Maanantai 27.5.2019

Simon Elo avautuu sinisten vaalitappiosta: ”Kaikki toteutui kuten sanoin – tietyltä suunnalta tullut törkyviestejä”

Luotu: 
23.4.2019 18:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Arkistokuvassa Simon Elo kertoo tiedotusvälineille sinisen tulevaisuuden kansanedustajien eronneen perussuomalaisista. Elon ja työministeri Jari Lindströmin takana näkyvä Ritva Elomaa siirtyi myöhemmin takaisin perussuomalaisiin.
|

Eduskunnasta pudonnut sinisten Simon Elo avaa Puheenvuoron blogissaan tuntoja puolueensa kärsimästä vaalitappiosta. Sininen tulevaisuus ei saanut eduskuntaan yhtään kansanedustajaa. Elo myöntää, että ”puolueen ja oma vaalitulos on tietysti pettymys”.

Tuloksen jälkeen hän kertoo saaneensa itse muiden sinisten ehdokkaiden tapaan törkyviestejä ”tietyltä suunnalta” .

”Sanotaan, että todellinen luonne paljastuu tappion hetkellä. Sanon että todellinen luonne paljastuu myös voiton hetkellä. Vaalituloksen jälkeen tietyltä suunnalta ehdokkaillemme tulleet törkyviestit kertovat lähettäjiensä arvomaailmasta. Lähimmäisenrakas Suomi takaisin, kiitos”, Elo kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan viitaten perussuomalaisten vaalisloganiin ”äänestä Suomi takaisin”.

Samalla Elo muistuttaa omasta puheestaan, jonka hän piti Eduskuntatalon kirjastossa, kun hän ja 19 muuta kansanedustajaa oli juuri jättänyt perussuomalaiset.

”Tämä päätös todennäköisesti tuhoaa poliittisen uramme. Päätös jonka seurauksena meidät tuomitaan pettureiksi ja henkeämme uhataan”, Elo totesi tuolloin.

”Kaikki tämä on toteutunut, kuten sanoin. Olen toiminut selkein mielin ja oikeista syistä. Jokainen uhkaus ja jokainen solvaus on vain todistanut, että entiseen ei voinut jäädä”, hän kirjoittaa nyt blogissaan.

LUE MYÖS:

Paavo Arhinmäki: “Vaaleissa 3 selvää voittajaa - olisi luonnollista että olisivat hallituksessa”

Nyt tuli Jussi Halla-ahon ratkaisu: ”Otan kansanedustajan tehtävät vastaan 3.7.”

Ben Zyskowicz avaa kokoomuksen hallituspohdintaa VU:ssa: Ei maakunnille ja ”hirmuisille veronkiristyksille”

Jussi Halla-aho: ”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Simon Elo
Simon Elo
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Salo

Kaiken tapahtuneen ja toteutuneen jälkeen on tärkeää, että Lex Siniset saadaan voimaan nopeasti.

Miten pitkään siniset turvaa todellisen syntyhistoriansa salat ja sen todelliset pääarkkitehdit? Varsinkin, jos nuo pääarkkitehdit ovat olleet muiden hallituspuolueiden ekosysteemeissä työskenteleviä.

"Arvelen, että lukijaa askarruttaa, oliko 20 kansanedustajan loikkausoperaatio suunniteltu ennen perussuomalaisten puoluekokousta. Vastaus on myönteinen: kyllä se oli.

Samalla lukija saattaa pohtia, vaikuttavatko keskusta ja kokoomus aktiivisesti perussuomalaisten hajoamiseen ennen Halla-ahon valintaa. Siihenkin kysymykseen vastaus on myönteinen: kyllä vaikuttivat."
Lähde: "Perussuomalaisten hajoamisen historia" - Lauri Nurmi, Into 2017 (sivu 9 - Alkusanat).

Lex Siniset – lakipaketin tarkoitus on estää vuonna 2017 tapahtuneet hallituspelissä nähdyt härskiydet.
Myös puolueen ulkopäin ideoidun puoluehajotuksen suhteen.

Nimittäin. Yllättäen suurin puolueiden sisäinen ääriliikepaine vallitsee uutistietojen mukaan keskustan sipisläisten ja vanhaslaisten välillä. Kokoomuksessa taas orpolaisten ja stubbilaisten välillä. Unohtamatta sdp:n rinteeläisten ja urpilaisten välistä reviiritaistelua. 

Joten perinteisten valtapuolueiden; äärilaidan ultraliberaaleista johtuvat, sisäiset valtataistelut saattavat roihahtaa seuraavien neljän vuoden aikana kunnon liekkeihin, kun puheenjohtajat vaihtuvat.
Voisiko olla niin, että tässä mobiiliflaijerin Lex Siniset asiassa kaikkien eduskuntapuolueiden & kansanedustajien arvot ja arvopohja kerrankin kohtaisivat 100 prosenttisesti?

