Keskiviikko 19.6.2019

Tyly kuitti Antti Rinteelle: ”Tuhoisa vaikutus - iskisi erityisesti pieniin yrityksiin ja itsensä työllistäviin”

Luotu: 
3.4.2019 16:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Kd:n Peter Östman siirtäisi verotuksen painopistettä työnteon ja yrittämisen verotuksesta haittaveroihin.
|

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Kd:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Peter Östmanin mielestä sosiaalidemokraattien esitys yrittäjävähennyksen poistamisesta iskisi erityisesti pieniin yrityksiin ja itsensä työllistäviin, joita pitäisi kurittamisen sijaan tukea. 

”Tuloverotuksen ja yritysverotuksen korotuksilla olisi tuhoisa vaikutus talouskasvulle ja työllisyyskehitykselle. Myönteistä kehitystä on korotusten sijaan tuettava siirtämällä verotuksen painopistettä työnteon ja yrittämisen verotuksesta haittaveroihin”, Östman linjaa tiedotteessaan.

Kd haluaa säilyttää yrittäjävähennyksen ja pitää verotuksen maltillisella tasolla. Puolue pitää tärkeänä, ettei verotusta kiristetä seuraavalla vaalikaudella. 

Östman huomauttaa, että alouskasvu on hiipumassa Euroopassa ja myös Suomessa. Hän sanoo, että verorasitusta lisäämällä vahvistetaan tätä negatiivista kehitystä.

”Verotuksessa pitää kd:n mielestä myös huomioida lapsiperheet. Lapsiperheiden verorasitusta keventämällä edistetään lapsiystävällisempää yhteiskuntaa. Kd esittää muun muassa ansiotuloveron lapsivähennyksen palauttamista sekä omaishoidon tuen muuttamista verovapaaksi tuloksi.”

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne toi yrittäjävähennyksen esille esitellessään sdp:n veromuutoksia viime elokuussa. Hän sanoi tuolloin Kauppalehden haastattelussa pitävänsä sitä täysin perusteettomana.

Lue myös: 

Näkökulma: Antti Rinne virittelee keitosta, jossa on porvarille tuhon ainekset

Antti Rinne sanoo suoraan: Talouden on sopeuduttava – ”On haihattelua kuvitella, että eriarvoisuutta voi torjua ilman rahaa”

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarina Leinonen

Onko sinulla yritys joka tuottaa ja myy lasten kehityksen kannalta turhaa "krääsää" ? Eivät lapset tarvitse turhaa tavaraa vaan vanhempiensa todellista läsnäoloa ilman vanhempien järjetöntä rahankahmimista ja sen rahankahmimisen seurausta kun aika ja mielenkiinto suuntautuu jonnekin muualle kuin omien lasten kanssa olemiseen. Tänä päivänä nähdään heitteillejätön seuraukset kovemman kautta. Onko sinulla huoli yrittäjävähennyksestä kun suuri osa ihmisistä elää toimeentulorajan alapuolella.

Seppo Makkonen

Vasemmisto aina puree kättä joka niitä ruokkii. Pitäisi muistaa että yksityiset yritykset ansaitsevat KAIKKI rahat mitä julkinen sektori kuluttaa. Siis ihan kaikki. Kun yrittäjiä ei arvosteta edes sen vertaa että olisivat oikeuttuja samoihin työttömyyskorvauksiin kuin työntekijät, verotusta kiristetään, siitä alkaa muuttohalut kasvaa. Mitä vasemmistolaiset sitten tekevät kun yrittäjien eivät enää tienaa tarpeeksi. MOTTO; sosialismissa on sellainen vika että ennen pitkää ne toisten rahat loppuvat.

Pasi Anttila

Meillä on ollut porvarivetoinen hallitus Lippoisen hallituksia lukuunottamatta (jotka olivat enemmän oikeistolaisia kuin vasemmistolaisia) vuodesta 1987 lähtien joten turha vasemmistoa syyttää jos ei tuossa ajassa ole onnistunut yrittäjien asioita hoitamaan.

Pasi Anttila

ja kapitalismissia se vika että lopulta ne kaikki rahat ja omaisuus on sen 0,1€ hallussa. eli onko siinä jotain eroa?

Porvarit voisi lopettaa tuon vasemmiston syyttelyn kun itse ovat vallassa olleet vuosikaudet ja kun vertaa esim valtiontaloutta vuoteen 1987 (kun suomen vahingoksi kokoomus päästettiin hallitukseen) niin ´mitähän eroa niillä on.

Ennen vuotta 1987, sotien jälkeinen aika oli vasemmiston ja keskusta/maalaisliiton hallitsemaa vuoden 87 jälkeen on porvarit hallinneet. Kumpi kasvatti työttömyyttä, kumpi kasvatti julkista velkaa, köyhyyttä, eriarvoisuutta?

Kenneth Ainetdin

Se on sillä tavalla, että kapitalismissa eriarvoistutaan ihan kuten Antti Rinne sanoo. Sosialismissa taas kaikilla on tasaisesti kurjuutta. Meillä on siitä hyviä esimerkkejä: Neukkula, Cuba ja Venezuela. Yhteistä kapitalismilla ja sosialismilla on se, että hallitsevalla luokalla on aina asiat selkeästi paremmin kuin kansalla.

Edellä olevan johdosta valitsen kapitalismin itselleni. Se ei ole täydellinen järjestelmä, mutta se on kuitenkin ylivoimainen sosialismiin verrattuna. Sosialismin ja kommunismin eroa tuskin on pitkällä aikavälillä lainkaan.

Raija Lempiäinen

Yksioikoinen erittely, vielä on kolmaskin vaihtoehto kansanvaltainen demokratia jonka arvomaailma pohjaa oikeudenmukaisuuteen, tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin, harrastetaan sosiaalisesti kestävää talouspolitiikkaa ja kaikista TODELLA pidetään huolta!
Se minä valitsen, hylkään kapitalismin ja sosialismin!