Torstai 20.6.2019

Rinne selventää HS:lle ”töihin ja äkkiä” -heittoaan: ”Työtä voisi tehdä, kunnes sitten lähdetään pois”

  • Kuva: Jenni Gästgivar / Alma Media
    Kuva
|

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo Helsingin Sanomille, että kunnissa on paljon työtä, jota voisivat tehdä sellaiset kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, joita ei voida palauttaa lähtömaahansa. Rinne painottaa nyt, että lähtökohtana on, että kielteisen päätöksen saanut palautetaan.

Ylen torstai-illan vaalitentissä oli esillä se, miten pitäisi menetellä niiden turvapaikkaa hakeneiden kanssa, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen.

Rinteeltä kysyttiin tentissä, mitä tehdä nuorille miehille, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta joita ei voida palauttaa lähtömaahansa.

”Töihin ja äkkiä. Kielikoulutus ja töihin”, Rinne sanoi.

Kommentti herätti hämmästystä muiden tenttiin osallistuneiden joukossa.

Rinne korostaa HS:lle, että kielteisen päätöksen saaneet tulee lähtökohtaisesti palauttaa lähtömaihin.

”Mutta valtaosa heistä asuu vastaanottokeskuksissa silloin kun eivät ole maan alle paenneet. Minusta olisi oikein, kohtuullista ja myös turvallista, että nämä ihmiset osallistuisivat jollakin positiivisella tavalla meidän yhteiskunnassamme. Esimerkiksi kunnissa on tällä hetkellä paljon työtä, jota kukaan ei tee. Sitä työtä voisi tehdä, kunnes he sitten lähtevät pois”, Rinne toteaa HS:lle.

LISÄÄ AIHEESTA: 

Antti Rinteen ”töihin ja äkkiä” -heitto hämmästytti muut puolueet – ”Romuttaa koko järjestelmän”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

Paljon parempi vaihtoehto kuin "keskitysleirit" jotka tulevat kalliiksi, eivät turhaudu ja pysyvät pois "pahan teosta". Hyödyllistä. Hurskastelua muilta puolueilta puhua systeemin romuttamisesta. Juurikin näille kielteisen päätöksen saaneille joita ei voi palauttaa, ollaan suunniteltu vaihtoehtoja, ei ole ollut mitään systeemiä, lisäksi Rinne sanoi että kaikki jotka voidaan palauttaa , palutetaan!
Rinteen heittämä idea on yksi, josta on hyötyä kaikille!

Tapio Lehtimäki

Raijan unelmahöttöä. Mitä työtä on tarjolla suomea taitamattomille, jotka eivät välttämättä osaa lukea ja kirjoittaa edes äidinkieltään?

Monikaan ei halua tarjota heille työtä eivätkä he monessa tapauksessa edes ottaisi mitään "paskaduunia" vastaan, vaikka työtä tarjottaisiinkin.

Onhan asiasta tehty tilasto poikineen ja kaikki ne kertovat korutonta kieltään maahantulijoiden työllistymisestä.

Pekka Laamanen

Taas tuli Rinteeltä selvityksiä omiin sanomisiin ja niitähän on riittänyt koko kevät.

Jos Rinteestä tulee pääministeri niin seuraavat neljä vuotta tullaan kuulemaan Rinteen kommentti ja myöhemmin sen selvitys.
Kyllä varmaan EU:ssa asiasta saadaan hyvä vitsi aikaiseksi ja sehän lisää luottamusta.

Pentti Westerholm

Missä ne Rinteen työpaikat ovat?Meinaan, kun laittaa pakolaiset heti töihin.Valitettavasti monet heistä ovat vielä 10 vuoden päästäkin ilman työpaikkaa.Mutta,eihän sitä tiedä jos hänellä on takataskussa jotain kun pääsee valtaan.Epäilen ,että siinä taskussa on vain reikä josta ideat ovat karanneet.

Janne Rantala

Antti Rinteelle ja vihervasemmistolle on tärkeintä että mamuilla on töitä ja palveluita.Suomalaiset voivan näiden mukaan vaikka kuolla kunhan ensin ovat tyhjentäneet meidän taskut maahanmuuton kustannuksien maksamiseen.Suomalaisten etu EI ole äänestää näitä muuten tulee pakkanen tupaan ja pöytään.Tämä ukko on aivan järkyttävä ja vielä keskisuuren puolueen johdossa.

Matti Kouri

Lueskelin nämä kirjoittamanne tekstit. Pelkkää älykääpiöiden v...lua - ei ensimmäistäkään omaa ajatusta, mitä pitäisi tehdä!

Siis kysymyshän oli, että mitä tehdä niille pakolaisille, joita ei voida palauttaa? (siis ei vastaanottajamaata tai palauttamisessa hengenvaara!)

Antakaa nyt ihmeessä joku oma vinkkinne, miten hoitaisitte homman, vaikka todennäköisesti huudan tuuleen, kun teille kirjoitan!

Seppo Simonen

Toinen näkökulma olisi seuraava kun sanotaan ettei voi palauttaa koska maa on vaarallinen. Jos esim. Irakissa asuu nyt 38 milj. Syyriasa 18 milj, aftanistan 35 milj. hmistä ja sanotasn ettei voi palauttaa niin kuitenkin samat vaarat on edessä kuin maassa nyt asuvilla on.
Jos maalle annetaan kehitys tai muuta apua sen ehtona pitää olla että se ottaavastaan omat kansalaisensa.
Antti Rjnteen ajatusvirrassa ei näyt olevan sensoria kun lohkoo aivan älyttömiä kuten tämä turvapaikkashoppailevan kohtelu sekä vailla mieltä oleva Nato optio lohkaisu.

Tapio Lehtimäki

Et sinäkään, Matti, mikään ajatusten Tonava ole.

Onhan sinulle rautalangasta väännetty, että suurin osa palautusongelmasta johtuu siitä, etteivät tänne tulleiden lähtömaat suostu ottamaan vastaan vastentahtoisesti palaavia.

Jospa laitetaan haluttomat paluumuuttajat leirille, josta pääsee vain kotimaahan, niin uskonpa, että paluuhalukkuutta alkaa löytyä kohtalaisen nopeasti.

Samalla lähetetään maailmalle signaali, ettei tänne kannata tulla, ellei erityisesti tykkää katsella Suomea verkkoaidan takaa.

Risto Jääskeläinen

Kun Rinteellä näytäisi olevan tiedossa työllistäjä, joka palkkaisi näitä laittomia oleskelijoita, niin miksei Rinne ole saanut poistettua työttömyyttä maastamme jo vuosia sitten? Kysehän ei näyttäisi olevan laittomien työleiristä, jonne työttömiä ei voisikaan määrätä.

Erkki Malinen

On siinä Antin ehdotuksessa järkeekin, nämä pakolaiset on jo valmiiksi keskuksissa mistä ne oli helppo kuskata, risusavottaan tienvarsia raivaamaan roskia keräämään. Sielä kun räntäsateessa kun huseeraa saattaa se kotiin lähtö tulla mieleen. Ei kai niitä tarvii hyyssätä että ne saa muniaan venyttää kauppakeskuksissa. Kertokaapa Antin mollajat parempi ehdotus.