Sunnuntai 16.6.2019

Hämmästys Antti Rinteen linjasta leviää – Kiistää yhteisöverokantansa SK:n haastattelussa

Luotu: 
4.4.2019 13:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Antti Rinne.
|

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen tuore kommentti yhteisöverosta hämmästyttää Sipilän hallituksessa olleita poliitikkoja.

Rinne kiistää Suomen Kuvalehden haastattelussa tarkoittaneensa Ylen puheenjohtajatentissä, että yhteisöveron alentaminen oli hyvä päätös. Rinne sanoo nyt olevansa edelleen sitä mieltä, että yhteisöveron alentamista ei olisi pitänyt tehdä, vaikka myönsikin aiemmin olleensa väärässä veron alentamisen vaikutuksista.

”Et kai Antti Rinne ole perumassa tai katumassa viime kauden parasta päätöstä työllisyyden, yrittäjyyden ja talouskasvun näkökulmasta?” kysyy toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä (kesk) tviitissään.

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

 

 

”En ole kielteinen ihminen, mutta alkaa huolestuttaa miten hukassa kakun kasvattamisen linja tuntuu demareilla nyt olevan. Yhteisöveron tuominen kilpailun kestävälle tasolle oli ja on osa reseptiä, jolla työllisyys ja hyvinvoinnin rahoitus pelastetaan”, kommentoi kokoomuksen sisäministeri Kai Mykkänen.

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

 

 

”Ensin lihavero, sitten maitovero ja nyt yhteisövero. Antti Rinne linjaa jotain veroista ja seuraavassa haastattelussa peruu puheensa. Suomen pääministerinä ei voi toimia kuin tuuliviiri”, kritisoi sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana päättyvällä vaalikaudella toiminut Simon Elo.

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

 

 

”Vastustin aikanaan tätä yhteisöveron laskemista. Ja nyt jälkeenpäin on näyttäytynyt, että olin väärässä”, Rinne sanoi Ylen tentissä.

Suomen Kuvalehden haastattelussa hän sanoo näin:

”Olen edelleen sitä mieltä, että sitä ei olisi pitänyt tehdä. Se missä olen ollut väärässä, on ollut se, mitä tuotolle tapahtuu, kun yhteisöveroa lasketaan. Olin siis väärässä, kun oletin, että verotuotto vähenee. Fakta on, että verotuotto lisääntyi, vaikka yhteisöverokantaa alennettiin.”

Lehti kysyy Rinteeltä, miksi päätös alentaa veroa oli väärä, jos alennuksen ansiosta saatiin enemmän verotuloja.

”Ei ole järkeä murentaa veropohjaa tällä tavalla. Pitäisi estää verokilpailu eurooppalaisessa mittakaavassa ja vähintään Ruotsin kanssa miettiä sitä, ettei keskenään kilpailla”, Rinne vastaa.

LUE MYÖS:

”Olin väärässä” – Antti Rinne myönsi Ylellä vanhan virheen, jonka avulla syrjäytti Jutta Urpilaisen

Sdp: Ei lihavero vaan kestävän kehityksen alv – Uusi vero koskisi kaikkia tuotteita ja palveluita

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

Totta kai kokoomus kaikenaikaa ihmettelee SDP:n suunnitelmia, se on pelin henki, se ei kuitenkaan tarkoita, että SDP:n suunnitelmat olisivat huonoja, kokoomus vain on eri mieltä. Jos katsoo kansalaisen silmin ne ovat paljon parempia kuin kooomuksen!
Simon Elon ei kannattaisi nimitellä tuuliviiriksi ketään, ei sovi takinkääntäjän ja valttaa kähmivän rooliin! Elo on yksi niistä kansanedustajista jotka ovat letkautuksillaan ja huutelullaan romuttaneet eduskunnan arvokkuutta, toimimalla kuin markkinatorilla.

Risto Nikander

Toivotaan, että muunlainen totuus selviää 14.4. Persut sen voisi tuoda. Sipilä ja Berner olivat katastrofi Suomelle muiden monikultuurisuuden kannattajien mukana. Minäkin pidän monikulttuurisuudesta, mutta en suomalaisten veronmaksajien kustannuksella elävistä islamimisteista. Ja nehän ovat ainoita, kutka TODELLA haluavat tulla Suomeen.

jouko viitala

Onko Rinteellä ollut yhtään kommenttia, jota hän ei ole jälkeenpäin selitellyt ja muuttanut yleisemmän mielipiteen mukaiseksi.

Voi murehtia Suomean tulevaisuutta, jos - ja ikävä kyllä siltä näyttää -jos hänestä tulee pääministeri! Ja vielä Suomesta pitäisi EU:n puheenjohtajamaa!

