Tiistai 25.6.2019

CMI: ”Hussein al-Taee nauttii edelleen luottamustamme”

Luotu: 
21.4.2019 09:22
  • Kuva: Henri Rantaniemi
    Kuva
    Arkistokuvassa sdp:n uusi kansanedustaja Hussein al-Taee.
|

Presidentti Martti Ahtisaaren perustama konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative eli CMI kertoo sdp:n kansanedustajaksi valitun Hussein al-Taeen nauttivan edelleen järjestön luottamusta.

”Hussein al-Taee nauttii edelleen luottamustamme konfliktinratkaisun asiantuntijana”, järjestö kertoo Twitterissä ja STT:lle antamassaan lausunnossa.

Kurdistanilaistaustainen kansalaisaktivisti Anter Yasa jakoi viikolla blogissaan kuvakaappauksia Facebook-päivityksistä, joita hän väittää al-Taeen kirjoittamiksi. Väitetyissä päivityksissä käytetään kieltä, jonka perusteella Yasa syyttää al-Taeeta muun muassa juutalaisvastaisuudesta ja Iran-mielisyydestä.

Hussein Al-Taee totesi torstaina, ettei hän pysty jälkikäteen muistamaan kaikkia vanhoja Facebook-päivityksiään. Hän ei ehdottomasti kiistä, muttei myöskään vahvista, että väitetyt päivitykset olisivat aitoja ja hänen omiaan. 

Lue lisää: Sdp:n uusi kansanedustaja syytöksistä: ”En tunnista käytettyä kieltä” – Supo teki jo aiemmin laajan turvallisuusselvityksen

Osan Yasan väitteistä al-Taee kiisti suoraan Iltalehden haastattelussa.

”En ole antisemitistinen, homofoobikko, Iran- tai Venäjä-mielinen tai naisvihaaja”, hän sanoo lehdelle.

Anter Yasa pyysi blogikirjoituksessaan Suojelupoliisia tutkimaan al-Taeen taustat. Al-Taee huomauttaa, että ne on jo tutkittu hänen aloittaessaan työt CMI:ssä.

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm on STT:n mukaan kertonut, että al-Taeen kanssa on tarkoitus keskustella pääsiäisen jälkeen. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Kleemola

Näyttää siltä. Sekä SDP:ssä että SDP-kytkentäisessä mediassa on radiohiljaisuus.

Eikö Huusko sua hävetä: oot moneen otteeseen kirjoittanut kolumneja vihapuheesta. Ja nyt kun sun puoluekaveri kannustaa juutalaisvihaan ja hirttämisiin, olet hiljaa.

Miksi Putinin tulisi tehdä hybridivaikuttamista Suomessa, kun meidän vastuullinen media tekee sen Putinin puolesta.

Seppo Simonen

Odotamme suurella mielenkiinnolla SDP-n johdon reakointia ja erotetaanko Hussein al-Taee puolueesta ja joutuuko hän perustamaan oman antisemitistisen ryhmän ja siirtymääm eduskunnan suurensalin takariviin Harry Harkimon viereen.
Verokkina on Antti Rinteen arvopohja lausunnot PS-sta.
Kuten uutisessa sanotaan CMI on sosiaalidemokraatti presidentti Martti Ahtisaaren käsialaa.

Juhani Loikkanen

Eikö vihapuheen tuomitsemisen ja siitä johtuvien seuraamusten tulisi olla samanlaisten menettelyjen kohteena mm. henkilön puoluekannasta riippumatta.Erityisesti kansanedustajien kohdalla tämän täytyisi korostua. Pelkkä ao. henkilön ilmaisema pahoittelu kiinni jäätyään ei riitä, vai voiko samalla menettelyllä selvitä myös muunlaisista tekosistaan.

Kyösti Tomperi

Hatunnosto US:lle siitä, että se sallii kannanotot Husseinin kirjoituksista nousseeseen kohuun. Muut tiedotusvälineet sallivat vain Halla-ahoa koskevan repostelun. Totta on myös se, että Israel ei aina toimi kansainvälisten pelisääntöjen mukaisesti. Otetaan esimerkiksi suomalaisen rauhanturvaajaupseerin raukkamainen teloittaminen.

