Tiistai 16.7.2019

Kokoomusehdokkaiden ryhmä kuittaa Antti Rinteelle: ”Sdp:n pääkonttorilla keksitään uusia ruuveja, joilla kansasta tiristetään viimeisetkin mehut”

Luotu: 
7.4.2019 10:32
Päivitetty: 
7.4.2019 12:19
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Antti Rinteen väite siitä, että yrittäjävähennys kohdistuisi eniten tienaaviin henkilöihin ei kokoomusehdokkaiden mukaan kestä tarkempaa tarkastelua.
|

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Kokoomuksen yrittäjätaustaiset kansanedustajaehdokkaat Jukka Kopra,Harri Jaskari, Eero Suutari, Markku Eestilä, Kaj Turunen ja Eero Lehti ihmettelevät sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen aikomuksia poistaa yrittäjävähennys.

”Yrittäjävähennys on hyödyllinen ja oikeudenmukainen. Ihmetystä herättää sdp:n halu kurittaa heitä, jotka ahkerasti tekevät työtä oman omaisuutensa likoon laittaen ja riskit kantaen”, he sanovat yhteisessä tiedotteessaan.

Rinne on sanonut esimerkiksi Kauppalehden haastattelussa, että yrittäjävähennys kohdistuisi eniten tienaaviin henkilöihin. Kokoomuslaisten mukaan väite ei kestä tarkempaa tarkastelua. 

”Verohallinnon mukaan yrittäjävähennystä myönnettiin vuonna 2017 noin 364 000 henkilölle, ja suurimman osan euromääräisestä yrittäjävähennyksestä saivat ne henkilöt, jotka ansaitsivat vuodessa 35 000 - 55 000 euroa. Toiseksi suurin ryhmä olivat ne 65 000 henkilöä, joiden tulot olivat 25 000 – 35 000 euroa. Kaiken kaikkiaan yrittäjävähennystä saaneista henkilöistä noin 82 prosenttia tienasi alle 55 000 euroa vuodessa”, tiedotteessa huomautetaan.

Kokoomuslaisten ryhmä muistuttaa samalla 75 prosentin työllisyysasteen tavoitteesta. 

”Ilman yrittäjiä ja heidän luomiaan työpaikkoja tämä maa ei selviydy. Puolueiden tavoittelema 75 prosentin työllisyysaste ei toteudu itsestään, vaan vaatii aktiivisia toimia. Kapuloiden laittaminen työllisyyden ja yrittäjyyden rattaisiin ei edistä tätä tavoitetta, vaan hankaloittaa työpaikkojen syntymistä. Sen sijaan, että sdp:n pääkonttorilla jatkuvasti keksitään uusia ruuveja joilla kansasta tiristetetään viimeisetkin mehut, olisi hienoa, jos siellä mietittäisiin aitoja tulevaisuuteen tähtääviä ratkaisuja”, he sanovat.

Sdp:n kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaava Timo Harakka vastasi kokoomusedustajille toteamalla, että perusteet yrittäjävähennyksen poistamiselle Suomessa ovat selvät.  Lue tarkemmin: Sdp:stä tyrmäys kokoomuslaisten ulostulolle: ”Kaikkein suurituloisimmat ovat saaneet keskimäärin tonnin käteen”

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen syytti lauantaina sdp:tä mittavista veronkiristyksistä. Yrittäjävähennyksen poistamisen lisäksi hän toi esiin listaamattomien yhtiöiden osinkoverotuksen kiristäsinen ja osana harmaan talouden torjuntaa esitetyt online-kassajärjestelmien käyttöönoton. Suomen Yrittäjien laskelmien mukaan esitetyt veronkiristykset maksavat yrittäjille satoja miljoonia euroja. 

Päivitetty klo 12.19: Lisätty linkki sdp:n Timo Harakan vastaukseen.

Lue lisää: 

Yrittäjäpomolta kova ryöpytys sdp:lle ja SAK:lle: ”Raakaa populismia”

Hämmästys Antti Rinteen linjasta leviää – Kiistää yhteisöverokantansa SK:n haastattelussa

Tyly kuitti Antti Rinteelle: ”Tuhoisa vaikutus - iskisi erityisesti pieniin yrityksiin ja itsensä työllistäviin”

Faktakulma

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pertti Vaulasvirta

Kansanedustajat muistavat yrittäjiä vain silloin kun taloudessa menee todella huonosti. Yrittäjien työtä arvostetaan silloin, muulloin niiltä pyritään viemään verotuksella kaikki mikä on löyhästi kiinni. Kuin kasakat presidentin puheessa.

Jari Eeva

Halutaan ja halutaan... jos oikeasti haluttaisiin, olisi syytä edes kerran kuukaudessa olla jonkin suuri levikkeisen sanomalehden sivuilla vaikkapa työnantajien tai Te-toimistojen kustantama ilmoitus avoimista työpaikoista eri puolella Suomea. Kaiken kansan nähtävänä. Rekrytointi onkin juttu sinänsä. Sitä ei tapahdu riittävästi. Kuka on ronkeli, voi vain arvata. Olet vissiin persu. Laitat kaikki työttömät samaan kastiin.

Kenneth Ainetdin
Vastaus kommenttiin #5

En laittanut kaikkia työttömiä samaan kastiin. Sinulla on selvästi luetun ymmärtämisen ongelma. Puhuin työhön kykenevistä työttömistä enkä suinkaan kaikista työttömistä. Huomaatko eron?

Toiseksi haluat Te-toimistojen kustantamia ilmoituksia lehtiin. Nämä tiedot ovat olleet jo vuosia heidän toimestaan netissä. Niistä voi hakea itselleen sopivia työpaikkoja hakukoneen suodattimia hyväksi käyttäen.

