauniaisista lapsena ja 1970-luvulla kutsui minua "sekasikiöksi". Ilmiöt ovat Suomen yheiskunnan "yhteisöllisen välittämisen" ja "verkostoitumisen" toimintamalleissa niitä irvokkaita faktoja, mitkä ohjaavat tekoja. Julkista henkilöä voi asettaa vastuuseen teoistaan ja sanoistaan sekä nimetä.

Polittinen ja ideologinen pelaaminen on kääntänyt monien arvot päälaelleen ja/tai tuoneet ne läpinäkyvästi esille. Lapsiin kohdistuvan seksuaalisen ja virutaalisen saalituksen lähtökohdat ovat data virtojen ja ekosyteemien suljetuilla osasltoilla, tekoäly ja virtuaali-kokemuksellisuus peli- ja mikrosimulointi teknisissä työkaluissa saavuttaneet sellaiset tehokkuustasot, että on absurdia keskustella maahanmuuttajamiehistä vs kantasulamaisista miehistä saati Anneli Auereista. Toki pelioptioina siirtää huomio tosiaisallisista tutkinnoista hyötyy opportunistisesta yleistyhmyydestä.

Tiina Ison, tietojohtamisen asiantuntija.

Jairi Palonen

Suomessa on menty yli siinä, että perusteltu kritiikki koetaan myös vihapuheena. Vihapuheen kasvun taustalla ovat yhteisöllisyyden heikentyminen ja tunne siitä, että vaikuttamismahdollisuudet ovat vähentyneet. Vihapuheessa ei ole kyse pelkästään loukkaavista ja herjaavista sanoista, vaan kyse on ilmiöstä, joka heijastaa yhteiskunnassa vallitsevia rakenteita ja asenteita. Vihapuhetta ruokkii yhteiskunnassa vallitseva eriarvoisuus, valtarakenteet, sekä eri ryhmiin kohdistuvat jotka poikkevat suomalaisesta elämäntavasta, ja arvoista..

Vihapuhe vaikuttaa haitallisesti paitsi sen kohteiksi joutuneisiin yksilöihin, myös koko yhteiskuntaan, syy yhteys löytyy poliittisesta heikkoudesta tehdä päätöksiä, jotka kansa kokee oikeudenmukaiseksi, luottamus poliittiseen päätöksentekoon on heikentynyt.

Maahanmuuttokriittinen puhe arvostelee järjestelmää ja poliittisia tahoja, mutta ei ihmisiä, jotka käyttävät järjestelmän sallimia keinoja. Onko hyvä , että vihapuheeseen vastataan ylimielisesti ja yritetään vaientaa toisenlaiset mielipiteet kokonaan. Vihapuheen tunnistamiseksi tulee myös tunnistaa yhteiskunnassa esiintyviä eriarvoisuutta tuottavia valtarakenteita. Joillain ryhmillä on suomessa on enemmän valtaa ja etuisuuksia sekä mahdollisuuksia kuin toisilla.

Esim. kielilaki (pakkoruotsi) joka syrjii monellakin tavoin valtaväestöä, joka ei vastaa tämän päivän globaalista kielimailmaa.Ruotsinkieli ei tuo lisäarvoa kansantalouteen, vaan rasittaa suomalaista taloutta, Lisäksi se on kustannustehoton, koska kaksikieliset palvelut on mahdoton yhtälö koko suomea ajatellen.

Tässä poliittinen eliitti on erkaantunut tavallisesta kansasta, ja ruokkivat itse päätöksillään suomalaista vihapuhetta.

Seppo Simonen

Kun tilanne oli päällä ja sijoituspaikoista oli puute tässä uutisessa vain verrattii että neljä perhettä mahtuisi jos tarvis tulee muun muassa Arto Satonen Kokoomus tarjosi asuntoa sijoitus paikaksi.
Kokonaisuudessaan tämä on Juha Sipilän demonisointia.

Jan Renblom

Aivan mutta eikö Sipilä siinä tilanteessa nimenomaan flirttaillut medialle 20 pakolaisella ja nyt hän puhuu yhdestä kristitystä perheestä eli nyt hän flirttailee uskoneveljilleen. Meillä päin tuollaista sanomisien jälkikäteen muuntelua kutsutaan valehteluksi.

Seppo Simonen

Näistä turvapaikanhakijoustasen verra että kun tämä oli jokus hemikuussa aktuelli keskustelu asia PS-n Toimi Kankaanniemi sanoitekevänsä kirjallisen kyselyn siitä olisiko Suomi voinut olla ottamatta vastaan Torniosta tänne tulevia turvapaikan hakijoita.
Toimi Kankaanniemi vastasi 7.3.19 että Suomen oli otettava nämä 32 tuhatta hakijaa vastaan näin oli Sisäministeri Kai Mykkänen vastannut.
Muutoin Ruotsi otti vastaa 163 tuhatta turvapaikan hakijaa 2015 siinä hiukan perspektiiviä.

Pekka Veistos

Juha Sipilä on siis valmis häviämään, mutta miten lienee keskustan kentän laita? Vähän luulen, että keskiverto keskusta-aktiivi ei ole ihan niin halukas uhraamaan itseään ja puoluetta vain jotta Sipilä saisi säilyttää kasvonsa.

Jarkko Palmgren

Tässä olisi teille uutinen "jälleen yksittäistapauksesta"!

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/257bbf65-55a6-4c74-89cc-ee5fe472ca15

Tuo juttu paaluttaa sen tosiasian, että EU:n sisäiset ja silloin ulkoisetkin täysin avoimet rajat kaikille, ei vaan toimi.

EU ei ole saanut aikaiseksi yhtenäistä , rakennerahastojen sulkemista, kauppasaartoa ja IBAN-pankkisaartoa noihin Irakiin, Afganistaniin jne jne? - Sillä olisi pakotetu ne ottamaan rikollisensa takaisin.

Onko nykyinen valtiojohtomme uskaltanut edes puhua siellä EU-pöydissä tuosta laajasta IBAN-pankkisaarron mahdollisuudesta??

-Tuo on ehdottomasti saatava kysyttyä vaalitenteissä ja saatava vastaukset eduskuntaan valittavilta poliiitikoilta!

-Päivän HS.ssä on taas, lähes jokapäiväinen poliitikan aivopesu termin " Populismi " nujerrus-vaikuttamisprojekti. Tänään Sixten Korkman kirjoittaa HS:n mieluisella tavalla.

Poliitiinen eliitti ja EU-establishmentti ei kerro mitään, mitenkä nuo rikolliset saadaan palautettua ja islamilaiset takapajulat ottaamaan rikollisensa takaisin?

Reijo Helli

Sipilällä on varsin tutun tuntuinen "Fraasi" joka oli käytössä jo yhdeksänkymmentä luvulla kun äänestettiin EU-hun liittymisestä.. Aho käytti juuri samaa "Uhkausta"/Kepulaisten pelottelua ja kertoi eroavansa puheenjohtajan pallilta jos tämä äänestys ei johda hänen mieleiseensä lopputulokseen.. siis Suomi EU.hun.. no se toteutui ja Aho jatkoi edelleen kuten tiedetään.... siis nyt Sipilä pelottelee samoilla eväillä omiaan !!

erkki leskelä

Sipilä flirttaili tänne Suomeen tuhansia maahanmuuttajia, joiden joukossa isoläjä seksuaalirikollisia, jotka yllättäen tekivät Suomessa rikoksia ja tämä on iljettävää. Tästä Sipilää voidaan pitää vastuullisena. Asiallista olisi tunnustaa virheensä ja edes sillä tapaa ottaa vastuuta.