Mikko Toivonen

Kyllä tässä ilmeisesti nyt käy niin, että virallinen Hussein al Taee nauttii CMI ja sosiaalidemokraattien luottamusta, mutta epävirallisesti koko kansa nyt tietää mitä todellinen al Taee syvimmillään ajattelee ja minkälaisen maailman haluaisi "rauhassa" elävän

Mikko Toivonen

Onhan se kautta uskomuksien ja viimeisimmän tulokkaan islamin kanssa ollut aina selvä, että islam ei ole mitenkään tai edes miktään osiltaan yhteensovitettavissa joko yleisesti hyväksyttyyn, kfristillisestä ja muista uskomuksista ja ihmiskäsityksistä nyt puhumattakaan.

Kuitenkin joillekin kuten Rinteelle, sosiaalidemokraateille, vihreille ja vasemmistoliittolaisille islamin ihmisoikeus käsitys näyttää hyvin mahtuvan liikkeiden laajojen siipien sisään ja vaikuttamaan.

Jaakko Hakala

al-Taae on kirjoittanut vain ja ainoastaan totuuden, miksi hänen pitäisi perua kirjoittamaansa. Israel on terroristivaltio ja Usa on perustanut molemmat terroristijärjestöt Al-Qaidan ja ISIS. Ainoastaan on hyvä, että joku uskaltaa kirjoittaa totuuden noista kahdesta valtiosta.

Mikko Toivonen

Se on vaan Hakala niin, että myös Halla-aho on aikoinaan nuorena miehenä scriptoissaan kirjoittanut vain absoluuttisen totuuden vaikka kaikki kuten KKO eivät totuutta sallineet absoluuttisilla sananmuodoilla kirjoitettavan.

Sinullekin on siis esitettevä kysymys että kelpaako yhden totuus, mutta toisen totuus on rikos?

Heikki Tala

Kyllä A-Tae on ihan oikeassa joukossa CMI:ssä: PRESIDENTTI MARTTI AHTISAARI TEKEE SUOMEA TUNNETUKSI KOLMELLA KIELELLÄ KIRJASSA "POHJOLALLA KIELI SOLMUSSA" (Pohjoismaiden neuvosoto ja Pohjoimaiden ministerineuvosto)
Suomeksi:
Kirjan ruotsalainen toimittaja Karin Arvidsson johdattelee aiheeseen: "Miksi Helsingissä ei voi perjantaiyön nakkikioskijonossa puhua ruotsia saamatta turpaansa vaikka ruotsi on virallinen kieli Suomessa?"
Nobel-palkittu kansainvälinen riidanhaastaja Martti Ahtisaari Pohjoismaiden neuvoston ja Pohjoismaiden ministerineuvoston kirjassa "Onko Pohjolalla kieli SOLMUSSA? Kuningatar, ministeri ja muut vaikuttajat puhuvat pohjoismaisesta kieliyhteisöstä":

- Ei meillä ole tällä hetkellä vakavia kielikiistoja. Perussuomalaisten pakkoruotsikritiikki ei ole hänen mielestään tuottanut tulosta. Hän näkee puolueen lähinnä “keski-ikäisen miehen kapinana”, eräänlaisena syrjäytyneiden keski-ikäisten miesten kerhona, jonka jäsenet ovat jääneet osaavien naisten jalkoihin.

Heikki Simola

CMI ja SDP haluavat lopettaa kiusallisen sekä sisäpoliittisesti että kansainvälispoliittisesti arkaluonteisen aiheen käsittelyn toteamuksella "Asia loppuunkäsitelty". Vastuutonta, koska presidentti, nobelisti ja sosiaalidemokraatti Martti Ahtisaari eikä SDP:n puoluejohtaja Antti Rinne eivät ole tulleet julkisuuteen, median ja kansalaisten eteen asiaa selvittämään. Todelliset johtajat johtavat joukkoja edestä, eivätkä lymyile muiden selkien takana.