Maanantai 17.6.2019

Timo Soini kommentoi Jussi Halla-ahoa ja Yleä: ”Mainoksen arvo on mittaamaton ja sponsorina koko kansan Yle”

Luotu: 
2.4.2019 09:52
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Timo Soini.
|

Ulkoministeri, eduskunnan jättävä Timo Soini (sin) kommentoi blogissaan Yleisradioon ja perussuomalaisten puheenjohtajaan Jussi Halla-ahoon liittyvää kohua.

”Yle on viime päivinä toiminut hyödyllisen idiootin tavoin poistaessaan yhden puheenjohtajan vaalitentit sivuiltaan ja sitten palauttaen sen. Mainoksen arvo on mittaamaton ja sponsorina koko kansan Yle. Kukaan ei ole vastuussa mistään”, Soini kirjoittaa.

Osa Ylen ohjelmista poistui järjestelmäpäivityksen vuoksi Yle Areenasta sunnuntaina. Halla-aho syytti Yleä hänen vaalitenttinsä poistamisesta. Ylen mukaan kyse oli siitä, että tiettyjen päivien Areena-sisällöt poistuivat. Perjantaina Ylellä ei nähty vaalitenttiä.

Timo Soini oli perussuomalaisten puheenjohtaja vuosina 1997–2017. Osa perussuomalaisista lähti puolueesta kesällä 2017 Halla-ahon noustua puolueen puheenjohtajaksi.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Jussi Halla-aho pani Ylen polvilleen väittämällä ihan omiaan

Jussi Halla-aho tulistui: ”Mitäköhän Yle sanoisi, jos tällaista tehtäisiin Venäjällä?”

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Hakala

Dementia näyttää olevan kaikkia poliitikkoja yhdistävä syntymässä saatu sairaus. Kukaan ei muista omia propagointejaan joita media mielellään julkaisee, kun kansa haluaa nauraa ja maksaa julkaistuista. Mutta ihan kaikkia provosointeja eivät äänestäjätkään hyväksy ja se näkyy kannatuksessa. Pahimmat petokset ja valheet rankaisevat populisteja pahimmin. Mikäli äänestäjät ovat tolkun ihmisiä jota sanontaa nykyään käytetään ymmärryksestä.

Irma Asikainen

"Pahimmat petokset ja valheet rankaisevat populisteja pahimmin."
Populisteja? Miksi? Miten määrittelet populismin Suomessa?

Näyttää näet siltä, että populistisimmin käyttäytyy tällä hetkellä SDP, joka kansaa nuoleskellessaan sortuu pahimman laatuiseen mielistelyyn ja nuoleskeluun ja, niin minusta tuntuu, pahimman laatuiseen kusetukseen.

Jos edes osa demareiden vaalilupauksista olisi toteuttamiskelpoisia ja edes millään mittareilla arvioiden kurantteja, niin meille mätkähtäsi lisää valiton velkaa rutkasti ja tällä mielipiteelläni ei ole muuta yhtymäkohtaa Orpon esittämään 12 miljardin arvioon kuin se, että minäkin osaan laskea ja vaikka en osaakaan suoralta kädeltä sano mitään lukua, toisin kuin Orpo, jolle sen ovat varmaan avustajat laskeneet, niin ymmärrän sen Ojalan laskuopin pohjaltakin, että se on paljon, niin paljon, että mikään hallituskumppani ei tule lähtemään sellaiseen revitykseen mukaan. Joten jospa etsittäisi niitä populisteja ensin sieltä, mistä ne populistisimmat tarjoukset tulevat.

Toisaalta, nämä pulueet, joita meillä populismista on pahiten syytetty, ovat esittäneet paljon maltillisempia, tai niin kuin Halla-ahon, ei mitään konkreettisia lupauksia, jolloin he ovat mielestäni olleet kansalle rehellisiä, mitä mistään valtapuolueesta ei voi nykyään sanoa.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #27

Lempiäinen, mistä muualta kuin lainarahoista mainitsemasi rahat tulevat?
Otetaanko ne ihmisiltä, joilla sattuu jotain olemaan? Vaikka niistä olisi jo verot kertaalleen Suomessa maksettukin.
Vai mikä se "muualta" tuleva raha on?

Pentti Westerholm

No hyötyä oli sen verran,että ennakkosuosikin viitta tipahti Rinteen harteilta.Vasta äänten laskennan jälkeen tiedetään vaalivoittaja.
Kyllä se jäljen jättää itäblokkimainen vaalisensuuri.Täysin vieras juttu pohjoismaisessa demokratiassa.

Seppo Simonen

Kuvastaa juuri kommentoijan itsensä ihmiskuvaa sanomalla toisesta ihmisestä "hillotolppahemmo"
Timo Soini on kuitenkin perustanut menestyneen PS:n puolueen jonka loppukausi oli tramaattinen.
Kun hän nyt poistuu kuvioista on syytä toivottaa onnea uusiin koitoksiin.

Mikael Nygård

Onpa naurettavaa nähdä salaliittoa teknisen ohjelmapäivityksen epäonnistumisen seurauksena.

Kovasti sai - tai oikeammin teki - PERSut pr-temppuja tilanteen varjolla. Siinä Soini on oikeassa, että PERSut saivat paljon huomiota itselleen ilmaiseksi.

Mutta, mutta - kukapa viitsii tai uskaltaa äänestää puoluetta jonka puheenjohtaja ei edes hallitse omaa kalenteriaan niinkuin maanantaina saimme lukea kun puheenjohtaja ei saapunut aiemmin sovittuun ja varmistettuun Oulun suoralähetykseen.

Mark Andersson

On se nyt vaikea myöntää, että ongelma oli pelkästään tekninen.

Foliohattumaista salaliittojen näkemistä joka puolella.

Ei kukaan voisi olla niin idioottimainen, että poistaisi tietoisesti Hallu-ahon videon. Paitsi tietysti joku ylen persumielinen teknikko, joka tiesi seuraukset. Siihenkään en kyllä usko.

Matti Virtanen

Aiheuttaa tietysti spekulointia syystä että Yle ei ole ensimäistä kertaa pappia kyydissä.

Ylen vassarit eivät varmaankaan ole persua joukkoihinsa suvainneet joten jos jotain elleskaappia on tehty, syyllinen löytynee vasemman käden puolelta.

Keissi on kuitenkin viihdyttävä ja tästä riittää vielä aihetta moneen juttuun.