Pertti Moisio

Kyllä se alkaa vahvasti siltä näyttämään että Rinne onnistuu menettämään galluppien johtopaikan. Taitaa olla niin, ikävä kyllä, että Rinteen sairausloman olisi pitänyt jatkua yli vaalien. Silloin ehkä sdp olisi pääministeripuolue vaalien jälkeen. Nyt sen suhteen näyttää pahalta.
Minun ääneni sdp jo menetti ja epäilenpä että moni muukin on kääntänyt kelkkansa.

Lauri Kiiski

Rinne voisi nyt ryhdistäytyä ja kasata itsensä kertoen mitä veroja on nostamassa maidon, lihan , perintoveron, varallisuusveron, energiaverojen ja nyt yhteisöverojen lisäksi.

Äänestäjät eivät enää pysy tämän verotirehtöörin kanssa samalla ajatusjanalla.

Mikä on edessä, jos tästä tulee pääministeri vaalien jälkeen ? Ainakin luottoluokitus saa kyytiä alaspäin ja julkisen velan korot saavat budjeteissa huomattavan lisän menomomentille.

Kenneth Ainetdin

On aivan selvää, että Rinteen pitäisi olla vielä sairaslomalla. Tuollaisen rankan sairauskierteen jälkeen pitää yrittää toipua kunnolla. Tällä hetkellä jälki on karmeaa eikä SDP voita vaaleja jos Rinne jatkaa tällä tapaa.

Ja sitten Antille sanon, että sepelvaltimo tauti ei parane. Se on etenevä tauti jonka etenemistä voi hillitä mutta ei pysäyttää. Mieti, että haluatko viettää hupenevat loppuvuotesi politiikan parissa!

Raija Lempiäinen

Raskasta persupopulismia! Rahaa on ja lisää tulee, sen käyttäminen oikeudenmukaisemmin on tähtäimessä ja sitä kansalaiset odottaa. Halla-Aho on älykäs ihminen ja hyvä manipuloija, taustalta löytyy vaarallisia henkilöitä ja järjestöjä jotka horjuttava yhteikunnan turvallisuutta!

Seppo Makkonen

Antin strategia on sanoa ja luvata ihan mitä vaan jotta saisi yhden äänen lisää demareille. Tällaisen strategian hallinta vaan on vaikeaa, tulee sanottua paljon ristiriitaisia asioita.
Toivon hartaasti että kansalaiset eivät äänestä demareita, tai muuta vasemmistoa. Suurta vahinkoa tulisivat aiheuttamaan.

Irma Asikainen

Olisipa metkaa tietää, millä perusteella demarit oikein puoluettaan äänestävät, kun puheenjohtaja Rinne on täysin pihalla. Rnne kyllä sekoilee niin, että pitää olla itsekin vähän ulalla, jos meinaa demareita äänestää. Harmi vaan, että niitäkin varmaan taas löytyy.

Jaakko Aalto

"Hämmästys Antti Rinteen linjasta leviää"
Tietääkö kukaan ylipäätään, mikä on Rinteen linja kun se on tänään sitä huomenna tätä ja seuraavana päivänä jotakin muuta. Tietääkö hän edes itsekään. Ainoa yhtenäinen lionja on ollut että veroja on korotettava. Tänään niitä, huomrnna näitä ja seuraavana päivänä joitakin muita.

Tapio Mäkeläinen

Mä uskon, että Kokoomus jää oppositioon. Hallitus punavihreät kepulla ajaa päin kivimuuria alle kahdessa vuodessa.
Kansasta osa on saatu paskahalvauksen tilaan tuon ilmastolänkytyksen avulla ja on jo perustettu ilmastoahdistusryhmiä.
Kokoomus saa ansionsa mukaan kun käsittämättömällä tavalla lähti terveysfirmojen vietäväksi. Stadilaiset Männistö ja Räty olivat kuin Euroopan omistajia. Nyt ollaan hissukseen. Vähin mitä puolue voi tehdä on asian kriittinen käsittely.
Kun maassa mennyt kaikki muukin pieleen Kokoomuksen takia niin jäähy olisi siksikin paikallaan. Velanoton hillintää ja takaisinmaksua eikä 143000 uutta työpaikkaa lasketa.

Erkki Malinen

Eiköhän Rinne tarkottanu että mitä vähemmän yritykset veroja maksaa niin sen enempi me tavan tallaajat maksetaan. Niille kuitenkin infrat rakennettava sun muuta, varsinkin nämä ulkolaisten omistuksessa olevat kaivosyhtiön vie tuotot mennessään ja jättää paskat jälkeensä. Tämä tuottojen nousu todennäkösesti johtu siitä että ei kannattanut keplotella veroja kun muualla olis joutunu maksamaan enempi. Optimi tilanne olis jos kaikilla olis yhtäsuuri vero, silloin verot maksettais sinne missä se yritys on.

