Torstai 23.5.2019

Juha Sipilä Sri Lankan iskuista: ”Olen surullinen”

Luotu: 
21.4.2019 14:47
Päivitetty: 
21.4.2019 19:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini tuomitsevat Sri Lankasssa sunnuntaina tehdyt iskut.
|

Toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja ulkoministeri Timo Soini (sin) tuomitsevat Sri Lankasssa sunnuntaina tehdyt iskut.

”Olen surullinen Sri Lankassa pääsiäissunnuntaina tehtyjen iskujen vuoksi. Seuraamme tilannetta tarkasti. Ajatukseni ovat uhrien ja heidän perheidensä luona”, Sipilä tviittasi sunnuntaina.

 

 

Ulkoministeri Soini tuomitsee teot raukkamaisena väkivaltana. 

”Pahuus tekee tuhojaan, mutta pahuus ei saavuta kestäviä voittoja. Se , joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu”, Soini kirjoittaa blogissaan.

”Väkivalta on aina väärin kohdistuu se kehen tahansa. Olen ottanut tänään ulkoministerinä kantaa väkivaltaa vastaan ja tuominnut Sri Lankan raukkamaiset terrori- iskut”, hän jatkaa. 

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on esittänyt surunvalittelunsa.

"Suomi tuomitsee jyrkästi nämä teot ja ihmiset niiden takana", hän sanoo.

BBC:n tuoreimpien tietojen mukaan ainakin 200 ihmistä on kuollut räjähdyksissä Sri Lankassa. 

Lue myös: 

Sri Lankassa lomaileva suomalaisturisti: ”Tällä hetkellä näyttää ihan normaalilta ulkona”

”Murhia, sekasortoa ja anarkiaa” – Ainakin 100 kuollut Sri Lankan räjähdyksissä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Airi Pulkkinen

Mielenkiintoista luettavaa aiheesta: Seppo S. Kosonen, JIHAD, islamin pyhä sota, hengellistä kilvoittelua vai kiihotusta väkivaltaan? (2008) Saksalainen pappi Martin Niemöller (1892-1984): ”Paha maailmassa etenee usein juuri siksi, että hyvä ei tee mitään vastustaakseen sitä.”

Jaakko Hakala

Eipä tuo Soini ole ollut yhtään surullinen sexuaalirikoksen puolesta, kun on selvinnyt että katoliset papit ovat niitä suorittaneet. Timo Hietanen olisipa persut ajatelleet asioita vähän tarkemmin, kun laskivat Suomeen 32.000 maahanmuuttajaa, ei tainut olla vielä silloin persuilla kristallipalloa.