Keskiviikko 26.6.2019

Antti Rinne linjasi oman Nato-kantansa – Ristiriita Li Anderssonin vaaliohjelman kanssa

Luotu: 
11.4.2019 21:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sampo Terho (sin), Sari Essayah (kd), Antti Rinne (sd), Pekka Haavisto (vihr), Jussi Halla-aho (ps) Ylen vaalitentissä.
|

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää Jyrki Kataisen (kok) hallituksen ohjelmaan kirjattuja Nato-kantoja virheenä.

”Sdp on täsmälleen sitoutunut siihen, että Suomella on mahdollisuus hakea itsenäisesti missä tilanteessa tahansa Nato-jäsenyyttä”, Rinne sanoo Ylen vaalitentissä.

Kataisen hallituksen ohjelmassa linjataan, että ”Suomi ei tämän hallituksen aikana valmistele Nato-jäsenyyden hakemista”.

”Minun mielestäni se oli virhe”, Rinne toteaa kirjauksesta.

Vasemmistoliitto on linjannut omissa kynnyskysymyksissään, että Suomi tulee pitää sotilasliittojen ulkopuolella. Vaaliohjelmassaan puolue toteaa, ettei Suomen pidä hakea tai valmistella Naton jäsenyyttä.

Rinne totesi aiemmin julkisuudessa, että tällä hetkellä Nato tuskin huolisia Suomea jäseneksi. Lausunto on synnyttänyt kovaa kritiikkiä. Rinne täsmentää nyt, että Nato-jäsenyyden riskinä olisi ”Yhdysvaltain presidentin kannanotot”.

”Tämä saattaa synnyttää epävarmuustekijöitä”, Rinne sanoo nyt.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Malinen

Nato ei hyväksy Suomea siksi että Suomi on sulake Venäjän ja Naton välillä. Suomea voi käyttää sotatantereena mahdollisen yhteenoton aikana, kun me ollaan ei kenenkään maata niin ei tule sitä koston tarvetta kun tapellaan ei kenenkään maalla.

Raimo Tulkki

Niin kyllä on niin että tämä Rinne ryssii koko sdp ajamat asiat noilla aivan järjettömillä puheillaan.
On huomattu ettö ei sovi tuohon hommaan eikä tule edes mitään ministeriä ko. ukosta.
Rivi edustajaksi nippa napppa.

Jouko Sillanpää

Suomi on turvassa kun pidämme hyvät suhteet kaikkiin naapurimaihin ja huolehdimme omasta puolustuskyvystä sen tasoisena, että hyökkäystä suunnittelevalla on pelko tappioista. Puolustuselontekomme mukaisesti päävoitteemme on pysyä sodankäynnin ulkopuolella . Pidetään oma alue omissa käsissä ja vakuutetaan, että Suomen aluetta ei käytetä hyökkäyksiin naapureitamme Norjaa, Ruotsia, Venäjää ja Viroa vastaan. Nato tarvitsee enemmän Suomea omia toimiaan varten kuin Suomi Natoa. Pysymällä sotilasliiton ulkopuolella on suurempi todennäköisyys välttää sotatoimialueeksi joutuminen. Pidetään toimivia yhteistyösuhteita sekä Venäjään että läntisiin suurvaltoihin