Keskiviikko 24.7.2019

Keskustavaikuttajalta suorat sanat Juha Sipilästä ja Anne Berneristä Ylellä: ”Ei annettu koskaan täysin anteeksi”

Luotu: 
17.4.2019 09:44
  • Kuva: Tommi Parkkonen / Alma Media
    Kuva
    Arkistokuvassa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sekä keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä.
|

Anne Bernerin (kesk) valinta liikenne- ja viestintäministeriksi jätti pysyvän juovan keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ja puolueen eduskuntaryhmän välille, sanoo keskustakonkari ja ex-ministeri Tytti Isohookana-Asunmaa Ylen radion Ykkösaamussa.

”Yksi vaikuttava tekijä on ollut ilman muuta se, että Berner tuli Sipilän tahdosta ministeriksi. Tätä eduskuntaryhmä ei koskaan antanut täysin anteeksi taikka ei koskaan oikein hyväksynyt”, sanoo Isohookana-Asunmaa.

”Tämä nimitys teki Sipilän ja keskustan eduskuntaryhmän välille paitsi jännitteen myös sellaisen särön, joka vaikutti koko tämän neljä vuotta [hallituskauden] ryhmän sisällä”, hän jatkaa.

Keskustan sisältä Sipilän-Bernerin linjaa on arvosteltu liian oikeistolaiseksi. Keskusta kärsi sunnuntain vaaleissa historiallisen vaalitappion. Vaalitulos oli puolueelle huonoin koko itsenäisen Suomen historiassa.

Sipilä ilmoitti tiistaina jättävänsä tehtävät puolueen puheenjohtajana. Hänen mukaansa vaalitulos ei jättänyt hänelle mahdollisuuksia.

LUE MYÖS:

Tutkija: Keskusta olisi voinut valita Sipilän seuraajan parissa viikossa – Miksi valinta siirrettiin 5 kuukauden päähän?

Kokoomusvaikuttaja lataa: Hjallis Harkimo ”tuhosi Petteri Orpon pääministeritien”

Halla-aholla poikkeava tulkinta – Orpo: Puhemiehen paikka kuuluu hallituksen toiseksi suurimmalle

Vasemmistopomo julkaisi toivomansa hallituspohjan – Sipilän ero voi avata keskustalle hallitustien

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka S. Palo

Taksi"uudistus" kertoo kuinka kaukana takapenkillä istuva Berner on rattia pyörittävästä alan ammattilaisesta.
Toivottavasti tästä opitaan myös ketä tulisi kuunnella, kun sosiaali ja terveyspalveluita aletaan "uudistaa". Sielläkin on ruohonjuuritasolla alan ammattilaisia, joita kannattaisi kuunnella kun mietitään, mitä ja millaisia toimia alan tervehdyttäminen tarvitsee.

Jarkko Kainulainen

Ennenkaikkea toivoisi seuraavalta hallitukselta yhteistyökykyä joka toimisi suomen ja suomalaisten hyväksi toisin kun tämä vanha uppiniskainen hallitus joka teki näitä kokeilujansa uppiniskaisesti näkemättä muiden tahtoa ja mielipidettä tai oikeasti tajuamatta mitä edes tekivät kunhan kokeilivat että jospa tämä toimisi josta tämä taksiuudistus on hyvä esimerkki ja aktiivimalli toinen ja sote oli kolmas mikä piti saada väkisin masliin olipa tuon tulevan hallituksen kokoonpano mikä hyvänsä nyt pitäisi pystyä yhteistyöhön tämän masn hyväksi oppositiota myöden köyhiäkään ei voi löydä liikaa enää koska pinna se katkeaa lopulta heiltäkin tulevalta hallitukselta toivoisi myös ymmärrystä heikompiosaisia kohtaan ja onneksi nyt päästiin tästä sipilän kaltaisesta narsistisesta liikemiehestä ja hänen kumppanistaan berneristä eroon ja toivottavasti tästä neljän vuoden helvetistä on opittuedes jotakin että saataisiin jotakin hyvääkin aikaan.

