Torstai 23.5.2019

”Se on äänestäjien sumuttamista” - Hjallis Harkimo avautuu vaaleista IL-blogissa

Luotu: 
21.4.2019 19:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Harry Harkimon mukaan Liike Nyt saattaa joutua harkitsemaan puolueeksi järjestäytymistä.
|

Liike Nytin kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo kieltäisi vaaliliitot puolueiden välillä.

”Liike Nytiäkin kysyttiin mukaan moneen vaaliliittoon, mutta emme lähteneet. Se on äänestäjien sumuttamista. Missä on kuluttajansuoja-asiamies kun häntä eniten tarvitaan! Kuluttajasuojalakien pitäisi puuttua tähän. Otetaan esimerkki: kd ja perussuomalaiset tekivät vaaliliiton Turussa. Eli kun äänestät kd:n ehdokasta, voi perussuomalainen tulla valituksi tai päinvastoin. Se on ihmisten kusettamista”, hän kirjoittaa blogissaan Iltalehdessä.

Liike Nytin vaalitulosta Harkimo kuvailee äänimäärän osalta hyväksi, mutta eduskuntapaikkojen osalta pettymykseksi. Harkimo on uudessa eduskunnassa ainoa Liike Nytin kansanedustaja. 

Harkimon mukaan Liike Nyt saattaa joutua harkitsemaan puolueeksi järjestäytymistä. 

”Jos yhteiskunnalliset muutosvoimat eivät järjestäydy nimenomaan puolueeksi, niiden on äärimmäisen vaikea päästä mukaan peliin ja vaikuttamaan sen sääntöihin sisältä käsin. Voi olla, että myös Liike Nytin täytyy harkita järjestäytyvänsä juridisesti puolueeksi.”

Aikaisemmin Harkimo on linjannut, ettei Liike Nyt ole  puolue eikä se tunnusta mitään poliittista väriä.

Lue myös:

Hjallis Harkimo vastaa: ”Kokoomus on ihan itse syypää”

Vaalikone paljasti pienpuolueiden sympatiat – Harkimon Liike Nyt suosii kokoomusta, Väyrysen Tähtiliike perussuomalaisia

Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner: Tästä ”Liike Nyt” –hankkeessa on kyse

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Lapveteläinen

Oli kyseessä sitten kristillisdemokraattien tai perussuomalaisten poliittinen yhteistyöliitto, kaikkien eri puolueiden väliset vaaliliitot tulisivat olla perustuslain vastaisia laittomia toimia. Samoin on asian laita eduskuntavaaliehdokkailla, jotka hakevat kahteen eri poliittiseen organisaatioon, euroopan unioniin ja eduskuntaan. Eduskuntavaali-ja eurovaaliehdokkailla tulee etukäteen olla tiedossa mihin poliittiseen virkaan hän on hakemassa, tulevaisuuden äänestäjät tuskin pitävät ehdokkasta luotettavana, jos hänen egonsa juoksee ylimääräisen eläkkeen perässä luottamatta lopulta isänmaahan, ja sen päätöksentekojärjestelmään? Erikoista on myös se, että eduskunnassa istuvat kansanedustajat toimivat samalla kunnanvaltuutettuina Helsingin kunnanvaltuustossa, perustuslaillisesti asiassa on myös ristiriita. Eduskunta edustaa valtiota, ja Kunnanvaltuusto paikallishallintoa kunnan rajojen sisäpuolella. Arvostan Liike Nyt -järjestöä nimenomaan sen vuoksi, että se ei ole poliittinen puolue eikä puolueohjelma, jonka alaisuudessa Suomen kansalaisen, poliittisin lakimuutoksin, tulisi tulevaisuuden yhteiskunnassamme toimia.