Ja kolmanneksi haukut minua persuksi vain sen takia, että sinulla on tuo luetun ymmärtämisen ongelma.

Sanoisin, että melkoisen noloa. Sen verran voin kertoa itsestäni, että olen eläkkeellä ja "harrastan" aikani kuluksi pienimuotoista yritystoimintaa, ja kyllä maksan veroni Suomeen vaikka asun Espanjassa.

Jari Eeva
Vastaus kommenttiin #6

Kyllä nuo peräkammari -puheesi leimaavat. Ongelmasi on, että et itse ole ymmärtänyt tajuta sitä. Avoinna olevien työpaikkojen kanssa voi olla päällekkäistä ilmoittelua samasta työpaikasta, luoden tilastoharhaa.

Ari Kirjavainen

Onneksi työttömiä, työläisiä ja vanhuksia ei ole kupattu. Mitä kuuluu Sari-sairaanhoitajalle, kun lomarahat vietiin. Voisiko kok taas esittää rukkaskampanjaa ja sanoa, että vastakkainasettelun aika on ohi. Niin ja misssä luuraa koti, uskonto ja isänmaa.

Jari Eeva

Nykyinen hommani, jota olen omatoimisesti opiskellut, on taavallaan yrittämistä. Yritän tehdä lauluja, siis sanoittaa niitä. Harrastus on parempi sana, koska mitään tuloja ei ole kertynyt. Ei ole todellakaan yksinkertaista saada bisnestä aikaiseksi, niin kuin annat ymmärtää.

Jari Eeva
Vastaus kommenttiin #14

Ei, vaan enemmänkin rakkauslauluja. YouTubessa nimeltäni voit etsiä. Nykyisen hallituksen niin sanotussa vallassa ollessa ei protestlauluja ole edes tullut mieleen. Tunaroinnissta ei kannata lauluja tehdä.

Jari Eeva
Vastaus kommenttiin #14

Äänestin viimeksi Keskustaa, mutta oppositioajan puheet muuttuivatkin ihan toisenlaiseksi teoiksi hallituksesa. Aktiivimallilaki kosketti Keskustankin äänestäjäkuntaa. Laissa ei ole mitään järkeä jopa sen epäoikeudenmukaisuutensa vuoksi. Juha Sipilä haistatti kansalle kunnolle sen mitä niin kuivasta insinööristä saa irti, eli ei miltään haise. Kukaan ei huomaa mitään, oliko Kempeleessä vai missä. Kyllä se siittä!

Tapio Mäkeläinen
Vastaus kommenttiin #19

Mä en tiedä mitä keskim ansiosidonnainen on kuukaudessa mutta se kiky leikkaus siitä nyt ei niin iso ole kuin itku ja valitus aiheesta.
Kenneth on siinä ihan oikeassa että työttömän käsitteeseen kuuluu olla työmarkkinoiden käytettävissä. Sekä fyysisesti että henkisesti.
Meidän systeemin paha kämmi on siinä, että työttömiksi määritellyistä merkittävä osa kuuluisi sosiaali-tai terveydenhuollon vastuulle. Nyt juoksutetaan loputtomasti sekä työttömiä että virkamiehiä oravanpyörässä.
Kuntouttavan työllistymistoiminnan tuotto on enintään 1%.
Kikyn raivopäinen purkaminen ei varmasti tuo kuin puolitankillista löpöä tai perhepizzat lohdutukseksi. Nykyinen työvoimahallintomalli on sosialidemokratian ”helmi” . Sdp ei taatusti tee malliin korjauksia, joten mitään toiveita kokonaistilanteen tai jopa työllistymisasteen edelleen noususta ei ole jos gallupit toteutuvat.
Olin tovin työttömänä ennen eläkettä. 35 vuoden hr taustalla sain yhden työhönvalmennus ehdotuksen: Kauppakeskuksen avustavat tehtävät, osin vajaatyökykyisille. Olin jo nk putkessa, joten jouduin kieltäytymään kunniasta 9€ pv.

Jari Eeva
Vastaus kommenttiin #13

Jos ja jos. Kun toinen kommentoija sanoo, että perusta yritys! Idea, osaaminen ja asiakkaat pitäisivät olla haarukassa. "Perusta yritys".Hah hah. Käytin esimerkkinä erikoisalaa, niinkuin hyvin ymmärsit.

Jari Eeva
Vastaus kommenttiin #13

Patentti- ja rekisterihallitus. Kuulostaa järkäleeltä. Verkkopalvelun kautta voit toimia asiakkaana itsenäisesti. No pääsin allekirjoitus -kohtaan, mutta sitten stoppasi. Ai jaa, tää olikin niin, että et pääse klousaamaan. Tulosta kaavakkeet ja lähetä liitteineen. Käsipelillä veloitus tupla hinta. Katso hinnat netistä.

Tapio Lehtimäki
Vastaus kommenttiin #18

Itse perustin toisen (tai kolmannen, jos As Oy:kin lasketaan) osakeyhtiöni vuonna 2007 - ja ellen väärin muista, niin homma onnistui sähköisesti.

Rekisteröintimaksuista en sinuna olisi huolissani. Siitä se maksaminen vasta alkaa. Yritys on lypsylehmä. Kunhan pidät huolen, että jostain utareesta lirahtaa tippa maitoa omaankin astiaasi.

Jari Eeva
Vastaus kommenttiin #20

Tuli huomautus, että pitäisi maksaa. Palvelun saannista ei ollut mitään varmuutta, mutta maksun piti osoittaa tapahtuneen. Melkoinen pajatso. Puheluni sinne maksoi kympin. Pilkun muuttamisen hintaa en tohtinut edes tiedustella.