Torstai 25.4.2019

Jari Lindström: ”Siniset ja minä koimme katastrofin – ei mitään seliteltävää”

Luotu: 
15.4.2019 12:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Työministeri Jari Lindström (sin) putosi eduskunnasta sunnuntain vaaleissa.
|

Entinen työministeri ja sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Jari Lindström kirjoittaa blogissaan sinisten vaalitappiosta. Yksikään sinisen tulevaisuuden 17 kansanedustajasta ei tullut valituksi jatkokaudelle eduskuntaan.

Lindström kertoo harkitsevansa nyt asettumista ehdolle eurovaaleihin.

”Siniset ja siinä samalla minä koimme katastrofin vaaleissa. Siinä ei ole mitään seliteltävää”, Lindström toteaa.

”En ole millään tavalla katkera. Olen helpottunut ja kiitollinen.”

Sininen tulevaisuus perustettiin syksyllä 2017 sen jälkeen, kun nykyinen sinisten puheenjohtaja Sampo Terho oli hävinnyt Jussi Halla-aholle perussuomalaisten puheenjohtajavaalissa Jyväskylän puoluekokouksessa.

Nyt siniset ehdokkaat saivat sunnuntain eduskuntavaaleissa yhteensä 29 959 ääntä. Se on vähemmän kuin mitä vaalien äänikuningas, Jussi Halla-aho yksistään sai. Halla-ahon tulos oli 30 527 ääntä.

”Minulta kysyttiin eilen ja tänään toistuvasti yksi kysymys: kaduttaako että läksit pois perussuomalaisista? Ei kaduta”, Lindström kirjoittaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kalevi Kivelä

Kaikke sitä assosioituu mielleen kun tuon tuplaministerin aivoituksia lukee...

”happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista”. sanoi Aisoposkin aikoinaan ;)

En ole katkera mutta kuitenkin Joskus tuntuu että liikaa menetin,lauloi Reijo Kallio

Oli elämän valttikortit, mulla kerran kourassain Oli avoinna kaikki portit ja ne suljin takanain , sanoitti Ahti Lampi.

Ja viimeisinpänä vaan ei vähäisinpänä :" kaduttaako että läksit pois perussuomalaisista? Ei kaduta”...

Tapio Lehtimäki

Eniten ihmetyttää se, että lopputulos ihmetyttää ketään. Sinisen loikkauksen aikanahan moni loikkari sanoi ihan suoraan olevansa tietoinen siitä, että on tekemässä poliittista itsemurhaa.

Lopputuleman aikataulukin oli kaikille päivälleen selvä.

Matti Kurki

Eiköhän siellä se laboratoriosiivoojan paikka odota. Niin ja muistithan täyttää aktiiviimallikaavakkeet ettei tule karenssia. Kielitaidottoman mulkvistin ei kannata pyrkiä Brysseliin. Nolaisit vaan itsesi ja sukusi.

Arto Lähteelä

Sananlasku, että ei kannettu vesi kaivossa pysy.
Sininen tulevaisuus oli pääministeri Sipilän operaatio.
Sillä saatiin äänetön yhtiömies hallitukseen tukemaan uuslibveraalia politiikkaa.
Kokoomus säilytti asemansa, kun Keskusta ajoi oikealta ohi.
Mutka tuli vastaan ja jarrutuksessa ryökäle tappio.

Tapio Mäkeläinen

Kyllä kieltämättä oli hyvin erikoinen kuvio. Toinen oli nakittaa työministeri yhteen oikeusministerin kanssa. Jos joku idea on ollut kuollut syntyessään niin se.
Oliko siinä jo salaliittomaista touhua kun kilkatttiin juristi pois etulinjasta. Ja jälki oli sitten sen mukaista.
Olin yli 30 vuotta ihan tavallisissa henkilöstöhallinnon hommissa. Siinä nyt tuli nähtyä ukkoa ja akkaa joka lähtöön. Minulla on intuitio ettei Rinne pääministerinä klaaraa. Ihme sekoiluja ja lausuntoja. Sanna Marinin ilmeet ja tunnelma Olli Seurin haastattelussa olivat jotenkin epäilystä herättäviä.

Kari Qvist

Eihä Lindström sentään itselleen ole kuoppaa kaivanut aktiivimallia edistäessään. Kansanedustajillahan on se kolmen vuoden sopeutumisraha, mutta sen jälkeen Lindströmille voi olla todella vaikeaa löytää itselleen työpaikka. Kuka työnantaja lakkojen pelossa uskaltaa ottaa palvelukseensa miehen, joka on on tehnyt kaikkensa heikentääkseen työntekijöiden asemaa?

Tarmo Ruosteenoja

Aika ihmeellistä syyttelyä kakki edelläolevat! Mies yritti parhaansa ja vähän ylikin! Terveys meinasi mennä, mutta teki mitä ministerinä näki välttämättömäksi! Hienoa työtä häneltä! Toivon todella, että Jari löytää suoraselkäisyyttään ja osaamistaan vastaavan työn! Poliitikoksi liian järkevä! Onnea Jarille!

Tapio Lehtimäki

Ei tässä Jari Lindströmin osaamista, uhrautumista ja työpanosta olla kiistämässä.

Hänellä ei vain ollut enää kansan myöntämää mandaattia virkaansa siinä vaiheessa, kun siniset erkanivat perussuomalaisista. Sen äänestäjät tekivät nyt selväksi.

Aku Ahoniemi

Toisaalta persuihin liittyi Halla-ahon myötä runsaasti uusnatseja. En ihmettele jos joku ei mahdu samaan porukkaan uusnatsien kanssa, mutta ei hätää - Nyt on tarjolla aktiivimallia ja TE-toimiston askartelu kerhoja Lindströmille. Nehän on Lindströmin poliittisen uran ainoa aikaansaannos.

Kristiina Takala

Jos Siniset kokivat katastrofin niin tiedoksi se, että myös me kansalaiset koimme katastrofin sinä päivänä kun ymmärsimme, että Suomessa on mahdollista mennä viiden ministerin voimin hallitukseen ilman kansan mandaattia. Kansaa mietitytti katastrofaalinen tilanne siitä, että hallituksessa vaikuttaa viisi ministeriä puolueessa, jota kukaan ei ole äänestänyt. Kysymyksessä oli häikäilemätön ja äärimmäisen epädemokraattinen vallankaappaus, jonka kansa koki katastrofina.