Torstai 23.5.2019

Ben Zyskowicz avaa kokoomuksen hallituspohdintaa VU:ssa: Ei maakunnille ja ”hirmuisille veronkiristyksille”

Luotu: 
23.4.2019 17:17
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Arkistokuvassa kansanedustaja Ben Zyskowicz, kok.
|

Eduskuntaan jo 11. kaudelle valittu Ben Zyskowicz valittu Ben Zyskowicz ruotii videoblogissaan kokoomuksen ehtoja sdp:n Antti Rinteen johtamaan hallitukseen osallistumiselle.

Vuodesta 1979 eduskunnassa istunut Zyskowicz katsoo, että jotta kokoomus lähtisi hallitukseen mukaan, sillä olisi oltava ”yhteinen realistinen käsitys talouden tilasta”. Tätä painotti myös puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo, kun kokoomuksen puoluehallitus oli käsitellyt vaalitulosta.

Zyskowiczin mukaan kokoomuslaisten puhe realistisesta talouskuvasta tarkoittaa sitä, että kokoomus ”ei lähde hirmuisiin veronkiristyksiin, eikä lähde hirmuiseen lisävelan ottamiseen”.

”Emme lähde hallitukseen Antti Rinteen hulvattomien lupausten takuumieheksi”, Zyskowicz sanoo kokoomuksen äänenkannattaja Verkkouutisten videoblogissa.

Orpo ei ole linjannut kokoomukselle erityisiä kynnyskysymyksiä hallitukseen osallistumiselle. Sen sijaan torstaina kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajaksi valitulla Zyskowiczilla on mielessään muutama ehto.

”Minun mielestäni on selvää, että kokoomus ei lähde sellaiseen hallitukseen, joka rupeaa tekemään vastuutonta talouspolitiikkaa eli suomeksi sanottuna jakamaan enemmän kuin tienaa. Mielestäni on myös selvää, että me emme lähde kiristämään tavallisten palkansaajien ja eläkkeensaajien verotusta”, Zyskowicz toteaa.

”Minusta on myös selvää, että kokoomus ei lähde hallitukseen, joka rakentaisi uuden maakuntahallinnon”, hän lisää viitaten Juha Sipilän (kesk) hallituksen ajamaan sote-ratkaisuun, jossa olisi perustettu uusi maakunnallinen hallintotaso sote-palveluita järjestämään.

Lue myös: 

Petteri Orpolta ehto Antti Rinteelle: ”Kokoomus ei voi olla paha poliisi”

Kokoomuskonkari hallituskaavailuista: ”Vihervasemmisto olisi yksinkertaisesti liian monilukuinen”

Suomi palaamassa kolmen A:n kerhoon? ”Seuraava hallitus tarvitsee hitusen onnea, mutta ennen kaikkea päättäväisyyttä”

Talouden asiantuntijat: ”Todennäköisimmällä hallituskokoonpanolla vaikea puuttua Suomen ongelmiin”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Maakuntahallinto ja maan hyvän kehityksen vetäminen kivikauden hallinnon suuntaan onkin aivan ehdottomasti torjuttava ja pitäisi luisimpienkin poliitikkojen ottaa kansan vaaleissa lähettämä viesti todesta ja viesti sanoi ihan selkeästi että ei kiitos maakunta tai sotehallinnoille, ei kiitos terveydenhuollon ja vanhustenhoivan pörssiyhtiöittämiselle.
Kepu sai noista aikeistaan suuremman rangaistuksen kuin kokoomus terveydenhuollon ja vanhustenhoivan pörssiyhtiöittämisyrityksestä ja vaatimuksesta.
Se ilmeisesti johtuu siitä että kokoomuksen peruskannattajajoukko pysyy aina samana ja usoo "johtajaansa" vaikka tämä mitä esittäisi.'

Ben on kyllä järkevä ihminen vaikka onkinkin puolueen linjalle täysin eli lähes kritiikittä sitoutunut. Minäkin olin Benin äänestäjä siihen saakka kunnes Katainen valittiin kokoomuksen johtoon ja linja muuttui vastuullisesta markkinataloudesta oman ymmärrykseni mukaan vastuuttomaksi markkinalibertanismiksi ja pörssiyhtiöiden sekä poliittisten kaverien edun vaalijaksi.
Usein olen maininnut toiveenani, että kokoomus palaisi vastuullisen markkinatalouden henkeen, mutta eipä ole vielä palannut niin että itse voisi "Benin" äänestäjäksi palata vaan on oltava ns. evakossa edelleenkin.

Raija Lempiäinen

BZ yritti viimeiseen asti saada markkinasoten läpi eduskunnassa! Varasija paikkaansa käytti täysillä ollakseen äänestämässä hyväksymisen puolesta. Kurjaa kun joutui "pettämään" hoivajäteille annetut lupaukset. Markkinaliberalismin vahtikoira! Kansalaisista ei niin väliä!

Jari Eeva

Kokoomuslaisten mielestä "rahat on saatava ensin kasaan, ennen kuin niitä voidaan jakaa". Nii oikke, mutta suurella osalla kansalaisistamme ei ole mistä jakaa, joten lienee selvää, ketkä joutuvat jakamaan. Vai olisiko jokin muukin vaihtoehto?

Jukka Kivimäki

"Keskustan puoluehallitus linjaa, että se voi osallistua vain hallitukseen, joka:
2) toteuttaa sote-uudistuksen maakuntamallilla ilman laajaa valinnanvapautta,"
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277712-keskustan-johto-puolue-menee-suo...

Ben Zyskowicz:”Minusta on myös selvää, että kokoomus ei lähde hallitukseen, joka rakentaisi uuden maakuntahallinnon”

Johtopäätös 1: Kokoomus ja Keskusta eivät mahdu samaan hallitukseen
Johtopäätös 2: Antti Rinne valitsee joko kokoomuksen tai keskustan taikka kokoaa vähemmistöhallituksen.

Jari Lantta

Maakunnat olisivat Suomen menestyksen ja tulevaisuuden kannalta erittäin hyvä mahdollisuus muodostaa 18 kehittyvää aluetta. Nyt kehittyviä alueita on vain kolme. Maakunnissa olisi mahdollisuus yksinkertaistaa, selkeyttää hallintoa ja vahvistaa kehittämistyötä. Harmittaa, ettei tähän mahdollisuuteen tartuttu.