Maanantai 17.6.2019

Suivaantunut Paavo Väyrynen: ”Aiomme saattaa Suomen valtion menettelyn Euroopan neuvoston korruptiovastaisen toimielimen tutkittavaksi”

Luotu: 
13.4.2019 10:40
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio / Uusi Suomi / Alma Talent
    Kuva
    Paavo Väyrysen mukaan Yleisradio on asettanut eduskuntapuolueet eriarvoiseen asemaan. Arkistokuva.
|

Tähtiliikkeen Paavo Väyrynen sanoo Suomen valtion loukkaavan vakavalla tavalla kansalaisten yhdenvertaisuutta.  Väyrysen mukaan valtion omistama ja verovaroin rahoittama Yleisradio on asettanut eduskuntapuolueet eriarvoiseen asemaan.

”Vaaleihin osallistuu kaksi eduskuntapuoluetta, sininen tulevaisuus ja seitsemän tähden liike, jotka eivät osallistuneet edellisiin eduskuntavaaleihin. Muodollisesti ne ovat täsmälleen samassa asemassa. Näistä kahdesta puolueesta sininen tulevaisuus on kutsuttu mukaan Yleisradion eduskuntapuolueille järjestämiin vaalikeskusteluihin ja muihin vaaliohjelmiin. Seitsemän tähden liike on suljettu kokonaan vaaliohjelmien ulkopuolelle. Tällä tavoin syrjitään vakavalla tavalla seitsemän tähden liikkeen ehdokkaita ja heidän kannattajiaan. Sininen tulevaisuus ja muut eduskuntapuolueet saavat vaalitoimintaansa valtavan taloudellisen tuen Yleisradion tarjoamasta ilmaisesta julkisuudesta. Seitsemän tähden liikkeen ehdokkaat ja kannattajat joutuvat sitä Yle-veron maksajina rahoittamaan. Yleisradion menettely vääristää olennaisella tavalla eduskuntavaalien tulosta, ja sillä on vaikutus myös tulevan hallituksen kokoonpanoon”, Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Hän huomauttaa samalla, että Suomen oikeusjärjestys ei kuitenkaan anna mahdollisuutta saattaa tuomioistuinlaitoksen tutkittavaksi eduskuntavaalien lainmukaisuutta ja vaatia niiden tulosten mitätöimistä. Vaalilaki tarjoaa mahdollisuuden moittia vaalitulosta vain vaalipiirikohtaisesti. 

”Aiomme saattaa Suomen valtion menettelyn Euroopan neuvoston korruptiovastaisen toimielimen, GRECON, tutkittavaksi. Harkitsemme lisäksi kantelun tekemistä Euroopan komissiolle, joka on viime aikoina puuttunut voimakkaasti oikeusvaltioperiaatteiden vastaiseen jäsenmaiden toimintaan. Vaalitulosta nämä toimenpiteet eivät muuttaisi, mutta niillä saattaa olla vaikutusta tulevaisuuteen. Valtiovallan mielivaltainen puuttuminen vaaleihin on vastaisuudessa estettävä”, Väyrynen sanoo.

Lue myös: 

Vaalikone paljasti pienpuolueiden sympatiat – Harkimon Liike Nyt suosii kokoomusta, Väyrysen Tähtiliike perussuomalaisia

Paavo Väyrynen: ”Muille sopii hyvin, että tähtiliike on sivussa ja perussuomalaiset porskuttaa kohti vaalivoittoa”

Näkökulma: Nanopuolueita syrjitään taas - Väyrynen taistelee urheasti Pasilan tuulimyllyä vastaan

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Vaikka en Paavoa nykyisin ymmärrä niin kyllä tästä YLE:n Sinisten vaaliavusta on nähtävissä maamme hyvävelijärjestelmä ja korruptio.

Ketkä pelkäävät että Sinisten äänestysprosentti jää lähelle nollaa? Jos jää niin oliko edellinen hallituksemme demokraattisesti laillinen? Omasta mielestäni ei ollut.

Pekka Hautaa

En ole niin sanotusti Paavon miehiä mutta pakko sen miehen uraa on kunnioittaa niin paljon on Paavo poika nähnyt. Minusta Paavo on viimeinen Kepulainen joka on laittanut Suomen edun puolueen edelle. Tällaisia poliitikkoja ei enää ole, kaikki on vain puolueen juoksupoikia. Siis muissakin puolueissa. Enää ei synny/kasva ns. valtiomiehiä. On vain näitä broileripoliitikkoja jotka kalastavat itselleen sitä vihreää oksaa.

Matti Loikkanen

En ole monessa asiassa Paavon kanssa samaa mieltä, mutta tässä olen.

Yle ja Helsingin samonat ovat kaukana puolueettomuudesta, joka on vapaan lehdistön peruspilari. Eikä ole USn jauhotkaan puhtaita, mutta se on kaukaina kolmantena Ylen ja HS takana.

