Torstai 25.4.2019

Antti Rinne torjui jo perussuomalaiset – Halla-aho: Kaksi ristiriitaista viestiä

Luotu: 
11.4.2019 21:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
|

Gallupjohtaja sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sekä neljä muuta puoluejohtajaa katsovat Ylen vaalitentissä, ettei hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa ole mahdollista.

Torstaina julkaistussa Ylen gallupissa perussuomalaiset oli noussut toiseksi suurimmaksi puolueeksi ohi kokoomuksen.

Jussi Halla-aho (ps) itse sanoo, että muilta puolueilta tulee kahta ristiriitaista viestiä mahdollisesta hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.

”Yhtäältä meidän pitäisi olla vastuullisia ja haluta hallitukseen, mutta muut kuitenkin samaan aikaan irtisanoutuvat etukäteen hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa”, Halla-aho sanoo ja tähdentää, että puolue on valmis hallitusyhteistyöhön kaikkien kanssa.

Käsiäänestyksessä sdp:n Rinne, kokoomuksen Petteri Orpo, vihreiden Pekka Haavisto, vasemmistoliiton Li Andersson sekä rkp:n Anna-Maja Henriksson torppasi mahdollisen hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa.

Rinne kuitenkin tähdentää, että jos hän on hallituksen muodostaja, eli sdp on vaalien suurin puolue, kaikille puolueille lähetetään samat kysymykset ja vastausten pohjalta arvioidaan, kenen kanssa hallitus syntyy.

LUE LISÄÄ:

3 ministeriä kielsi tv:ssä tienneensä kohutusta sote-raportista – Yksi oli saattamassa alulle

Tutkija: Perussuomalaisten rakettinousu mittaushistorian kovimpia – ”Win-win-tilanne”

Data-analyysi: Jussi Halla-ahon tviitti synnytti raivon – 16-vuotias Atte Ahokas ampaisi ilmastotähdeksi

Näkökulma: Li Anderssonin punavihreältä unelmalta putosi pohja

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jone Tuominen

Demokratiassa kansan äänestämällä antamaa tulosta tulisi kunnioittaa.

Pitää toivoa että presidentti viimein vaatisi perustuslain kunnioittamista, eikä siis ministeriksi voi nimittää henkilöä jolla ei ole riittävää taitoa tai jonka rehellisyys on todettu kyseenalaiseksi.

Näin siis Antti Rinne ei taloyhtiön rahojen kavaltamisesta tuomittuna voisi olla ministeri.

Antti Kettunen

Ruotsin malli on opettanut että tämä on hyvä ja rakentava tapa tehdä politiikkaa: etukäteen kerrotaan että noiden kanssa ei ainakaan leikitä.

Ja mä olin niin tyytyväinen siihen että Suomessa osataan olla edes vähän järkeviä eikä lähdetä siihen hurrien leikkiin. Olin vaihteeksi taas kerran väärässä.

Kauno Vastinesluoma

Naapurissa muut puolueet torppasivat Ruotsi demokraatit mikä oli suuri virhe.. Seuraavissa vaaleissa he kasvavat suuremmaksi puolueeksi.Olisiko ny aika myös sille että Persujen hallituskelpoisuus tunnustettaisiin samalle viivalle.EU:ssa ollan nyt nähty Itävallan ja Tanskan hallitus kokoonpanot ..otetaan heiltä mallia kuinka hoitavat pakolaispolitiikan mallikkaasti. Itävalta sulki rajat pakolais invaasiolta ja Tanska samoin..Kyllä me Suomessa hyödyimme tästä..

Mark Andersson

Yhtäältä Halla-aho esittää että Suomesta pitää tehdä mahdollisimman vähän houkutteleva maa. Ja toisaalta meidän suomalaisten pitäisi sitten elää täällä.

Huoh! Ja tuolla politiikalla niitä ääniä sitten haalitaan...

Teppo Raininko

Toisaalta ongelma on myös toisin päin. Netti- ja somekeskusteluiden perusteella Perussuomalaisten kannattajat ja monet ehdokkaat eivät tunnu kelpuuttavan yhtään muuta puoluetta kumppanikseen.
- vihervasemmiston suvakki-mädättäjä-ilmastopellet eivät tule kysymykseenkään.
- Orpo ja Sipilä porukoineen ovat isänmaanpettureita.
- Siniset ovat takinkääntäjäpettureita.
- RKP on pahin kaikista.

Jäljelle jää KD sekä mahdollisesti eduskuntaan nousevat Väyrynen ja Harkimo.

Mark Andersson

Kommenttien aatelia.

Mutta mitä persuihin tulee, heidän on tietenkin näyteltävä hallitushalukkuutta, vaikka eivät sinne edes halua, koska kannatus romahtaisi ennen pitkää. Sitten kun he jäävät (omasta tahdostaan) pois hallituksesta, voivat taas näytellä marttyyreja ja kasvattaa kannatustaan.

Persut ovat pohjimmiltaan oppositiopuolue. Valta kiinnostaa heitä vain jos sellainen katastrofi kävisi, että saisivat eduskuntaenemmistön Puolan ja Unkarin tapaan.