Nimittäin. Tässä kaikessa pitää nähdä uusien mahdollisuuksien siemensäkki. Peli on politiikassakin kovaa. Valitettavasti se on ollut kaikkea muuta kuin avointa ja luottamusta kasvattavaa. Ainakin äänestäjien suuntaan.

Tässä eduskuntavaalit 2019 jälkeinen ehdotus, uuden eduskunnan ja hallituksen vapaaseen paranteluun.

"Lex Siniset 2019"
- Julkaistu huhtikuu 17, 2019

”Vaalitulosten selviämisen jälkeen taustalla käy kova kuhina. Vaihtoehtoisten hallituskokoonpanojen ja – ohjelmien sorvailu on täydessä vauhdissa. Tai sitten kaikki onkin jo valmiiksi sovittuna, kunhan viralliset askelmerkit hallituksen muodostamisessa on käyty läpi.

Yllätyksiä vaaleissa oli useita. Yksi isoimmista oli tämä sinisten alfauroksen ennusteen toteutuminen täysimääräisesti:

”Jos joku lähtee perussuomalaisesta puolueesta tai lähetetään, niin he ovat poliittisesti kuolleita. Ei mitään tulevaisuutta.” – Timo Soini maaliskuussa 2015 Lännen Median videohaastattelussa. Lähde: ”Perussuomalaisten hajoamisen historia” – Lauri Nurmi, Into 2017 (sivu 45 – Soini näyttää voimansa)

Aika näyttää, miten eduskunnasta nyt pudonneille jatkossa käy. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta surullista on se, että kritisoitu aktiivimalli ei koskekaan kaikkia suomalaisia.”

Lisätietoa isosta kuvasta:
https://suomi2017.wordpress.com/2019/04/17/lex-siniset-2019/ 

Tapani Viik

Ei näytä hääviltä perus suomalaistenkaan valinnat, kiertokoulua muutaman vuoden käyneitä edustajia lähes neljäkymmentä . Näilläkö henkilöillä Suomea rakennetaan, ei voi muuta kuin nauraa, mutta sen vuoksihan ihmiset heitä äänesti. Nämä valinnatkin kertoo tietysti jotain äänestäjistäkin. Suomessa on ollut liian monta lihavaa vuosikymmentä, jos olisi samanlainen taloudellinen aika kuin oli sotien jälkeen, Suomi olisi konkurssissa. Suomi elää nyt samaa aikaa, kun oli 1930 luku, mitähän siitä silloin seurasi. Haluammeko me sotaa???

Jouni Kokkonen

Efialtes olisi voinut sanoa saman lähes sanasta sanaan. Kun tietää tekevänsä väärin, on hyvä uhriutua jo etukäteen. Ja katso, Efialtesia halveksittiin kuten hän varmaan ennalta osasi ennustaakin.

Ainoa mikä tässä on ainutlaatuista, että viimeinkin voimme blogien avulla kurkistaa tällaisen "olennon" pään sisään, millä hän tekonsa oikeuttaa. Enkä olisi ikinä osannut arvata.

Kuvittelin Efialtesin vain ahneeksi ja itsekkääksi. Mutta Elon logiikalla, koska hän tiesi etukäteen, että hänet tullaan tuomitsemaan, hänen tekonsa oli siksi oikea ja moraalinen. Näin siis myös Efialtes tietäessään etukäteen tekevänsä väärin ja tulevansa tuomituksi, pystyi oikeuttamaan sillä oman petoksensa. Voimme nimetä tämän löydöksen "Elon moraaliparadigmaksi": Vääryys on oikein, mikäli vääryys tuomitaan.

Raimo Alha

Elohiiri voi vain ihmetellä, miten ne kakat ovat housuihin päässeet ja kun ei syö edes puolukoita ja sitä, että miten ne ovat joutuneet välihousuihin. Kyllä sitä voisi jälkiviisaana puhtia, että Sipilä tekit kontvaset eli saada Perussuomalaiset hajalle ja uhriuttaa osa eroavista joukoista oman pääministeriuran jatkotakaajiksi. Sen pituinen se tuo lentomatkanäytös oli.

Kyuu Eturautti

Vaikka miten ikävän selkäänpuukotuksen Soinin ryhmä teki, asiaton herjaaminen on väärin, piste.

