Maanantai 27.5.2019

Sdp:n uusi kansanedustaja syytöksistä: ”En tunnista käytettyä kieltä” – Supo teki jo aiemmin laajan turvallisuusselvityksen

Luotu: 
18.4.2019 18:14
  • Kuva: Jenni Gästgivar / Alma Media
    Kuva
    Sdp:n tuore kansanedustaja Hussein al-Taee arkistokuvassa.
|

Eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi valittu rauhanneuvottelija Hussein al-Taee (sd) on kommentoinut sosiaalisessa mediassa väitteitä, joita hänestä on esitetty vaalipäivän ympärillä.

Kurdistanilaistaustainen kansalaisaktivisti Anter Yasa on jakanut blogissaan kuvakaappauksia Facebook-päivityksistä, joita hän väittää al-Taeen kirjoittamiksi. Väitetyissä päivityksissä käytetään kieltä, jonka perusteella Yasa syyttää al-Taeeta muun muassa juutalaisvastaisuudesta ja Iran-mielisyydestä.

Al-Taee toteaa, ettei hän pysty jälkikäteen muistamaan kaikkia vanhoja Facebook-päivityksiään. Hän ei ehdottomasti kiistä, muttei myöskään vahvista, että väitetyt päivitykset olisivat aitoja ja hänen omiaan.

”Kun siirryin työskentelemään konfliktinratkaisujärjestö CMI:lle, poistin työstäni johtuen lukuisia vapaamuotoisempia tai yksityiselämääni liittyviä päivityksiä sosiaalisesta mediasta”, al-Taee kirjoittaa.

”Jotkut netin kuvakaappauksista olen tunnistanut joka tapauksessa kirjoittamikseni. Joitain vanhempia päivityksiä en tunnista. Niissä käytetään kieltä, jollaista en käytä ja sanotaan asioita, jotka ovat täysin arvomaailmani vastaisia. Silti en voi enkä aio kiistää, ettenkö ole voinut näitä vuosien takaisia facebook-päivityksiä kirjoittaa.”

”En ole osannut aina suhtautua maailmaan siten kuin nykyään. Olin ennen yksinäinen ja turhautunut, vihainenkin. Tiedän, että olen sanonut ja kirjoittanut typeryyksiä, joita en itse tänään allekirjoita enkä hyväksy. Kaikkia sellaisia sanoja pyydän nöyrästi anteeksi,”, hän jatkaa.

"En voi enkä aio kiistää, ettenkö ole voinut näitä vuosien takaisia facebook-päivityksiä kirjoittaa.”

Osan Yasan väitteistä al-Taee kiistää suoraan Iltalehden haastattelussa.

”En ole antisemitistinen, homofoobikko, Iran- tai Venäjä-mielinen tai naisvihaaja”, hän sanoo lehdelle.

Anter Yasa pyysi blogikirjoituksessaan Suojelupoliisia tutkimaan al-Taeen taustat. Al-Taee huomauttaa, että ne on jo tutkittu hänen aloittaessaan työt Martti Ahtisaaren CMI-rauhanneuvottelutoimistossa.

”Mainittakoon, että CMI:n normaalin toimintatavan mukaisesti kaikista työntekijöistä – minä mukaan lukien – on suojelupoliisi tehnyt laajan turvallisuusselvityksen. Tämä on edellytys työskentelyn aloittamiseen konfliktinratkaisujärjestön palveluksessa”, al-Taee kirjoittaa.

Anter Yasa oli kirjoituksillaan käynnistämässä ketjua, joka johti ”lelusalakuljettaja” Rami Adhamin toiminnan epäselvyyksien tutkimiseen ja myös rikostuomioon. Al-Taeen tavoin myös Yasa on toiminut sdp:ssä, mutta häntä ei hyväksytty puolueen ehdokaslistalle eduskuntavaaleissa.

Alla Hussein al-Taeen syytöksiin liittyvä Facebook-kirjoitus.

Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelusta on poistettu kaksi Hussein al-Taee'n ja hänen lähipiiriinsä liittyvää kirjoitusta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Täsmällinen huomio. Ei voida valita kenen vanhoja kirjoituksia kaivetaan esiin ja aletaan warppaamaan eli siirtämään ihan eri aikaan missä ne on luotu.
Toimittajien erityisesti tulisi lukea tuo havainto minkä Henttonen ilmaisi erittäin perustellusti
Joko kaivetaan aina kaikkien historia ja rikoshistoria uudestaan esiin tai sitten pysytään tässä ajassa ja missä sekä kaivettu, että kaivajat nyt elävät.

Irja Hirsivaara

Ei todellakaan mikään puolustus tai se, että "olin yksinäinen" jne
Ei auta yleismaailmallinen anteeksipyyntö eikä edes se, että hänet on turvalliseksi tutkittu

Ja al-Teenin kirjoitukset olivat paljon tuoreempia kuin Halla-ahon blogi

Kyuu Eturautti

Meidän pitäisi päättää hyvin selkeästi tuomitsemmeko ihmisen kaiken historiansa perusteella, ja jos kyllä niin millä ehdoin - vai hyväksymmekö sen että ihminen voi muuttua.

Väitän, että melkoisen etsinnän saa tehdä jos puolueet haluavat jäsenikseen vain putopuhtoisia, synnittömiä ja viattomia ihmisiä jotka eivät ole koskaan sanoneet mitään typerää.

Janne Pohjala

Onko YK:n yliekokous antisemmittinen kun se on tuominnut päätöslauselmissaan toistuvasti Israelin sotarikoksista? Tässä noin 150 eri kertaa:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_Nations_resolutions_concern...

Mutta jos Hussein al-Taee toteaa saman ääneen, hän on antisemmitti jonkin Anter Yasan mielestä?

Tai jos al-Taee toteaa ääneen sen että USA:n ja Al-Quedan välillä on samaa yhteyttä kuin USA:n ja "Syyrina kapinallisien" ja sittemmin ISIS:sen nousun kanssa, niin al-Taee on amerikan vihaaja?

https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-usa/u-s-military...

Reutersin uutisen mukaan Pentagon maksoi 400 taalaa kuukaudessa Syyrian "kapinallisille", jotka sitten kuinka ollakaan livahtivat islamistien ja ISIS:ksen puolelle.

Anter Yasa kurdina ehkä bäkee USA:n roolin toisin, koska Kurdit pystyvät ainoastaan USA:n tuella miehittämään osaa Syyriaasta edelleen.

Nämä esimerkkeinä että ihan joka syytelylä ei kannata ottaa ilman lähdekritiikkiä ja tutkia myös itse miten asiat ovat.

Tuomo Niemelä

YK on ollut Israel-vastainen pidempään, mitä minä olen elänyt. Kolmannen maailman korruptoituneet maat on aina ollut missä tahansa järjestössä helppo ostaa minkä tahansa asian taakse. Nykyään Kiina-Venäjä-blokki on korvannut entisen kommunistisen Neuvostoliiton tässä.

Pohjala on kuin ei tietäisi, mitä arabimaat haluavat. Edes Saudi-Arabian kuningashuone ei ole tunnustanut Israelia itsenäisenä valtiona, koska junttikansa siellä ei tykkää. Sen sijaan se sama kansa siellä kyllä juhlii 9/11:a, Notre Damin polttamista ym. Palestiinalaiset ovat vain työkalu isosa pelissä. Kukaan ei heitä halua ja sekös riipoo. Arabit eivät halua, koska menettäisivät kaikki uhripisteet; Israel taas.. no.

Ari-Pekka Leppänen

Jotenkin ironista kun demarit ovat messunneet, että persuissa on rasisteja ja natseja mutta nyt omista riveistä paljastuu anti-semitistejä. Mikä se demareiden "arvopohja" nyt oikein on ? Niin kuin HS:n toimittaja juuri todisti niin vanhoilla some ysköksillä on väliä.

Juhani Kleemola

Minusta ironisinta on se, kun näitä erinomaisia maamme kulttuurin rikastajia päätyy poliittiseen elämään, heidän jäsenkirjassaan lukee SDP ja pintaa raaputtamalla löytyy hirvittäviä rasistisia, pedofiilisiä ja juutalaisvastaisia rikoksia.

