Torstai 23.5.2019

Kokoomusvaikuttaja lataa: Hjallis Harkimo ”tuhosi Petteri Orpon pääministeritien”

Luotu: 
17.4.2019 08:48
Päivitetty: 
17.4.2019 11:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Hjallis Harkimo.
|

Eduskunnan jättänyt kokoomuksen konkari Pertti Salolainen tulkitsee, että Hjallis Harkimon Liike nyt esti kokoomuksen nousun suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa ja siten Petteri Orpon nousun pääministeriksi.

Salolainen esittää kommenttinsa vastauksena Ilta-Sanomien toimittajalle Timo Haapalalle.

”Ja niin siinä kävi, että muutosta vaativan liikemies Harry Harkimon Liike Nyt varmisti Sdp:lle pääministerin paikan - eli ei mikään turha liike ollut tämä!” Haapala tviittasi.

”Juuri näin siinä kävi. Harkimon porukka tuhosi Orpon pääministeritien, saavutus sekin!” Salolainen tviittaa.

 

 

Harkimo itse sai Uudenmaan vaalipiirissä neljänneksi eniten ääniä, lähes 13 000. Hänen edellään äänimäärissä vaalipiirissä ovat Elina Lepomäki (kok), Antti Lindtman (sd), Kai Mykkänen (kok) ja Antti Rinne (sd). Kokoomus piti vaalipiirissä paikkalukunsa ennallaan yhdeksässä.

LUE MYÖS: Hjallis Harkimo vastaa: ”Kokoomus on ihan itse syypää”

Keskisuomalainen kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kommentoi niin ikään, että Haapalan tulkinnassa on perää.

”Kyllä analyysissäsi on perää. Keski-Suomessa kokoomus jäi toisesta paikasta runsaan kolmesataa ääntä. Liike nyt sai täällä yli 2100 ääntä. Uskonpa, että meitä rokottivat täällä eniten. Ehkä Harkimo on nyt tyytyväinen, kun sai Demarit piikkipaikalle?” Wallinheimo tviittaa.

Keski-Suomen vaalipiirissä Liike Nyt tosin keräsi enemmän ääniä kuin Wallinheimo mainitsee, yhteensä yli 4000. Kokoomus sai Keski-Suomessa edellisvaalien tapaan yhden paikan. Ensimmäinen varalle jäänyt oli kokoomuksen Ville Väyrynen.

Vaalitulos oli äärimmäisen tasainen valtakunnallisesti. Sdp sai 40 paikkaa, perussuomalaiset 39 paikkaa ja kokoomus 38 paikkaa. Tutki vaalitulosta valtakunnallisesti ja vaalipiireittäin täällä!

Päivitys klo 11:47: Lisätty täsmennyt Liike Nytin ehdokkaiden äänimääristä Keski-Suomessa.

LUE MYÖS:

Petteri Orpolta ehto Antti Rinteelle: ”Kokoomus ei voi olla paha poliisi”

Havahduttava kuva Suomen vaalituloksesta – ”Huolestuttava ilmiö”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Harkimohan katsoi olevansa etuoikeutettu suoraa päätä ministerin hommiin. Muut eivät. Tyvestä noustaan huipulle. Toinen paha pettymys oli, kun ei päässyt veikkauksen rahoja jakamaan. Antoi ymmärtää, että Sipilä oli näin luvannut hänelle Kesärannan saunassa !! Eräs muu saunoja taas sanoi, ettei jäänyt epäselväksi Harkimon pyrky rahasäkin päälle, muttei Sipilä hänelle mitään luvannut. Eduskuntaryhmän kokouksissa Harkimo oli harvoin nähty vieras. Politiikka on joukkuelaji - ehkä yksinpurjehtijalle vierasta toimintaa ?

