Maanantai 27.5.2019

Jussi Halla-aho päivitti kohuttua blogiaan ensimmäisen kerran puheenjohtajana: ”Kaikki ihmiset eivät ole innoissaan siitä kehityksestä, jonka he näkevät ympärillään”

Luotu: 
19.4.2019 12:21
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Jussi Halla-aho.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on julkaissut uuden kirjoituksen paljon keskustelua herättäneessä Scripta-blogissaan. Hän käy torstai-iltana julkaistussa kirjoituksessa läpi eduskuntavaalien tulosta vaalipiireittäin. 

”Ilahduttavaa oli se, että perussuomalaiset uusivat vuoden 2015 paikkansa niissä vaalipiireissä, joissa kaikki edustajamme olivat loikanneet kauden aikana muihin puolueisiin”, Halla-aho kommentoi.

Hän kuittaa myös perussuomalaisista sinisiin loikanneille.

”Loikkarille ottaa politiikassa melkein aina ohraleipä. Ihmiset äänestävät ensisijaisesti puoluetta ja sisältöä, vasta toissijaisesti henkilöä. Kaikki perussuomalaisista vuonna 2017 lähteneet ja nyt ehdolla olleet edustajat putosivat eduskunnasta riippumatta siitä, millä listalla he olivat ehdokkaana. ”

Halla-ahon mukaan vaalitulos on työkalu. 

”Vaaleissa ei muuteta asioita, vaan niissä jaetaan puolueille pelimerkit, joilla puolueet pyrkivät viemään asioita haluamaansa suuntaan seuraavien neljän vuoden aikana. Valituksi tulleiden ei pidä ajatella vaalipäivää "tilipäivänä", jonka jälkeen voi vaipua laakereilla lepäilemään, vaan työhönottopäivänä. Työsuhde on määräaikainen ja katkolla taas neljän vuoden kuluttua. Kokemuksen rintaäänellä kerron, että neljä vuotta menee nopeasti.”

Halla-ahon mukaan kuluneella vaalikaudella mediassa ja muissa puolueissa ehdittiin jo kuopata perussuomalaisia. 

”Saamamme kohtelu lujitti yhteishenkeämme ja osaltaan selittää odottamattoman hyvää lopputulosta. Vaalitulos myös kertoo, että kansallismieliselle politiikalle on kysyntää, joka ei katoa odottamalla. Kaikki ihmiset eivät ole innoissaan siitä kehityksestä, jonka he näkevät ympärillään.”

Edellinen päivitys Scripta-blogissa on yli kahden vuoden takaa ja käsittelee kuntavaalien tulosta. Torstainen blogikirjoitus on ensimmäinen Halla-ahon puheenjohtajakaudella. 

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona näkyvästi Halla-ahon kymmenen vuotta vanhoista blogikirjoituksista. Hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne huomautti aiemmin, että hänen ymmärtääkseen Halla-aho ei ole vieläkään muuttanut kantaansa kirjoituksista. Halla-aho puolestaan katsoo, ettei asiaan tarvitsi aina palata vaalien yhteydessä.

Halla-aho kirjoitti vuonna 2006 myöhemmin poistetussa kirjoituksessaan, että hän olisi ”yksinomaan iloinen”, jos maahanmuuttajajengi raiskaisi vihreiden silloisen kansanedustajan. Halla-aho on myös pohtinut blogissaan homomiehen ampumista ja saanut korkeimmassa oikeudessa tuomion kirjoitettuaan islamista pedofiiliuskontona ja ryöstelystä sekä ”loisimisesta” somalien ”kansallisena erityispiirteenä”.

Asia nousi esiin myös perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa torstaina, kun Helsingin Sanomien toimittaja kysyi Halla-ahon vanhoista blogikirjoituksista. Perussuomalaisten niin sanottu työmies Matti Putkonen hermostui ja vaati mikrofonia pois toimittajalta.

Uusi Suomi kysyi Halla-aholta tilaisuudessa, pitääkö tämä yhä korkeimmalta oikeudelta saamaansa tuomiota kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ”muutaman ihmisen henkilökohtaisena tulkintana”, kuten tämä aiemmin on kuvannut. Halla-aho viittasi vastauksessaan toimittaja Johanna Vehkoon tuoreeseen tuomioon ja Journalistiliiton suhtautumiseen asiassa.

