Maanantai 17.6.2019

Nyt tuli Sinisistä suorat sanat: ”Vituiksi meni koko vallankumous”

  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
    Sininen tulevaisuus jäi ilman kansanedustajia. Puolustusministeri Jussi Niinistö (kuvassa ) ja hänen avustajansa Petteri Leino pettyivät pahoin.
|

Puolustusministeri Jussi Niinistö pettyi pahoin puolueensa Sinisen tulevaisuuden vaalitulokseen. Se oli: 0 kansanedustajaa.

”Siirrytäänkö teräviin”, kuului yhdestä Vastarannan Kiiskin pöydästä sinisen tulevaisuuden vaalivalvojaisissa, kun ääntenlaskenta lupasi yhä varmemmin surkeaa tulosta puolueelle.

Ainakin Jussi Niinistö siirtyi. Hän meni tiskille, ja ilmoitti tilaavansa itselleen sekä avustajalleen ja ystävälleen Petteri Leinolle oluiden lisäksi paukut Jaloviinaa.

”Otan meille kyllä jallutkin. Pitää siivota eduskunnan työhuone aamulla”, Niinistö sanoi hieman epäuskoisena naureskellen.

Kasvoilta paistoi pettymys ja Niinistö vetäytyi ravintolan nurkkaan seuraamaan vaalilähetystä hiljaisena ja murtuneena.

Kun äänistä oli laskettu lähes 70 prosenttia, siniset ei ollut saamassa yhtäkään kansanedustajaa 152 ehdokkaan listaltaan. Niinistön lisäksi eduskunnan joutuu jättämään 16 muuta edustajaa. Mediassa liikkui jopa huhu puolueen lakkauttamisesta.

”Parhaani olin yrittänyt Suomen puolustuksen eteen tehdä työtä, mutta ilmeisesti näytöt eivät riittäneet. Kyllä. Tilasin jallua. Perinteinen suomalaiskansallinen juoma”, Niinistö kommentoi Iltalehdelle.

Jaloviinalla oli osuus myös puolueen perustamisessa. Niinistö paljasti kirjassaan, että kun siniset erkanivat perussuomalaisista, hän lähetti Leinolle tekstiviestin: ”Huone 308. Sampolla Jallua”. Tuolloin siniset vahvistuivat käsityksestä, että eivät voi jatkaa Jussi Halla-ahon johtamissa perussuomalaisissa.

”Ympyrä on nyt sulkeutunut. Sotilasmestari Leino oli mukana näissä taisteluissa niin kuin aina, kun kilpimiestä tarvitaan”, Niinistö kiitteli ystäväänsä.

”Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä. Vituiksi meni koko vallankumous”, Leino toteaa.

LUE LISÄÄ:

Jari Lindström: ”Minun ei tarvitse enää jännittää”

Nyt putoaa ministereitä joukolla – Sipilän joukoille kävi kehnosti vaaleissa

Oliko Antti Rinteen ilo ennenaikaista? Tämä tilanne on vielä auki Uudellamaalla

Petteri Orpo: Kokoomus voi neuvotella hallituksesta myös Jussi Halla-ahon kanssa

SEURAA VAALITULOKSEN VALMISTUMISTA:

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha-pekka Naukkarinen

Niinistö teki parhaansa,mutta ei olisi pitänyt lähteä petturi Soinin kelkkaan pitämään hillotolppaa pystyssä,suomalaiset ovat rehellistä kansaa ja eivät hyväksy missään nimessä tällaista huijausta ja äänestäjien pettämistä mitä sinisten ministerit tekivät!

Jukka Mattsson

Kyllä noille Niinistölle, Lindströmille, Terholle, Soinille, Elolle, Elovaaralle, Kivelälle, Kulmalalle, Hongistolle, Mattilalle ja Torviselle joku hillotolppa löytyy.

