Torstai 25.4.2019

100 % äänistä laskettu: Sdp suurin – perussuomalaiset pääsi hyvin lähelle

Luotu: 
15.4.2019 01:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
|

Sdp on suurin puolue, kun eduskuntavaalien äänet on laskettu sataprosenttisesti.

Sdp saa näillä näkymin 40 kansanedustajanpaikkaa, mikä tarkoittaa ryhmälle kuuden kansanedustajan lisäystä. Puolue keräsi 17,7 prosenttia äänistä. Tulokset tarkentuvat vielä.

Toiseksi suurin puolue on perussuomalaiset 39 kansanedustajalla, eli puolueen edustajamäärä lisääntyisi yhdellä verrattuna vuoden 2015 vaaleihin ja merkittävästi verrattuna vaaleja edeltäneeseen tilanteeseen, jossa ryhmä oli revennyt kahtia. Puolue sai 17,5 prosenttia äänistä.

Uuden Suomen ja Alma Median vaalitulospalveluun pääset tästä linkistä.

Kokoomus on kolmanneksi suurin 38 edustajalla ja 17,0 prosentin kannatuksella. Puolueen paikkamäärä kasvaa yhdellä.

Romahtanut pääministeripuolue keskusta on neljänneksi suurin. Se menetti peräti 18 kansanedustajaa ja jää 31 paikkaan. Puolueen kannatus oli 13,8 prosenttia.

Vihreät sai 20 kansanedustajaa, mikä on viisi enemmän kuin edellisvaaleissa. Sen kannatus oli 11,5 prosenttia. Vasemmistoliitto sai 16 kansanedustajaa – neljä enemmän kuin viime vaaleissa – 8,2 prosentin kannatuksella.

Rkp saa yhdeksän kansanedustajaa, kristillisdemokraatit viisi ja Liike nyt yhden. Rkp:n riveihin lasketaan myös Ahvenanmaan edustaja.

LUE LISÄÄ:

Antti Rinne julistautui voittajaksi: ”Me ollaan ykköspuolue”

Petteri Orpo: Kokoomus voi neuvotella hallituksesta myös Jussi Halla-ahon kanssa

Nyt tuli Sinisistä suorat sanat: ”Vituiksi meni koko vallankumous”

VAALITULOS:

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Vaalit on pidetty ja kansakunta voi siirtyä taas normaaliin arkipäivään. Perussuomalaiset jatkavat oppositiossa, kuten ennenkin, ay-liike pääsee äänettömäksi yhtiömieheksi hallitukseen ja maailman ”ilmastonmuutospoliisin” ja ”sosiaalitoimiston” tehtävät jatkuvat, kuten ennenkin.
Välttämättömät rakennemuutokset jäävät edelleen tekemättä ja velkaantuminen tietysti jatkuu. Raha revitään, ei riihen seinästä, vaan ”taikaseinästä.”
Kirjoitin tämän lehden kommentissa 17.6.2011 ”Suomen tie on Kreikan tie” ja tällä tiellä tunnutaan edelleen kulkevan.

Esko Riikonen

Jos Rinne muodostaa hallitusta, niin vihervasemmisto pohjalle sitä on vaikea muodostaa, jos oletetaan, että kokoomus olisi mukana. Tuskin kokoomus lähtee heidän tukijaksi. Eikä siinä auta RKP:n mukaanotto.

Onhan vaihtoehtona myös kokoomus, PS ja kepu vaihtoehto. Rinteen yrityksen jälkeen.