Wille Neoff

Sipilä valehteli jo kiky sopimuksen teossa ettei ollut vaihtoehtoja vaikka jälkeenpäin tuli ilmi että viihdelaivoilta olisi voinut leikata yritystukea.
Tosiaan Sipilä&Berner olivat äärioikeistolainen pari ja Sipilä romutti koko alkiolaisen aatteen, unohtamalla suomalaiset.
Sipilä näki kaikissa asioissa miten joku yritys voi hoitaa asian. Sama hoiva-alalla.
Itse olen sitä mieltä että soten pitää pysyä kunnallisissa käsissä.
Sipilä valehteli myös sen että leikkauksia ei enää tehdä.
No, ei viety kuin opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja muilta köyhiltä kun oli aivan pakko.
Mitä 2017 vuoteen tulee niin hallituksen olisi pitänyt viimeistään erota. Tällä keinolla Sipilä ei olisi menettänyt omia kasvojaan saati romuttanut kepua.
Tulokset ovat puhuneet puolestaan. Itsenäisyysajan huonoin tulos.
Yksinkertaisesti Sipilä stä ei ole poliitikoksi.
Viimeisenä vielä nesteen ja fortumin myynti josta kyllä tuli rahaa alle miljardi mutta pitkäaikaisella tuotolla on mitätön raha.
Yritystuet eivät kestä oikein päivänvaloa puhumattakaan että piilotukina yrityksissä on ihmisiä paljon 9€/pv.
Rahaa kyllä on hupiloitu.
Esim. Pakolaisiin menee vuosittain 3, 2 miljardia ja lisää on tulossa ja paljon..

Markku Hakala

Onhan se ollut häkellyttävä ettei kolme entistä suurinta pystynyt/halunnut ajaa edes suomalaisten enemmistön etuja. Sotessakin keskityttiin Kepun ja kokkareiden taustavoimien hyvään. Antti Rinne haluaa ajaa vain kaikkein köyhimpien asiaa. Raiteet pitäisi valita jo siinä vaiheessa kun kysytään: halutaanko Suomea kehittää kansallisvaltiona vai halutaanko suunnaksi liittovaltio Suomi tai globaali Suomi.

Mikko Toivonen

Berner oli yksi Sipilän suurimmista virheistä. Berner hoit asiat ja visiot hyvin huonosti ja huonolla kokonaisuuden ymmärryksella. Takkiin tuli taksiasiassa ja jos hänen ja entisen nokia aivon satelliittivalvonta olisi saatu aikaan, missä liemessä olisimmekaan. Myöskin liikenneinfran kokonasisnäkemys oli ihan pielessä ja kaikki pakattiin autojem jas rekka autojen eduksi ja todellisen kokonais liikennetalouden tappioksi.
Kun Bernerin viereen lisätään täysin harhaista energiapolitiikkaa johtanut Tiilikainen niin eipä tarvitse ihmetellä että mitään ei parantunut mutta tukia siirtyi kuiskaajien ryhmien taskuihin.
Onneksi maalle Berner häipyy palkkiovirkaan SEB pankin hallitukseen ja Tiilikainen joutuu palaamaan luomuviljelijäksi "Simpeleelle", missä ei enää juurikaan puuta metsistä löydä

Henri Järvi

Sipilä tuli ja vei alkiolaisuuden rippeet mennessään

laittoi taseet työhön, heitti parlamenttarismin roskiin ja yritti leikkiä Kekkosta

unohtaen että Kekkoslaisuus kumpusi kansanelämästä, jaetuista kokemuksista kansan kanssa

niitä taas ei taseenpyörittäjä Sipilälllä ollut

 kaavioilla ei maata hallita eikä valloiteta

sen huomasi jo Stalinkin

 Raatteentiellään