Torstai 27.6.2019

Uutissuomalainen: Enemmistö keskustan piirijohtajista valmiita hallitukseen – Juha Sipilää ei olla äkkiseltään vaihtamassa

Luotu: 
15.4.2019 16:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Enemmistö keskustan piirijohtajista on Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valmiita osallistumaan uuteen hallitukseen. Kyselyyn vastanneista piiripuheenjohtajista neljä on sitä mieltä, että puolueen paikka on seuraavaksi oppositiossa. Uutissuomalainen tavoitti maanantaina 18 puheenjohtajaa 21:stä.

”Kansa rankaisi meitä näissä vaaleissa niin rankasti, että hallitukseen meneminen ei oikeastaan tunnu millään tavalla oikeudenmukaiselta vaihtoehdolta”, toteaa Antti Siika-aho Helsingin piiristä.

Moni keskustan piiripuheenjohtaja on sitä mieltä, ettei puolueen pidä sulkea ovia, vaan antaa hallitusohjelman ja -neuvotteluiden ratkaista. Muutama myöntää kuitenkin, että oppositio näyttää todennäköiseltä vaihtoehdolta.

Keski-Suomen Pertti Lehtomäki muistuttaa, että edessä on joka tapauksessa todella haastavat hallitusneuvottelut.

”Voi aueta sellaisiakin rakoja, joita ei osaa vielä hahmottaa. Voimme olla hallituksessa mukana, mutta ei ehdolla millä hyvänsä.”

Keskustan puheenjohtajaa Juha Sipilää yksikään piiripuheenjohtaja ei olisi äkkiseltään vaihtamassa.  Keskustan seuraava puoluekokous on kesällä 2020.

Kaksi piiripuheenjohtajaa muistuttaa Sipilän itse ilmoittaneen, että mikäli tulee vaalitappio, hän ei ole enää käytettävissä puheenjohtajaksi.

Lue myös: 

Talouden asiantuntijat: ”Todennäköisimmällä hallituskokoonpanolla vaikea puuttua Suomen ongelmiin”

Antti Rinteeltä ensimmäiset askelmerkit: ”Nämä ovat asioita, jotka erottavat meidät perussuomalaisista tällä hetkellä”

Sdp haluaa yllättää kaikki” – Ex-puoluesihteeri: Näin Antti Rinne voi koota hallituksen

25.4.2019 se alkaa – Näin Suomen uuden hallituksen muodostaminen etenee

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

On realististen kansalaisten jatkuvasti pidettävä mielessä, että Kepulit ova maanviljelyssuomalaisia ja vaikka siellä valtaosa on jo alkuperäisten perillisiä ja perintö metsätilkkujen omistajia, niin vaikka he puhuvat samaa kieltä niin he haluavat Suomesta maatalousvaltion jolla on vain sen verran teollisuutta ja tuottavaa liiketoimintaa, jolla niitä tekevät maksavat heidän tukensa, eläkkeensä ja metsätilkkujen tuotoilla "mersut ja traktorit" silloin kun pitää olla isompi kuin naapurilla. Muut tas haluavat maailma tavan mukaisesti teollisia ja kasvukeskuksia missä äly lisääntyy ja ideat sybtyvät monipuolisen yritteliäisyyden lisäksi. Myös asumista niin että mahdollisimman vähän maapinta alaa käytetään asuntojen tuottamiseen yklöspäin.
Helsingissäkin itse asiassa pitäisi jolla olla määräykset että uusia alle 25 kerroksen pelkkiä vuokrataloja ei saa enää rakentaa ja purettavan vanhan tilalle aina vähintäin se 25 kerrosta ja mieluiten vielä ihan Helsingin viherideologisedn politiikan vastaisesti jopa kokonaisia puhtaan vuokra asumisen ja liiketoiminnan kombikortteleita.
Siten saataisin nparas ja tehokkain julkinen liikenne toimimaan ja se voitaisiin valita joko kisko tai LNG voimitetuksi minimaalisilla päästöillä. Sama koskee kaukolämmön rakentamista järkevään taajamaan. Ei olisi vähäisintäkään ongelmaa sijoitta kaupunkiin useitakin pieniä moduuli kaukolämpövoimaloita nolla päästöillä ja täysin turvallisina kaikissa tilanteissa