Tämä kertoo Sipilän hallituksen demokratian tasosta ja Suomen kansan halveksumisesta.
Onneksi tämän hallituksen tekemisiä aletaan nyt selvittämään. Toivottavasti valtakunnanoikeudessa.

Oli ilo nähdä kuinka tämä naivistiporukka väänteli naamojaan. Tervemenoa ja pysykää poissa.

Peter Pyykkönen

Vaikka tyhmän kansan muisti on lyhyt, se ei ole niin lyhyt, että tuon mittaluokan petturuus unohtuisi. Te saitte pitää paikkanne, jos ette vaadi hallitusohjelman omista itse laatimistanne keskeisistä äänestäjille lupaamistanne linjauksistanne.

Ette te mitään sotilaita ole vaan halveksittavia rintamakarkureita.

Kaarlo Erjala

Liike Nyt ja Siniset haittasivat Kokoomusta, mutta eivät Perussuomalaisia. Muuten hyvän puolustusministeri Niinistön ja sinisten puheet 100 hävittäjän tarpeesta eivät ainakaan lisänneet sinisten kannatusta. Sinisillä tulee mielestäni kuitenkin olemaan paljon annettavaa Suomelle siirtymällä toimimaan muissa puolueissa.

Antti Huhtinen

Kyllä ihmisten todellisuudentaju voi kadota ihmeellisesti.
En vieläkään tajua miten nämä kouluja käyneet siniset muuttuivat täysin sokeiksi ja Soinin talutettaviksi yhdessä puoluekokouksessa.
Voiko politiikko olla täysin niin päättelykyvytön kuin siniset olivat?
Vaalituloksen mukaan kyllä voi.

Pekka Nummela

Suuren johtajan, Timo Soinin mukaan: 'Sitä saa mitä tilaa'! Ja näin kävi. Kansa kertoi mielipiteensä demokratiaa halventaneista loikkareista. Nyt sitte olisi sitä aktivointitoimenpidettä tarjolla. Muistakaa ilmoittautua heti aamulla työttömiksi työnhakijoiksi ettei tule tarpeettomia karenssipäiviä.

Arto Lähteelä

Sininen tulevaisuus oli pääministeri Sipilän projekti.
Tämä hanke tuli valmiiksi.
Normaali tulos. Häpeätahra poliittiseen historiaan..
Demokraattisessa valtiossa parlamentti olisi hajotettu v. 2017 kun Perussuomalaiset jakautuivat.
Suomi antoi Sipilän Hyvä veli puhalluksen toteutua . Nyt pallo tyhjentyi.

Harri Hietajärvi

Juuri näin. Kokoomus oli melko varmasti hajottamisen kannalla, mutta Sipilä pelkäsi liikaa oman pallinsa puolesta, kun kepun gallupkannatukset eivät (silloinkaan) olleet kummoisia. Toinen syy oli varmaan vihreiden kukoistuskausi. Ville Niinistö ja Sipilä eivät tainneet ainakaan tuolloin olla mitenkään bestiksiä. Soini taas varmaan uhkaili jollain paljastuksella tai vastaavalla, mikäli hallitus ja eduskunta olisi hajotettu.

Jukka Nousiainen

Niinistö meni tekemään hävittäjäkauppoja, 20miljardia taskussa. Kääntyi kaupan ovella vielä viime hetkellä huutamaan metsään päin : " Laitanko rahat koulutukseen, työllisyyden parantamiseen, innovaatioihin, vanhustenhoitoon - vai hävittäjiin?"..."Hävittäjiin, vastasi kaiku metsästä. "

Juhani Harjunharja

Jussi "Hevosenleikki" Niinistö koki saman kuin hänen ihailemansa Lapuanliike tai IKL tai muut tuon ajan hitleriläiset! Tosin ilman maailmansotaa, onneksi. Ei kun lapion varteen ja työtä tekemään koko sinistynyt porukka. Loppuu kalliit huuhaatohut - vihdoinkin! :)