Torstai 23.5.2019

Pitääkö EU:n pystyttää hiilitullit? – Katso vaalitentti

Luotu: 
10.4.2019 16:56
Päivitetty: 
16.4.2019 14:24
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Ville Niinistö on mukana eurovaalipaneelissa.
|

Pitäisikö EU:n pystyttää hiilitullit? Muun muassa tätä kysytään eri puolueiden eurovaaliehdokkailta tänään Turun vaalitentissä.

Tentin voit katsoa alempaa jutusta.

Keskusteluun nousseiden hiilitullien tarkoituksena on edistää eurooppalaisten, tiukempien ympäristö- ja ilmastokriteerien piirissä olevan teollisuuden kilpailukykyä keveämmän sääntelyn teollisuutta vastaan.

Viime joulukuussa 62 prosenttia suomalaisista ekonomisteista tuki hiilitulleja Ekonomistikone-verkkosivun kyselyssä.

Lisäksi tentissä ehdokkailta kysytään kantoja brexitiin, kun 27 EU-maan johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin puimaan Britannian pääministeri Theresa Mayn pyyntöä uudesta lisäajasta.

Paneelissa mukana ovat keskustelemassa ovat eurovaaliehdokkaat Annina Ruottu (kesk), Hans Adolf Ehrnrooth (kok), Antton Rönnholm (sd), Asseri Kinnunen (ps), Ville Niinistö (vihr), Jaakko Lindfors (vas), Björn Bonsdorff (r) ja Esa Erävalo (kd).

Eurooppalainen Suomi ry mediakumppaninaan Uusi Suomi järjestävät kevään eurovaalien alla vaalipaneelien sarjan.

Katso eurovaalikeskustelun tallenne tästä:

 

Seuraavat vaalitentit:

24.4. Jyväskylä: 17.00-18.30

3.5. Oulu: 16.00-17.30

23.5. Kotka: 17.00-18.30

25.5. Helsinki (Maailma kylässä festival)

Eurooppalainen Suomi ry yhteistyökumppaneineen on käynnistänyt samassa yhteydessä valtakunnallisen Vaadi faktat -kampanjan, joka keskittyy faktapohjaisen politiikan edistämiseen. Kevään aikana koulutetut vapaaehtoiset faktantarkkailijat seuraavat median uutisointia, poliitikkojen ulostuloja ja sosiaalisen median sisältöjä ja tarttuvat kyseenalaisiin väitteisiin.

LUE MYÖS: 1800-luvun postisopimus antaa Kiinan verkkokauppajäteille edun – Kaupan liitto: Suomalaisille jopa 46% suuremmat postimaksut

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Pekonen

Eikö ne vaatimukset hiilitulleista johdu siitä, että tuli tehtyä Euroopan kannalta ala-arvoinen ilmastosopimus Pariisissa. Se antaa merkittävän kilpailuedun Kiinalle ja muille suurille idän saastuttajille. Paljon haukuttu Trump taisi olla oikeassa, kun ei käyttänyt tussikynäänsä ja jätti paperit allekirjoittamatta?