Pertti Tervala

Voiko juuri enempää pihalla todellisuudesta olla kuin Salolainen ja Haapala ovat, koska eiväthän ne minkään Orpon tai Kokoomuksen ääniä olleet jotka äänestäjät antoivat Harkimolle. Eipä ole ihme etteivät asiat hoidu tässä maassa kun olevinaan asioista perillä olevat horisevat tuollaisia harhoja. Kultuttavat aikansa jonninjoutaviin harhakuvitelmiin ja erilaisiin itsekkäisiin ihmismielen valtataisteluihin ja peleihin. Ei voi kuin hämmästellä tätä ihmismielen surkeutta.

Timo Virtanen

Täytyy sanoa, että ihan oikea tilanneanalyysi. Ihmiset tietenkin äänestävät, siihen heillä on täysi oikeus, miten itse haluavat. Harkimo on / oli Kokoomuksen Väyrynen. Kun ei saanut suoraa päätä suurinta tikkaria, lähti toiselle hiekkalaatikolle yksin leikkimään. Konsulttina toimii demareista "ulkoistettu" puoluesihteeri Jungner.

Kari Nikander

Varmasti näin, mutta tämä on demokratiaa. Todeta asian toki voi, mutta vähän akkamaiselta vaikuttaa, jos poliitikko nillittää äänestystulosta. Ja maailmakin mokoma muuttuu koko ajan.. ..onhan se tietty inhottavaa vanhojen puolueiden kannalta.

Markku Savikivi

Siniset pilasivat viimeisenä työnään PS:n mahdollisuuden pääministeriyteen.
Soinin ministeröinti vei puolueelta kannatuksen, joka johti tehdylle hallitussopimukselle uskollisen porukan puheenjohtajuuteen. "Suuri nerokas johtaja, Timo Soini, hajoitti puolueen sillä perusteella, ettei tuntenut enää omistavansa puoluetta. Soini harjoitti propandaa PS puoluetta vastaan. Viimeinen tikki oli tuo ratkaisevien äänien vienti saman tapaisella vaaliohjelmalla, mikä PS-puolueellakin oli. Kyllä Soinia nyt varmaankin naurattaa, kun Soinin vuosikymmeniä parjaamat demarit pääsevät toteuttamaa unelmaansa, jota Soini ei kunnioittanut.

Joitakin keskustalaisia siirtyi kokoomuksen kannattajiksi ja kokoomuslaisia siirtyi PS:n kannattajiksi, joitakin PS:n kannattajia siirtyi puolestaan Hjalliksen kannattajaksi kokoomuksen kannattajien lisäksi.

Marko Mäkilä

Kyllä Orpo onjättänyt suurta tuhoa, menetystä, uhreja pitkin suomea omalla holtittomalla polittikallaan joita juuri selvitellään eri kaupunkien oikeuslaitoksissa. Mutta Orpollahan ne ovat vain "arvoja" ja suomalaisille tytöille ja lapsille sitten vieraan tulijan arvoja

Pasi Käyhkö

Salolaine ja Wallinheimo jauhavat potaskaa. Tässähän ratkaisivat äänestäjien antamat äänet. Äänestivätkö ihmiset väärin?

Yhtenä syynä oli sotesoppa älyttömine maakuntauudistuksineen. Keskustan kanssa tehty hyvävelikauppa.

Tapio Mäkeläinen

Parempi silti näin kuin jos olisi annettu Harkimolle ministerinsalkku. Bernerin pisnestsunami piisasi.
Ei olisi saatu yhtäkään lisäpaikkaa. Montako päinvastoin olisi hävitty. Kuka niistä Harkimon venäjäsuhteistakin tietää. Bisnessuhteet ovat olleet sen uuden kirjan perusteella aika hurlumheita.
Kokoomuksen kannataa nyt olla ihan helkutin tyytyväinen. En ole puolueen jäsen mutta todella syvällinen jälkipyykki on tehtävä sotefarssista. Ihan alkumetreiltä asti mm alustajina Räty&Männistö duo.