Suomalaiset eivät kuitenkaan mene niin halpaan kuin viides- tai kuudesosa kansasta.

Harri Hietajärvi

Niin. Siis vaalin voittaja on suurin puolue, joka on ensimmäisenä jonossa hallituksen muodostajana. Ei sillä, mikä on kannatuksen nousu edellisistä vaaleista, ole mitään merkitystä, kun hallituspohjaa ollaan muodostamassa. Esim. Persuthan ei ole vielä voittamassa mitään, 2015 vaaleissa puolueen kannatus oli 17.7%, nyt gallupkannatus 13.4 - 16.3%. Demarit ja Vihreät ovat nyt voittamassa paljon enemmän, ainakin galluppien mukaan. Persut tosin on nosteessa ja muut suuret taantumassa, joten nokkimisjärjestys voi vielä muuttua.

Entäpä, jos Persut ovat suurin puolue? Silloin voi olla hallituksen muodostaminen vaikeaa. Kaikki riippuu siitä, että onko joku muista suurista valmis joustamaan arvoistaan. Veikkaan kuitenkin, että Persut eivät seuraavassa hallituksessa ole missään tapauksessa, oli se sitten suurin tahi ei. Eikä se välttämättä haluakaan, koska tällä kannatuksella se ei vielä saa vietyä Suomea oman halunsa mukaan Unkarin tielle. Se haluaa kasvattaa vielä kannatustaan oppositiossa vielä yhden tai kaksi vaalikautta, jolloin se saa jo niin ison kannatuksen, että pääsee sanelemaan yksin Suomen politiikkaa. Jos suomalaiset ovat niin vietävissä...

Kari Keto

Vaalikeskustelussa tuli esiin Li:n Anna-Maijan ja Antin henkilökohtainen inho Jussia
kohtaan joka näkyi ajottain ilmeistä. Herääkin kysymys meneekö se jo äänestäjiin?
Samalla puhutaan ihmisoikeuksista ja hyvinvoinnista "me johdamme teidät suureen
sosialististen kansojen leiriin"

Jairi Palonen

Vaaleissa valitaan edustajat jotka pitäisi kannattaa Länsimaista demokratiaa .

Keskuudessamme elää ryhmittymä, jolla on aivan eri säännöt kuin muilla. Vielä huolestuttavampaa tässä on se, että tämä samainen ryhmittymä päättää sekä meidän säännöistämme että omistaan. Tätä ryhmittymää kutsutaan kansanedustajiksi, mutta oikeastaan heitä voidaan kutsua myös Suomen poliittiseksi eliitiksi. Ei eliitiksi sen vuoksi, että he olisivat päätöksenteon eliittiä vaan siksi, että heillä on elitistiset edut.

Yleisesti ottaen politiikkaan tulisi laatia tulosvastuu ja ulkoistaa sulle mulle, sukupolvea toiselle periytyvä vallan linnake. Asenteena vanhan säilyttäminen ja muutosvastarinta on yksittäisille politiikoille kannatettavaa, mutta myrkkyä kansantaloudelle. Nykyisen poliittisen eliitin tärkein meriitti on säilyttää valta hinnalla millä hyvänsä.

Seppo Simonen

Jotenkin oli Ylen toimittajilta vaalipanelin puheenjohtaja kaksikolta epäkorrektia edes kysyä lippuäänestyksellä tälläistä mahdollista hallitusyhteistyö kysymystä ollenkaan näin vaalien alla.

Varmasti Jussi Halla-aho sai positiivisiä kiksejä näiden viiden sisko/veljen punaisesta lipun nostosta ja Jussi Halla-ahon vaalivoitto senkun varmistunee.

Entäs jos kyselykirjeen lähettäjä onkin Jussi Halla-aho mites sitten suu pannaan. Realistisuutta osoitti Keskustapuolue, Kristillisdemokraatit Ja Siniset.

Mainittakoon että Kokoomuslainen Helsingin pormestari 13.3.2017 julkisesti sanoi IL-lle ettei Kokoomuksen voi olla yhteistyössä Jussi Halla-ahon kansa siis onko Petteri Orpo vain marionetti ja todellinen ohjaaja on Jan Vapaavuori.

Pekka Hautaa

Jos on niin että SDP on suurin ja Rinne ei halua leikkiä Jussin kanssa niin Antti taisi pelata itsensä oppositioon. Orpo ja Sipilä on niin vallanhimoisia että taas pyörtävät puheensa. Silloin meillä ois toinen Persut+Kok+Kepu. Antti on voitonhuumassa kadottanut täysin pelisilmänsä.

Mikko Toivonen

Oli Rinteeltä vielä typermpää ja tilannetajuttomampaa kuin olisin koskaan kuvitellut.
Mennä nyt etukateen ja ennen vaaleja julistamaan noin 20% kansasta yhteistyömahdottoaksi.
Kaikenlisäksi sellainen osa kansaa joka äänestäisi demareita jos ei parempaa vaihtoehtoa heille kuten persut olisi
Luultavasti ja toivottavasti vaalit osoittavat että ainoa jonka Rinne nyt on poistanut yhteistyöpartnereista ja kansasta ovat hän ja hänen omat yhdessä peruutusvaihteella porukkansa