Keskiviikko 26.6.2019

HS-gallup: Perussuomalaisilta hurja loikka – nousi kolmanneksi 15 %:iin

Luotu: 
9.4.2019 07:57
  • Kuva: Alma Talent arkisto
    Kuva
    Jussi Halla-ahon perussuomalaisten gallupsuosio nousee vaalien lähestyessä.
|

Kuten Alma Median maanantaina julkaistu kannatusmittaus, myös Helsingin Sanomien tiistainen gallup ennakoi historiallista vaalitulosta sunnuntain eduskuntavaaleista.

Molempien mielipidemittausten perusteella yksikään puolue ei saisi yli 20 prosentin kannatusta, mikä olisi ensimmäinen kerta Suomen vaalihistoriassa.

HS:n gallup vahvistaa myös perussuomalaisten nousevan kannatustrendin. Sdp on yhä gallupissa suurin puolue 19,5 prosentilla ja kokoomus toiseksi suurin 17,5 prosentilla, mutta perussuomalaiset on noussut gallupissa viidenneltä sijalta kolmanneksi suurimmaksi ja 15 prosentin kannatukseen.

Perussuomalaisten kannatusloikka on hurja, sillä edellisessä HS-mittauksessa puolueen kannatus oli 11,1 prosenttia. Nousua on siis lähes neljä prosenttiyksikköä.

Vihreiden kannatus on HS-gallupissa laskenut kaksi prosenttiyksikköä 12 prosenttiin. Vasemmistoliiton kannatus on noussut 9,6 prosenttiin.

LUE LISÄÄ:

Sdp:n kannatus putosi alle 20%:n – Antti Rinne: ”Katsotaan miten käy ja kuka on pääministeri”

Sdp:kin putosi alle 20 %:n Alman gallupissa – kokoomus menetti lisää, perussuomalaiset jatkoi nousuaan

Perussuomalaiset kelpaa hallituskumppaniksi vain 13 prosentille ehdokkaista – Katso minkä puolueiden kanssa kannattamasi puolue haluaa hallitukseen

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

Asiatonta mollaamista, Antti Rinne on kansanomainen mies joka on sydämellään kiinni oikeudenmukaisuudessa ja tasa-arvossa , kuuntelee herkällä korvalla kansaa ja haluaa tehdä suunnanmuutoksen kyykyttävään oikeistopolitiikkaan, sitä kansalaisetkin haluavat. Äänestäjien hajaantuminen yhä useamman pienpuolueen vuoksi aiheuttaa noita lukemia! Ei Antti Rinteen esiintyminen!

Marko Kukkonen

Rinne kyllä kuuntelee herkällä korvalla, mitä kannattaisi ääniä saadakseen luvata, mutta kun näitä lupauksia sitten hieman syvemmin tiedustellaan, alkaakin se epäselvyys nousemaan esille. Ettei nyt vaan olisi sitä populismia, josta niin usein meitä isänmaallisia syytellään?

Pasi Käyhkö

Vihreiden ja Perussuomalaisten tulokset varierraavat paljon eri mittausten välillä. Keskustan luvut ovat jämähtäneet 14-15%:n välille. Taitaa tietää puolueelle sunnuntaina "murhaavaa" lopputulosta.

Kokoomuksella on pieni mahdollisuus ottaa ensi sunnuntaina kuskin paikka.

Yksi ratkaiseva tekijä tuloksiin on vaalipäivän sää.

Jari Eeva

Suuret puolueet tekevät suuria virheitä. Jokaisella on ohjelmassaan heikko kohta, tai utopistinen näkemys. Keskusta tekee super -poikkeuksen. Vallasta luopunutta pääministeriä ei muilla ole. Alle viiden euron tuntipalkalla raatava tuottajaviljelijä onkin rukkaset naulaan laittaneesta pääministeristä ihan innoissaan. Rukkaset naulassahan ne edut hoituvat!

Pentti Westerholm

Suomessa on sellainen laki kun on rikoksensa tuomion suorittanut on jälleen kenttäkelpoinen.Tämä oli aikoinaan vihervasemmistonkin vaatimus.Olisihan se ihmisarvon vastaista tuomita heitä uudelleen kansan tuomioistuimessa.Vai ajattelitko niin ,rikollinen on aina rikollinen?

Harri Hietajärvi

On mielenkiintoista, miten Halla-ahon retoriikka, jossa keskitytään vain maalailemaan pahimpia skenaarioita esiin, haukkumaan muiden ratkaisuesityksiä vastuuttomiksi ja huonoiksi, kannustamalla pistämään pää pensaaseen maahanmuutto-ja ilmastoasioissa ilman juuri mitään omia ratkaisuesityksiä saa niin suuren kannatuksen. Muut eduskuntapuolueet sentään yrittävät jotain, mutta Persut vain keskittyy räkyttämään, verhottuna monipuoliseen ja ylevänkuuloiseen retoriikkaan. En sanoisi että ihmiset ovat tyhmiä, mutta aika helposti vedätettävissä.