”Tämä on todella mielenkiintoista, että nyt Journalistiliitto ja oikeastaan kaikki media on hyökkäämässä oikeuslaitosta vastaan tästä Johanna Vehkoon saamasta sananvapausrikostuomiosta, kun hän haukkui kaupunginvaltuutettua natsipelleksi ja rasistiksi. Median suhtautuminenkin näyttää aika lailla vaihtelevan siinä, missä määrin oikeuslaitoksen tuomiot ovat jumalallista pyhää sanaa ja missä määrin tulkintaa”, Halla-aho kuittasi kysymyksen.

Lue lisää:

Näkökulma: Halla-ahon tilaisuus meni aivan Trumpiksi

Tunteet kuumenivat Halla-ahon tilaisuudessa: Näin perussuomalaisten Putkonen syöksyi vaatimaan mikrofonia HS:n toimittajalta – kuva

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

Pahin asia mitä näissä blogeissa on tullut esiin on hänen näkemyksensä ihisarvosta joka on vain se arvo minkä ihminen kykenee tuottamaan. Hänen mielestään ihmisellä ei ole muuta arvoa. Eli hyötyarvo.

Kun hänen äänestäjät ja puoluetoverit eivät kykene enää tuottamaan mitään arvoa heidät hylätään, arvottomina.

Mitenkäköhän on sairaat, vammaiset, vanhukset joista ei enää saada (maksimaalista) hyötyä, mikäköhän heidän kohtalonsa on?

Risto Nikander

Pasi Anttila on JÄLLEEN täysin suhteellisuudentajuton niinkuin usein.
Rinteen, vihervassureiden ja ruotslalaisten ja myös muitten "arvot" eivät vielä ole selvinneet riittävät monille. "Arvot" ovat heille, että kun nuoret miehet Lähi-Idästä ja Afikasta pääsevät Suomeen niin heitä täytyy hoivata, huoltaa ja kotouttaa kymmenenkin vuotta tuloksetta. Elleivät aiheuta rikoksia, jolloin he maksavay yli € 100,000,- vuodessa. TAi senkin jälkeen pelkkiä loisia.

Arvostelukyvyttömyyteen ja suhteellisentajuttomuuteen kuulu, ettei tajuta vastakohtaa noin 65 miljoonalle todelliselle pakolaiselle leireillä yms. He ovat naisia ja lapsia ja heille tulee tukea 1/135 siitä, kuin nuorille miehille Suomessa. Se on myös moraalikysymys.

Risto Nikander

Onko Halla-sho vaatinut suomaisille vammaisille ja vanhuksille tehtyjä leikkauksia?!? JA miten paljon juuri heiltä on leikattu "Eurooppalaisten" arvojen vuoksi ?
JA onko lisääntyneillä henkirikoksilla ja naisten ja lasten raiskauksilla mitään "negatiivista" arvoa. Ymmärrätkö?
Jos ja ja kun niiden kohteeksi on moni joutumut, niin mieluimmen ne, jotka tällaista politiikkaa tukevat ja jopa "kiihottavat" siihen muitakin.

Raija Lempiäinen

Kansallismielisyys ja muukalaisviha ovat asioita jotka ihminen omaksuu jo nuoruudessaan, ne eivät poistu ,voivat muuntua ja laimentuakkin , mutta ne ovat syvällä sydämessä. Kuten omatunto ja oikeudenmukaisuus! Se miten ihminen toimii näiden tunteiden ohjaamana voi olla hyvinkin yksilöllistä, mutta äärimmäisyyksissä on aina vaaransa!
Suomessa ja Eroopassakin koetaan nationalistien nousu tannuttavana voimana ja myös hallitsemattomana vaaraksi yhteiskunnalle!