Mitä tulee syihin sinisen kaatumiseen, tämän ilmiselvän lisäksi: heiltä puuttui suunta. He sanoivat todella vähän kaikesta, tekivät keskenään ristiriitaisia irtiottoja, ei ollut fokusta, ei ollut selvää ydinsanomaa. Paljon puhetta mutta ei mitään joka olisi saanut heidät näyttämään erilliseltä, uniikilta poliittiselta voimalta.

Kun mitään omaa imagoa ei ollut, ainoa imago minkä kansa näki oli takinkääntötemppu Sipilän pelastamiseksi. He eivät yksinkertaisesti tarjonneet kansalle mitään muuta nähtävää.

Arvi Hagelin

Todella erikoinen tapaus. Miten on mahdollista, että puolue, jolla on 20 kansanedustajaa, viisi ministeriä ja hyviä ehdokkaita vaaleissa, nollautuu? Oisko puolueen ideologiassa vikaa?

Kun finanssipiirit määräilevät puolueita niiden sidosryhminä ja kun puolueiden valta rajoittuu enää vihjailuun vääristä ihmisoikeuksista, ihmiskäsityksistä, arvopohjista, ... , niin yhden yksiselitteisen aatteen varaan rakentaminen voi olla puolueen pelastus. Takin kääntäminenkin vaikeutuu, kun on enää yksi mielipide puolustettavana, olkoon se sitten väri, kuten vihreä tai sininen, kansallisuus, kuten suomalainen tai ruotsalainen tai tuotannollinen asema, kuten työväki tai tuotantovälineen omistaja.

Puolueen ideologia määrää sen, mitä verotuksessa ja tulonsiirroissa painotetaan. Onko tulonsiirron kohteena vihreä, sininen, suomalainen, ruotsalainen, ... ja ketä verotetaan, vihreätä, sinistä, suomalaista, ruotsalaista, työväkeä vaiko tuotantovälineen omistajaa. Puolueet pyrkivät ideologiansa piilottamaan nostamalla puheenaiheeksi yksittäisiä täkyjä, kuten kansalaispalkan, makeisveron, energiaveron jne. selittämättä ideologista kytkentää. Niinpä kansa on hämmentynyt, kun ideologisia eroja ei enää puolueiden välillä näytä olevan.

Tommi Lindström

Höpö höpö elo Soini ja te muut olette pettureita meille perus suomalaisille teitte väärin todella väärin ja soini veti teitä 6-0 yritä nyt jotenkin luikerella takaisin ehdokkaaksi on hän nuita vielä puolueita mihin loikata itse toivon ettei Suomen kansa enää äänestä sinua eikä muitakaan sinisiä saas nähdä miten käy mutta muuten kaikkea hyvää

Juha Lapveteläinen

Törkyä tulee vasemmalta oikealle, ja lopuksi vielä puukolla selkään, jos ymmärtää mitä totuudenmukainen lähimmäisen rakkaus kansalaisen näkökulmasta katsottuna tarkoittaa poliittisessa yhteiskuntajärjestelmässä, ilman perustuslaillisia kansalaisoikeuksia ja alueellista itsehallintoa. Edessäpäin siintää tulevaisuuden hanke tasavalta takaisin vahvan paikallishallinnon avulla, missä itsemääräämisoikeuden merkitys oikeusvaltiossa tarkoittaisi isänmaata Suomen kansalaisen ja pienyritystoiminnan innovaatiokyvyn ja alueellisen hyvinvoinnin puolesta. Kansalaisoikeudet eivät toteudu poliittisten puolueohjelmien viidakossa oikeudenmukaisesti ilman perustuslakituomioistuinta, itsehallinnollista aluetta ja perustuslaillisia yksilönoikeuksia. Suomessa uhkailu ja väkivaltaiseen tekoon yllyttäminen ovat arkipäivää vähävaraisille ja asunnottomille kansalaisille joita pidetään yhteiskuntajärjestelmän hylkiöinä tarkoituksenmukaisesti poliittisen järjestelmän avulla, heillä ei ole kansalaisoikeuksia lukuisten puolueohjelmien isänmaassa tasavaltalaisuuden puuttuessa toisin kuin Sinisten edustaja Simon Elo:lla, joka kuuluu poliittisen puolueohjelman mukaisesti valtion poliisijärjestelmä Supo:n suojeluohjelman sisältöohjelmaan myös jatkossa, ja syystä. Ymmärrän asian minkä vuoksi.

Niilo Mäkelä

Siinon tulos. Omat äänestäjänsä jättäneet loikkarit ja sama kohtalo on loikkareilla yleensäkin. Sipilä uhrasi jopa puolueesakin jatkaen loikkarien kera hallitusta.
Suoraselkäinen olisi kaatanut hallituksen ja oltaisiin kepun osalta eri lähtökohdassa tänään. Hillotolpalla viivyttely maksaa.