Torstai 23.5.2019

Antti Rinne keskustan ilmoituksesta: Ovi hallitukseen jäi raolleen

Luotu: 
18.4.2019 12:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Antti Rinne ja Juha Sipilä ennen vaaleja.
|

Todennäköinen hallitustunnustelija Antti Rinne (sd) tulkitsee keskustan ilmoitusta niin, että ovi hallitukseen jäi raolleen.

Keskusta ilmoitti tiistaina, että kansa on näyttänyt sille suunnan oppositioon. Samassa tiedotteessa puolue kuitenkin määritteli ehtoja hallitukseen lähtemiselle ja totesi, että kynnys lähteä hallitukseen on erittäin korkea.

Ulostuloa on tulkittu kahdella tavalla: yhtäältä se on nähty ilmoituksena jäädä oppositioon ja toisaalta siinä on nähty halua päästä hallitukseen, jota ei kategorisesti suljettu vaihtoehdoista pois.

Rinne totesi politiikan toimittajien tilaisuudessa, että keskustan tiedotteen otsikossa puhuttiin matkasta oppositioon, mutta lopussa lueteltiin ehtoja hallitukseen lähtemiselle.

”Minusta se päällimmäinen vaikutelma oli siitä se, että tietyillä edellytyksillä he ovat valmiita halliukseen”, Rinne sanoi politiikan toimittajille.

Hän ei nähnyt keskustan ulostulossa mitään yllättävää. Ei myöskään siinä, että puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk) ilmoitti väistyvänsä. Keskusta järjestää puheenjohtajavalinnan tiimoilta ylimääräisen puoluekokouksen syyskuussa.

Spekulaatio tulevasta hallituspohjasta on käynyt kiivaana vaalien jälkeen. Vaalituloksen on tulkittu mahdollistavan joko sinipunahallituksen vihreillä ja rkp:llä tehostettuna tai niin sanotun kansanrintamahallituksen, jossa olisivat sdp:n ohella keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Juha Sipilä oli pelastaja, joka jättää jälkeensä kaaoksen

Näkökulma: Raskaana oleva Annika Saarikko olisi nappivalinta keskustalle

Vahvistus A-studiossa: Juha Sipilä vetäisi keskustan hallitusneuvottelut – Antti Rinteelle ”sikaa säkissä”

Antti Kaikkonen: Puhelin alkoi soida – Harkitsee keskustan puheenjohtajaehdokkuutta

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Runtti

Äh. Antti vaan haluaa pitää huutokauppaa, kuin huutokauppakeisari. Huvittavalta tuntuu, että eroava johtaja alkaisi neuvottelemaan, ilman tietoa, kuka tulee puheenjohtajaksi. Tarviiko ne sitten koko puheenjohtajaa, jos siltä tulevalta ei mitään kysytä. Tästä tieto oli Antille, kuin märkä rätti kasvoille, minusta. Toki Antti voi arvella, että hallitusta ei saada kasaan ennen kepujen kokousta.

Kenneth Ainetdin

Kuules Raija, sitä juuri tarkoitan. Äänestäminen menettää merkityksensä jos Keskusta menee hallitukseen. Kansan tahto on, että Keskusta menee ja pysyy oppositiossa, äänestystulosta ei voi tulkita muulla tavalla. Jos Rinne ottaa Keskustan hallitukseen apupuolueeksi, niin hän halveksii myös osaltaan kansan tahtoa.

Jos ja kun Rinne tekee tämän tempun, niin sitä voidaan kutsua Epiruksen kuninkaan Pyrrhuksen (suomeksi Pyrros) voitoksi. Hän voitti taistelun, mutta hävisi sodan.

Eli suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että 4 vuoden kuluttua kansa varmistaa tällöin murskatappiot Kepulle ja Demareille jos edellä mainittu näytelmä tapahtuu.

Risto Nikander

Ihmetteln kuka järkevä puolue yleensä haluaa Rinteen kanssa samaan hallitukseen!?! Vihevassut Vihervassut haluavat jakaa Suomen kansan varat miljardeille köihille maailmassa ja elättäa loisia Suomessa verovaroilla. Ja vielä jopa nuoria miehiä, jotyka ovat vaaraksi suomalaisille.