Torstai 23.5.2019

Sdp ja kokoomus valitsivat ryhmänjohtoa – Krista Kiuru hallitusneuvotteluihin

Luotu: 
18.4.2019 16:02
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio
    Kuva
    Antti Lindtman on sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Antti Rinne ryhmän ehdokas puhemieheksi ja Krista Kiuru sdp:n hallitusneuvotteluryhmän jäsen. Arkistokuva.
|

SDP:n eduskuntaryhmä valitsi torstaina puheenjohtajakseen kansanedustaja Antti Lindtmanin ja kokoomuksen ryhmä Kalle Jokisen. Näin ollen molemmat jatkavat ryhmänjohtajina.

Sdp:n varapuheenjohtajiksi valittiin Johanna Ojala-Niemelä ja Suna Kymäläinen. Ryhmän työvaliokuntaan valittiin Kim Berg, Maria Guzenina, Mika Kari, Ilmari Nurminen ja Katja Taimela.

Lindtman kertoi myöhemmin, että sdp:n ryhmän ehdokas eduskunnan puhemieheksi – ja siten hallitustunnustelijaksi – on puheenjohtaja Antti Rinne.

Lindtman kertoi Demokraatti-lehden mukaan, että sdp:n hallitusneuvottelijoista puolet on puoluehallituksen nimittämiä ja puolet eduskuntaryhmän nimittämiä. Rinteen, varapuheenjohtajien ja puoluesihteerin lisäksi neuvottelijoiden joukkoon kuuluvat eduskuntaryhmän nimeäminä eduskuntaryhmän puheenjohtajisto sekä eduskunnan ”sote-valiokunnan” puheenjohtajana julkisuudessa esiintynyt Krista Kiuru.

Kokoomusryhmän puheenjohtajistoon nimettiin Kalle Jokisen lisäksi Mia Laiho, Jukka Kopra ja Ben Zyskowicz. Kokoomuksen puhemiesehdokas on Paula Risikko, joka toimi puhemiehenä päättyvän kauden loppuosan.

Jaa artikkeli:

Kommentit