Tässä listaa:
- Al Taee: juutalaisvastainen rasisti. SDP:n kansanedustaja. Yhteistyötä kahden SDP presidentin kanssa.
- Lelusalakuljettaja: yhteistyössä ISIS-terroristien ja Tarja Halosen kanssa. Anter Yasa paljasti tämänkin, muttei koskaan saanut lehdistössä kredittejä tästä.
- Oulun imaami, Abdul Mannan: Antanut kehoituksia homojen kivittämisestä. Puolusti uskonveljeään, joka raiskasi tytön oululaisessa rukoushuoneessa. SDP:n varavaltuutettu.
- Nimeltä mainitsematon oululainen SDP:n varavaltuutettu, joka raiskasi vuosikausia tyttärtänsä ja saattoi tämän raskaaksi. Tuomittiin insestistä.

Outoa on se, ettei KETÄÄN SDP:n johtohahmoa ole kovisteltu median toimesta näistä. Kertoo kaiken SDP:n ja median arvopohjasta. Etenkin Huuskon, joka törkeästi poisti Yasan blogin Al Taeen viharikoksiin liittyen.

Näyttää muuten rumalta, kun Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Ahtisaaren järjestön riveissä työskentelee antisemitistinen natsi.

A K

Osa Husseinin kommenteista Facebookissa olivat vuodelta 2015 eli CMIn palkkauksen aikana/jälkeen. Ensin hän kommentoi asiaa niin, että kommentit ovat valetta ja manipulaatiota vaalien alla. Nyt hän pyytää niitä anteeksi, koska oli "nuori, tyhmä ja yksinäinen". Toisen artikkelin mukaan hänen romanssinsa Saanaan alkoi vuonna 2014. Nuori ja yksinäinen hän ei ole siis ollut: yli 30-vuotias ja naimisissa. Puhuisin nuoresta silloin, kun kyse on alle 25-vuotiaasta. Tyhmä hän ei missään nimessä myöskään ole. Hussein on charmikas, älykäs ja siksi manipuloiva. Mietin, että jos parisuhde toiseen CMIn työntekijään on alkanut jo 2014 ja kommentit ovat vuodelta 2015, niin onko hänen vaimonsa samaa mieltä näistä asioista ja sallinut kommentoinnin Facebookissa? Kiinnostaa, koska hänkin on rauhantyöntekijä.

Jaakko Hakala

Hussein al-Taeen kirjoitti vain totuuden. Ei ole juutalaisvastaisuutta, jos ei hyväksy Israelin lapsien ja naisten teurastusta Gasassa. Kukaan ei pysty kieltämään USA:n osuutta Al-Qaidan ja ISIS terroristijärjestöjen syntyyn. Mikäli näistä asioista ei saa kirjoittaa kielteisiä kommentteja, olemme pahemmin suomettuneita, kuin konsanaan YYA:n aikana.

Heikki Simola

Uskomatonta tämän päivän Suomessa. Poliisit on palkattu ja ratsaavat "Thai-hieromalaitosten seksiakteja", "Pillupoliisit" tai "Laskuhumalassa nuorten miesten kirjoittamia vihapuheita", "Nettipooliisit". Voisiko, punavihreät feministit miehille hauskemmia virkoja keksiä? Minä ainakin viihtyisin ja tietäisin mihin mennä työ- ja kotipaineita purkamaan? Miten Suomen oikeuslaitos tuomitsee ei pelkästään kiihottaamiseen kansanryhmää vastaan, vaan tappamiseen kiihottamisen tiettyjen valtioiden, yksilöidyn , päämiesten tappamiseen. Onko kysymyksessä terrorisristisen rikoksen suunnitelu? Nyt, jos koskaan, otetaan mittaa siitä, että onko Suomi oikeus-
valtio. Nauttivatko perussuomalaiset, kantasuomalaiset, kansanedustajat mm. Halla-aho ja Hakkarainen kantasuomalaisena yhdenvertaita oikeusturvaa kuin irakakilainen, CMI:n rauhantutkija ja SDP:n jäsen ja kansanedustaja Hussain al-Taee. Meidän korkeasti oppineet oikeuslaitoksen feministioikeusneuvokset keksivät varmasti "uskottavat perusteet"!