Torstai 23.5.2019

Kokoomuskonkari hallituskaavailuista: ”Vihervasemmisto olisi yksinkertaisesti liian monilukuinen”

Luotu: 
20.4.2019 12:17
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Pertti Salolainen arvioi, ettei kokoomuksen pidä lähteä sdp:n kanssa hallitukseen, jos vaatimuksena on vasemmistoliiton mukaan otto.
|

Eduskunnan jättänyt kokoomuksen konkari Pertti Salolainen arvioi, ettei kokoomuksen pidä lähteä sdp:n kanssa hallitukseen, jos vaatimuksena on vasemmistoliiton mukaan otto.

”Tiedän vanhastaan, että tämä on sdp:lle erittäin paha paikka. He pelkäävät, että jos vasemmistoliitto jää oppositioon, se puukottaa heitä selkään. Hallitukseen, jossa ovat sdp:n lisäksi vasemmistoliitto ja vihreät, kokoomuksen ei tulisi kuitenkaan lähteä”, hän kommentoi Verkkouutisille.

Salolainen jatkaa asian pohtimista Twitterissä korostamalla, ettei hänellä ole mitään vasemmistoliiton hallituskelpoisuutta vastaan.

”Vihervasemmisto olisi yksinkertaisesti liian monilukuinen kokoomuksen suhteen. Sinänsä minulla ei ole mitään vasemmistoliiton hallituskelpoisuutta vastaan.”

Salolainen uskoo, että sdp ja kokoomus mahtuvat kuitenkin samaan hallitukseen. Hän arvioi, että vihreiden lisäksi mukaan tarvittaisiin rkp ja ehkä kristillisdemokraatit.

Samanlaista hallituspohjaa ovat ennakoineet ekonomistit. Lue lisää: Talouden asiantuntijat: ”Todennäköisimmällä hallituskokoonpanolla vaikea puuttua Suomen ongelmiin”

Salolainen ottaisi myös perussuomalaiset mukaan hallitusneuvotteluihin.

”Kaikkien tulee voida osallistua neuvottelujen alun keräilyajoon. Jotkut pysyvät ja jotkut putoavat”, hän tviittaa.

Verkkouutisille Salolainen arvioi lisäksi, että perussuomalaiset kasvattaisivat kannatustaan oppositiossa.

”Jos haluamme estää, ettei perussuomalaiset ole ensi vaalien jälkeen suurin puolue, heidät pitäisi ottaa hallitukseen.”

Hallitustunnustelija nimetään ensi viikon perjantaina. Todennäköisesti valinta on sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne. Rinne kertoi torstaina pitävänsä tavoitteena, että hallituspohja olisi selvillä jo perjantaina 3. toukokuuta.

Lue lisää:

Antti Rinne: Suomen uusi hallitus selvillä 27. toukokuuta – Näin hän aikoo sen kasata

Vaalikonevastaukset paljastavat: Sdp:n ja kokoomuksen yhteinen sävel voisi löytyä perhevapaista

Suomi palaamassa kolmen A:n kerhoon? ”Seuraava hallitus tarvitsee hitusen onnea, mutta ennen kaikkea päättäväisyyttä”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Laine

Persut voisi muuten ottaa hallitukseen pudottamaan kannatustaan, mutta kun ei sitä ministeriainesta löydy. Viimeksikin otettiin ministereiksi kaikkein pätevimmät persut, eivätkä ne olleet päteviä. Ja sitten ne muuttuivat sinisiksi ja tippuivat.

Tapio Lehtimäki

Miten tuon nyt ottaa.

Puolustusministeri oli sentään käynyt asepalveluksen toisin kuin edeltäjänsä.

Työministeri ei hänkään estänyt 140.000 työpaikkaa syntymästä toisin kuin useampikin edeltäjänsä, joiden vahtivuorolla syntyi vain työttömyyttä.

Tapio Lehtimäki
Vastaus kommenttiin #6

Ei luo ei, mutta oma roolinsa työministerillä ja muulla hallituksella työpaikkojen syntyyn toki on.

Sitäkin suurempi kyky hallituksilla on tuhota työpaikkoja. Vasurihallitukset ovat siinä puuhassa oikein erikoisosaajia - mikä tullaan jälleen kerran näkemään, mikäli Rinne saa koottua kansanrintamansa.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #13

Puhut suulla suuremmalla. Taantumassa tulee työttömiä ja noususuhdanteessa tilanne paranee, oli sitten hallituksessa oikeisto tai vasemmisto tai molemmat! Kataisen hallituksen aikaan kaatui Nokia, siitäkin syytetään vasemmistoa, aika naurettavaa ja populistista!