Esko Riikonen

Äänestäjätkö ratkaisevat pääministerin? Mielestäni sen valitsevat puolueiden neuvottelut. Eihän suurimman puolueen puheenjohtajasta tarvitse automaattisesti tulla pääministeriä, eikä suurin puolue välttämättä ole hallituksessa.

Sami Rinta-Mänty

Eiköhän syy löydy Orposta itsestään ja Sekoomuksesta ja sen harjoittamasta politiikasta. Kyllähän Harkimon analyysi politiikan tilasta osuu aivan oikeaan. Päätökset tehdään hyvin pienellä porukalla ja tarkoitus ei ole ajaa yhteistä vaan omien eturyhmien asiaa. Yhtä hyvin voidaan syyttää Jussi Halla-ahoa Sekoomuksen vaalimenetyksen pilaamisesta tai ties ketä.

Ari Ojala

Kyllähän Kokoomus tyri itse hommansa. Vapaavuori esimerkiksi on koko ulkopuolisen Helsingin muroihin pissinyt kaiken aikaa ja vetänyt kokoomuksen puheenjohtajalta mattoa alta. Ei ole edes kerennyt hommiansa hoidella, kun aika mennyt oman polittisen uran pönkittämiseen.

Antti Ollikainen

Sipilä teki perseet Kokoomukselle. Kepu joutui yksin kantamaan vastuun kaikesta siksi Sipilä päätti erota ja jättää Kepulle mahdollisuuden osallistua hallitukseen yhdessä demarien kanssa. Sipilä ei voinut sulattaa sitä että Kokoomus vaan juhlii vaikka oli samassa liemessä Kepun kanssa. Sipilä halusi näyttää perseet Koomukselle ja ajaa Kepua entistä voimakkaammin hallitukseen yhdessä Kepun ja vasemmistopuolueiden kanssa.

Juha Poikulainen

HAHAH ! Saako täällä nauraa Pertti Salolainen taidat kävellä takaperin ja katsoa menneisyyteen vaalit meni jo käänny ympäri , syyllisen ei aina tarvitse olla jossain muualla . . .
pappi tai terapia saattaa auttaa paremmin kuin media-purkautumiset

Antti Brusi

Ei nuo äänet kaikki kokkareilta pois ole. Taatusti lohkaisi muidenkin puolueiden saalista ehkä vähemmän mutta yhteenlaskettuna, no sitä me emme tiedä
Tää on tätä päivää. Epämääräinen väite muunnetaan täysitotuudeksi.

Wille Neoff

Ainahan se on syyllinen etsittävä muualta kuin omasta toiminnasta.
Orpo ei vain ole paras kokoomuslainen puheenjohtajaksi.
Veikkaan että Häkkänen on seuraava puheenjohtaja.
Orpon olisi pitänyt ajaa oikeita asioita eikä tehdä lehmänkauppoja Sipilän ja viimeisimpänä sinisten kanssa.
Syyt löytyy sylttttehtaalta.
2017 oli näköjään kokoomuksellakin pelko hillotolppa jaossa vaikka eivät sitä myönnäkään.
Nyt on myöhäistä rypistellä.
Orpon kannattaisi kuunnella myös kokoomuksen konkaria Raimo Ilaskiven.
Markkinamalli ei vaan sovi sosiaalipolitiikkaan.
Sitten vielä leikkaukset tällä hallituskaudella.
Sipilä oli pääsyntipukki mutta osalla huonoista päätöksistä vastuu myös kokoomuksella

Petri Petäjäjärvi

Ihan samalla logiikalla voisi pohtia kaikkien muidenkin puolueiden kohdalla, miten sdp olisi pärjännyt vaaleissa Marinin ollessa pääministeri, todennäköisesti paljon paremmin, olisiko persut voittaneet vaalit jos sininen tulevaisuus -puoluetta ei olisi koskaan perustettu, sinisten äänet + persujen äänet olisivat laittaneet demarit tiukoille, Salolainen on pettynyt