Risto Nikander

Et taida tajuta muukalaisvihan eroa siihen verrattuna, että suomalaiset veronmakajat maksavat näistä tolkuttomista "pakolais" kustannuksista todella raskaasti veroina ja rikosten uhrit lisäksi. JA minkälaisista pakolaisista. Nuorista miehistä, kun maailmalla 65 miljoonaa todellista pakolaista.
Etkä sitäkään, että kansalaiset haluavat pitää huolta omista vanhuksistaan ja vammaisistaan, eikä koko maailman vastaavista ja nuorista seikkailijoisytta, joille suurelta osalta tyuönteko ei maistu.
Esim Vietnamin venepakolaiset. Ei heille tarvittu pajoakaan "kotoutusta".
Suomeen pyrkii vain sellaisia, jotka haluavat rahaa, vapauksia, länsimaista elämää ilman työteon rasittavuutta. .

Kaarlo Kunnari

Miten Suomi olisi säilyttänyt itsenäisyytensä vaaran vuosina ja sotien aikana, jos ajattelussa ei olisi taustalla ollut se nyt joidenkin vihaama ajatus: "Suomi ensin". Maahanmuuton hallitsematton vastaanotto ja muu toiminta, jossa on tullut ja tulee jatkuvasti esille kansalaiselle päin silmiä sanat ja ajatus: "Teille ei mitään neuvoja ja apuja anneta, tehän olette suomalaisia." Tulee sellainen tunne, että suomalaisuus on paha ominaisuus maassamme ja kohtelu on parempi, jos olet maahanmuuttaja eli muualta tullut. Kyse ei ole muukalaisvihasta, vaan yksinkertaisesti siitä, että haluamme samalle viivalle muiden kanssa, emmekä halua olla huonommin kohdeltuja kuin maahamuuttajat.

Erkki Malinen

Kyllä menee melkoseks kyttäilyks jos kaikki vanhat ajatuksetkin kaivetaan esille, kautta-aikain on saunanlautella heitetty herjaa mikä tänäpäivänä aihettais hirveän kohun. Puhtoista poliitikkoa tuskin löytys mistään, vanha sananlasku sanoo, ei sanat vaan ne teot, tämä pätee tänäkin päivänä. Tämä moraalilla jeesustelu on valitettava ilmiö, mitä media markkina keinonaan käyttää, tämä jos mikä on moraalitonta.

Juha Lapveteläinen

Kansallissosialisti Martin Bormann oli sitä mieltä, että puolue ja aate tulevat aina ensin. Yksilö on toissijainen asia, ja korvattavissa. Hän oli yksi niistä, joka oli vastuussa kolmannen valtakunnan omaisuuden siirrosta sukellusveneillä Argentiinaan Espanjan eteläosan rannikolta, diktaattori Juan Domingo Peronin perheen tuella.

Kansallissosialistisen työväenpuolueen johtaja Martin Bormannia ei Wiesenthal-säätiön etsinnöistä huolimatta löydetty koskaan etelä-amerikasta.

Pidän edustaja Jussi Halla-Ahon ideasta auttaa pakolaisia käytännössä siellä missä tapahtuu, ongelmallisen pakolaisratkaisun hoitamiseen tulevaisuudessa tarvitaan uskaliasta ja osaavaa työvoimaa pohjoismaista kuten myös Suomesta.

Päätöksenteon pakolaisongelman ratkaisuun tulee lopulta kuitenkin löytyä eduskunnan poliitikoilta, jotka ovat äänestämällä valitut eri puolueista edustaen kansainvälisesti Suomen valtion linjausta eurooppalaisessa yhteisössä.

Perussuomalaisten edustaja Jussi Halla-Aho kuitenkin unohtaa erään tärkeän asian, perustuslaillisesti maakuntavaltuusto pystyy tarvittaessa päättämään alueellisesti pakolaisongelmasta itsehallinnollisessa maakunnassa, jos kunnanvaltuustot eri kunnista ovat ensin vahvistaneet laillisella kirjauksella itsehallinnollisen maakunnan raja-alueen.

Jos ylipäätään puhutaan politiikasta ja valtion linjauksesta, suomalaisessa yhteiskuntajärjestelmässä tulisi puuttua pakolaisongelmaan ainoastaan tarvittavan lukumäärän osalta, päätöksen asiasta tekevät eduskuntaan valitut tulevat kansanedustajat.