Ralf Karlsson
Vastaus kommenttiin #18

No viimeiset 16 vuotta meillä on ollut oikeiston vetämiä hallituksia. ja kuitenkin vuonna 2008-09 he eivät tehneet mitään öljyn korkean hinnan alentamiseksi, ruoan hinnan nousun pysäyttämiseksi, maailmanlaajuisen inflaation pysäyttämiseksi , asuntojen korkeiden hintojen alentamiseksi ja rahoitussektorin kriisin hallitsemiseksi. Yhdysvaltojen asuntolainoitukseen liittynyt subprime-kriisin muuttuminen finanssikriisiksi oikeiston johtamat hallitukset Suomessa eivät myöskään pysäyttäneet eikä myöskään taantuman jälkeen euroalueella koetun euroalueen velkakriisin kanssa oikein pystyneet mihinkään järkevään ratkaisuun. Mutta vasemmisto se vaan ajaa yrityksiä pois Suomesta mielestäsi. Vedä pääsi ulos pensaasta!

Tapio Lehtimäki
Vastaus kommenttiin #20

Kutsutko kokoomusta ja kepua oikeistoksi? Ne wannabe-sossut eivät ole sitten 90-luvun eronneet poliittisilta ohjelmiltaan juurikaan vihervasemmistosta.

Yrittämisestä sinulle ei nähtävästi ole hajuakaan, joten pidä siltä osin mielipiteesi omana tietonasi.

Seppo Simonen

Älä Pasi huolta kanna kyllä nyt saat mieluisesi tulevan hallituksen punavihervasemmisto+rkp ja joukon kruunaa vapaavuorelainen Kokoomus Petteri Orpo pääsee yksi puolustamaan konservatiivistä Suomea.hallituksessa.

Keskusta jää nyt vaalituloksensa mukaisesti oppositioon ja asemoituu uuteen tulevaan keskitien nousuun uuden puheenjohtajan voimin aivan uudenlaisella visiolla jossa ihmisläheisyys välittämisen lämpöisyys välittyy ja tempaa mukaansa uuteen eloon.
Juha Sipilä on tehnyt valtavan hyvän työn nostamalla Suomen talouden nousuus ja historia tulee kiittämään siitä kuten kohta koko suomen kansa. Suomen talouden alho 2015 vaati Juha Sipilän laista määrätietoista johtamis kykyä. Palkkioksi kansa rankaisi vaaleissa niinpä sässä tilanteessa nyt ollaan.

Esko Riikonen

Eihän kokoomus voi lähteä vihervasemmiston hallitukseen. Olisi käytännössä äänetön yhtiömies SDP:n , vasemmistoliiton ja vihreiden tekiessä järjettömiä päätöksiä. Orpolta menisi puheenjohtajan paikka ja puolueelta ääniä seuraavassa vaalissa.

Raija Lempiäinen

Valtio kerää jakovaraa verotuksella, se on ainoa oikea tie, velkaa on otettava, siltä ei vältytä, oli sitten minkälainen hallitus tahansa. Voihan tietysti myydä valtion omaisuutta , mutta se on kertaluontoista, eikä tulevaisuuden kannalta hyvä.
Kokoomuksen eriarvoistava politiikka ei lisää työpaikkoja, noususuhdanne lisää, oikeistopolitiikka lisää köyhien määrää ja se ei ole hyvinvointiyhteiskunnalle eduksi.
SDP:llä ja Vasemmistoliitolla on hyviä talousosaajia, sekä arvopohja oikeudenmukaisempi, joten kansalaisten parhaaksi toivottavasti suunta muuttuu, niin kuin äänestäjät toivoivat!

Matti Virtanen

Äänestäjät toivoivat kokoomuksen 0,7% päähän demareista ja persut vielä lähemmäksi, 0,2% päähän joten ei kysymys ole kovinkaan vahvasta toiveesta.

Vihervasemmistolla ei juurikaan ole talousosaamista, vastuuton rahanjako kun ei ole sitä.

Kokkareiden Lepomäkeä voisi kutsua jo talousosaajaksi.

Jukka Kivimäki

Aluksi Rinteen vähemmistöhallitus kokoonpanolla SDP, Vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Tällä kokoonpanolla vuosi- puolitoista, eli EU-puheenjohtajuus maaliin ja parlamentaarinen valmistelu isoissa asioissa käyntiin. Tämä siis Persujen, kokoomuksen ja Keskustan tuella. Vuoden 2020 puoluekokousten jälkeen kootaan sitten uusi enemmistöhallitus halukkaista ja kyvykkäistä kumppaneista.

Sampo Honkala

”Jos haluamme estää, ettei perussuomalaiset ole ensi vaalien jälkeen suurin puolue, heidät pitäisi ottaa hallitukseen.”

Ihan perusteetonta hömppää. Perussuomalaiset eivät olleet äskeisessäkään hallituksessa vaan oppositiossa, ja kuitenkin sen kannatus edellisistä vaaleista laski. Natseja ei pidä ottaa hallitukseen, tämän pitäisi olla jokaiselle selvää.