Jari Karjalainen

Paavo puhuu asiaa. Siitä asti kun Perussuomalaiset jakautuivat, minulla on ollut tunne, että Yle on tukenut Sinisiä. Ei siksi, että Yle haluaisi ajaa Sinisten asiaa, vaan jotta mahd. ääniä siirtyisi Perussuomalaisilta Sinisille, ja näin heikentäisi Perussuomalaisten kannatusta. Näin minusta, ja arvelen monesta muustakin näin tuntuvan.

Ylen kannalta näyttää siltä, että ns. heidän "Vastuullista journalismia" on irvikuva, eikä se onneksi ole tuottanut tulosta. Tai mistä sitä tietää, Yle on omalta osaltani varmistanut, että esim. minä käyn varmasti äänestämässä huomenna. Enkä taatusti Sinisiä. Sitä päivää ei tule (vaan eipä Sinisiä ole tätä seuraavissa vaaleissa).

Alkuperäiseen uutiseen, molemmat, sekä Väyrynen että Siniset, olisi pitänyt käsitellä tasapuolisesti, pienpuolueina. Mutta jokainen voi tehdä omat päätelmänsä, miksi Yle toimi niin kuin toimi. En syytä, kunhan ajattelen. Se kai vielä on sallittua? Vai joko se on "vihapuhetta", tai peräti kiihottamista Vihervasemmistolaista journalismia vastaan tjsp?

PS. Jokainen, joka on kyllästynyt maksamaan veroillaan mm. Ylen "puolueetonta" uutisointia, kannattaa tutustua kansalaisaloitteeseen Yle-veron poistamiseksi https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4144

PS. Huomenna ei tule jytkyä, se on takinkäännön hieltä tuoksahtavaa vastenmielistä sanastoa. Huomenna tulee jotain paljon parempaa.

Mikael Nygård

On se jääräpää tuo Paavo. Yle antoi aiemmin hyvän selvityksen sille miksi Paavon pojat eivät saa olla mukana Ylen vaalitenteissä. Syy on yksinkertainen: Kun valittiin ketkä otetaan mukaan niin Paavon puoluetta ei ollut olemassa. Paavon ajattelutavan mukaan kaikki olisi pitänyt ottaa mukaan vaalitentteihin eikä siitä olisi tullut mitään.

Arto Lähteelä

Sipilän hallitus ei ollut demokraattinen.
Sininen tulevaisuus ei ollut äänestyksellä valittu ryhmä.
Demokraattisessa valtiossa olisi eduskunta hajotettu Perussuomalaisten jakauduttua.
Mutta Suomessa Sipilä sai junailla oman hyväveli järjestelmään.
Melkein onnistui tuhoamanaan terveydenhoidon Suomessa.

Pekka J. Mäkinen

Paavo on oikeassa. Hänellä on edelleen vankat kannattajansa., mutta heidät jätetään paitsioon. Täysin käsittämätöntä. Puolueita syrjitään, ja myös ihmisiä syrjitään ideologisista syistä. Ja heitä esim. erotetaan työpaikoilta ideologisista syistä (vrt. Aki Ruotsala).

Sananvapautta ja myös uskonnonvapautta on kavennettu aivan olennaisesti . Yle eli sen vihervasemmistoiset toimittajat menevät liberaalien talutusnuorassa ja konservatiiveja ajetaan paitsioon, eivätkä saa ääntään kuuluviin.

Esim. media ei julkaise juuri koskaan perinteisen perheen kannattajien kirjoituksia, vaikka noin puolet kansasta on edelleen toista mieltä näiden sateenkaaripiirien kanssa. Sensijaan joka ainut perverssiys tuodaan julki suurin otsikoin. Esim. viimeksi mies joka kuvittelee olevansa koira.

Samoin esim. transseksuaalisuus-kritiikkiä saa etsimällä etsiä vaikka monet lääkäritkin pitävät koko asiaa kiistanalaisena ja hyvin ongelmallisena. Nyt media ei esitä siitä minkäänlaista kritiikkiä, ja nuori sukupolvi imee kaiken Setan puolueellisen ideologian kritiikittömästi itseensä. Juuri nythän siitä pitäisi näin vaalien alla puhua, ettei vahingossa äänestä ihmistä joka sallii esim. alaikäisten päättävän sukupuolestaan, jos nimittäin itse ei voi hyväksyä tällaista ajattelua.

Nyt on konservatiiveilla on loistava tilaisuus tehdä protesti. Suomalaisia ei saa barrikaadeille, mutta äänestys on suomalaisille sopiva tapa.

Juha-pekka Naukkarinen

Paavo on oikeassa,Suomessa on sensuuria ja sananvapauden rajoituksia paljon mm.eläkeläisten raippaverosta teki valituksen EIT:hen kaksi eläkkeellä ollutta korkeimmanoikeuden tuomaria 2018 elokuussa,sieltä tuli kysely Suomen hallitukselle asiasta,vastausta en tiedä,kait valtiovalta piilottelee sitäkin!

Hely Salmi

Voi Paavo-parka ei osaa lopettaa. Alkaa jo kansalaisiakin ärsyttää vuodesta toiseen. Hänen omat aikalaisensa ovat jo edesmenneitä tai muuten vain älynneet siirtyä sivuun. Paavo siirry jo sivuun ja hanki elämä ilman politiikkaa.