Torstai 25.4.2019

Oliko Antti Rinteen ilo ennenaikaista? Tämä tilanne on vielä auki Uudellamaalla

Luotu: 
14.4.2019 23:23
  • Kuva: Kuvakaappaus Alman tulospalvelusta
    Kuva
    Perussuomalaisten Tanja Vahvelainen on lähellä paikkaa Uudellamaalla. Hänen edellään on rkp:n Mikaela Nylander.
|

Perussuomalaisilla on edelleen mahdollisuus nousta sdp:n rinnalle kilpailussa, jossa ratkaistaan Suomen suurimman puolueen asema. Näin siitäkin huolimatta, että puheenjohtaja Antti Rinne julisti juuri äsken, että sdp on hyvin suurella todennäköisyydellä paikkaluvuissa suurin puolue Suomessa. LUE LISÄÄ: Antti Rinne julistautui voittajaksi: ”Me ollaan ykköspuolue”

Sdp:lle on luvassa tällä hetkellä 40 paikkaa, jossa lisäystä kuusi paikkaa.

Kakkosena oleva perussuomalaiset on kiinni 39 paikassa, eli se olisi lisäämässä yhdellä. Kolmantena olevalle kokoomukselle paikkoja on tulossa myös yksi paikka eli kaikkiaan 38.

Tiukin tilanne on Uudenmaan vaalipiirissä, jossa perussuomalaisten ehdokas, Vantaan kaupunginvaltuutettu Tanja Vahvelainen on kärjessä niiden listalla, jotka ovat jäämässä ulos. Hänen edellään on läpi menossa rkp:n istuva kansanedustaja Mikaela Nylander Porvoosta.

Vertailuluvut ovat olleet viime minuuttien aikana Nylanderin eduksi 200–300 ääntä. Uudellamaalla on laskettu vasta runsaat 80 prosenttia äänistä, eli tilanne voi vielä keikahtaa. Seuraa tulospalvelua:

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hans Parvikoski

Antti Rinne syö vielä sanansa hallitusta kootaessa. Olisi tosi hömöläinen jos jättäisi persusut pois hallituksesta.Puhua saa mutta putaan totta kun katsotaan vaalitulosta. Persut on saaneet äänensä tavalisilta ihmisiltä. Rinne jos poikotoi persuja se kostaantuu vuosien aikana. Rinne edustaa myös tavallisia ihmisiä joten hänen kannataa harkita tarkaan ketä ihmisryhmää syrjii.