Raija Lempiäinen

Itse elät kuplassa jos uskot ,että PerusSuomalaiset ovat kansalaisille pelastus, oikeistokonservatiivisenä puolueena ajaa sanelupolitiikkaa kuten kokoomuskin, Halla-Ahon mukaan meillä on liian antelias sosiaaliturva ja velan ottoa pitää vähentää ,joten pakkokeinoja työttömille luvassa, sekä sosiaaliturvan heikennyksiä.
Myös rajat kiinni-politiikka on taantumista tuovaa ja vaarallista kehitykselle.

Pentti Westerholm
Vastaus kommenttiin #14

Koska kansa näyttää hylänneen puolueet jotka laittoivat Suomen kuntoon.Täytyy miettiä mikä olisi toiseksi paras vaihtoehto.Katseet kääntyvät nyt PerusS suuntaan.Sieltä löytyy kuitenkin aitoa realismia nyky suuntaukselle.Heidän heikkoutensa on siedettävä ja tarvittaessa soviteltavissa.

Tapio Lehtimäki
Vastaus kommenttiin #14

Vasemmistopopulistinen SDP:kö ei aja sanelupolitiikkaa, Raija?

Nähdäkseni juuri demaripääministerit ovat olleet hyvin määrätietoisia virkakausinaan. Ja niinhän pääministerin kuuluukin olla, olipa hän oikealta tai vasemmalta.

Jarkko Palmgren

Nämä vaalit ovat toisinto 4v takaa.- Väliaikaisista käytttöön otettavista rajatarkastuksita ei kysytä ennakkoon! Nyt Välimeren lämmittyä ja Libyan sisällissodan eskaloiduttua lähtee pian kumiveneet Libyasta Eurooppaan. Italiaan tai mahd Marokon kautta Espanjaan.

Kukaan ei tee poliitikoille kysymystä, että otetaanko väliaikaiset rajatarkastukset tällä kertaa käyttöön? Moneen kertaan Orpo ja Sipilä sanoivat , että niitä ei voitu ottaa käyttöön kansainvälisten sopimusten takia. Kuitenkin Tanska, Ruotsi, Ranska ja Itävalta pystyivät ne ottamaan ,vaikka ovat samat sopimukset lukeneet ja allekirjoittaneet!!!!???

Mikään Suomen puolueista eivätkä mediatalot näe Libyan sisällissotaa uhkana uudelle invaasiolle.

Viroon tulee oikeistohallitus , sieltä ei Suomeen ole tulijoita, mutta Stefan Löfven järjestää jälleen varmaan bussikyydit ja juniin vapaan kulun Haaparantaan? Mutta valkonaamaisten ruotsalaisten on ostettava junaliput pohjoiseen päin.

Mikä on Antti Rinteen näkemys Stefan Löfvenin aiemmista toimista? Ja entä tällä kertaa? -Aloittaako gallupsuosikki tod. näk. pääministeri Antti Rinne tarvittaessa väliaikaiset rajatarkastukset ? Kysymys päätoimittaja Markku Huuskolle: Miksi toimittajat ette kysy tätä?

Harri Hietajärvi

Jännä juttu myös Halla-ahon "vilustuminen" ennen Ylen ruotsinkielistä vaalikeskustelua. Ei ollut miestä tulla puhumaan toista kotimaista. Ei kyllä ollut Orposta ja Sipilästäkään. Rinteellä sentään oli kanttia tulla sinne, vaikka selvästi kuuli, ettei ruotsin kielen taito paras mahdollinen olekaan. Samoin Haavisto oli mukana. Osoittaa jotain luonteesta...

Mikko Toivonen

Aika hyvän tai huonon mielikuvituksen vaatii pystyä luomaan otsikko "Hurja loikka" kun jokainen gallup vain näyttää systemaattisesti kannatuksen nousua pitkällä ajalla.
Hurja loikka tulee vasta kun näemme gallup lukujen tai niitäkin suuremman toteutuman vaaleissa. Silloin toteutuu loikka siitä noin 7 Prosentin kannatuksesta mihin puolue sinisten lähdettyä jäi. Meille asioita objektiivisesti seuraaville kyseessä ei ole loikka vaan rationaali ennuste. Minäkin ennustin jo ajat ennenkuin kukaan median edustaja asiaa edes käsitti, että perussuomalaisten realistinen potentiaali seuraavissa vaaleissa on 15%. Vaaleissa se voi toteutua, jäädä toteutumattta tai ylittyä riippuen äänestysprosentista kun voidaan melko varmuudella olettaa että jokainen nukkumasta herännyt äänestää persuja ja jokainen äänensä nukkunut on lähinnä heiltä pois normaalissa yhdessä koulutetun maailman heikoimmista vaaliosallistumisprosenteissa