Kenneth Ainetdin

Erkki Malinen hei, ihan aikuisten oikeasti luuletko, että yrityksillä on jokin kirjanpidon ulkopuolinen kassa josta verot maksetaan???

Älä järkyty, mutta kyllä totuus on se, että yrityksen on laitettava yritysvero tuotteen hintaan eli kuluttaja maksaa yrityksen veron.

Erkki Malinen

Esimerkiks Äänekosken sellulle piti rakentaa tiet ja rautatiet, maksumiehiä ollaan me kaikki itse firma maksaa hyvin pienen siivun. Sen takia jos kaikilla olis samansuuruinen Yhteisövero niin, niitä ei keploteltas eri maiden välillä. Toki se vero laitettava sellun hintaan, mutta silloin sen maksais Kiinalaiset. Verotus on monimutkanen juttu se ei kaikille aukea.

Kenneth Ainetdin

Haluat siis asettaa kovan yritysveron pelkästään Äänekosken Sellulle ja muille vientiyrityksille? Huomaa Erkki, että se sama vero tulee myös kaikille muillekin osakeyhtiöille, myös niille joilla ei ole vientiä lainkaan.

Me kuluttajat maksamme loppupeleissä nuo verot omista kukkaroistamme. Ei verotus ole nyt niin monimutkaista, kuin ehkä vain mielikuvituksessasi.

Tapio Lehtimäki

Entä jos se yhtiövero olisikin nolla siinä tapauksessa, että voitot jätetään firmaan? Sillä potilla olisi mahdollista pitää porukka töissä, vaikka suhdanteet välillä riepottelisivatkin.

Pahoina päivinä painettaisiin vaneria varastoon tai koulutettaisiin henkilökuntaa jonkin vetävämmän tuotteen tekijöiksi.

Ja jos omistajat päättäisivätkin nostaa rahnat osinkoina, siinä kohtaa verokarhu iskisi painavan käpälänsä osingonsaajien henkilökohtaiseen verotukseen.

Kiina puolestaan... kun sinne syntyy tehdas, niin arvaapa, kuinka Kiinan valtio pönkittää sen toimintaa. Siitä syystä halpaa terästä puski Amerikkaan ja Eurooppaan paikallisten valimoiden kiusaksi.

Kenneth Ainetdin

Niin ei ole ilmaisia ei, ja arvooppa kuka ne maksaa? Yleensä me veronmaksajat ja kuluttajat eli loppukäyttäjät. Vaikka kuinka yrität Erkki, niin et pysty keventämään verotaakkaamme keventämättä sitä myös koko yhteiskunnalta samanaikaisesti.

Timo Hietanen

Ruotsin mallia pukkaa. Lähi-itäkeskus tulee kasvamaan Suomen suurimpana
basaarina. Vanhusten hoiva tulee nyt vihdoin kuntoon kymmenien vuosien
puuhastelun jäljiltä ? Hengästyttävä lupausten lista, jonka rahoitus kupataan
kaikkia mahdollisia veroja virittämällä ulkomaisella lisävelanotolla. Ilmasto-
uskovaisten kärkeä. Ostaa IPCC:n raportin Raamattuna, vaikka voisi tarkistaa
kyseisen ilmastomonopolin historian viimeiseltä 30 vuodelta simppelisti netistä.
Demarit siis ostavat piilovikaisen auton kyselemättä ajohistoriasta yhtikäs mitään ?
Koko maailman hyväntekijätittelin pitääksemme meillä lienee Suomessa jatkos-
sakin syytä kylvää miljardeja loppumattomiin kaivoihin omien rajojemme ulko-
puolelle? Mistähän Demarit kaikki rahat tulevat oikein repimään satujensa
katteeksi muiden Vihervassujen kuoron laulaessa samaa virttä ? Herra armahda !

Hannu Jaakkola

Suomen Kuvalehden numerossa 14 Antti Rinne kertoo vaimonsa kokemuksiin
vedoten, että " vaikuttaa itsestään selvältä, että asevelvollisuus voitaisiin
ulottaa myös naisiin ". Tämä tarkoittaisi huomattavia investointeja kasarmeihin
ja laajan kouluttajakunnan palkkaamista. Kustannukset olisivat satoja miljoonia
euroja. Samalla naiset olisivat poissa työmarkkinoilta. Vaarana olisi myös tin-
kiminen materiaalisesta valmiudesta. Vapaaehtoisuuteen perustuvaa kriisiajan
koulutusta kannattaisi ehkä harkita. Suomen naiset antoivat korvaamattoman panoksen viime sodissamme maamme puolustuksessa !
viime sodissamme !