Maanantai 27.5.2019

Keskustan konkari jyrähtää hallituspuheista: ”Vaaleissa tuli poikkeuksellisen vakava epäluottamuslause – kerta kaikkiaan hyväksyttävä”

Luotu: 
24.4.2019 15:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan ex-kansanedustaja ja ex-ministeri Sirkka-Liisa Anttila katsoo, että puolueen vaikuttajaväelle pitäisi olla sanomattakin selvää, että suuntana on oppositio.
|

Pitkäaikainen keskustan kansanedustaja, viime vaalikauden jälkeen eduskunnasta jättäytynyt Sirkka-Liisa Anttila katsoo, että ”nyt on laitettava keskusta kuntoon”. Sanat viittaavat keskustan vaalisloganiin eduskuntavaaleissa 2015, jolloin puolue julisti panevansa Suomen kuntoon.

”Tarvitaan monenlaista jälleenrakentamista sekä politiikan linjan, että puoluetyön osalta, jotta keskusta voi aikanaan uudelleen ansaita ihmisten luottamuksen. Keskustan on palattava aatteensa juurille ja rakennettava oma vaihtoehto uuden hallituksen politiikalle”, Anttila toteaa tiedotteessaan.

Oman vaihtoehdon rakentaminen uuden hallituksen politiikalle viittaa siihen, että Anttilan mukaan keskustan paikka on tällä vaalikaudella oppositiossa. Puoluehallitus totesi heti vaalien jälkeen, että kansa on vaaleissa viittilöinyt keskustalle suunnan oppositioon. Samalla se kuitenkin listasi ehtoja hallitukseen osallistumiselle.

”Keskustelu keskustan hallitukseen menosta osoittaa melkoista kovakorvaisuutta kansan mielipiteelle. Ihmiset ovat näissä vaaleissa antaneet puolueelle poikkeuksellisen vakavan epäluottamuslauseen. Se on nyt kerta kaikkiaan vain hyväksyttävä”, Anttila paukauttaa.

”Puolueen hallitukseen meno on vaalituloksen näkökulmasta kestävästi mahdollista vain ja ainoastaan silloin, jos tulevat hallitusneuvottelut ajautuvat kuukausia kestävään juntturaan. Silloinkin kynnys osallistumiselle on erittäin korkea”, Anttila toteaa.

Keskustan ylin päättävä elin puoluekokousten välillä, puoluevaltuusto, kokoontuu tulevana viikonloppuna Riihimäellä.

”Ainakin puoluevaltuutetuille pitäisi olla sanomattakin selvää, että kun puolue on kokenut Suomen itsenäisyyden ajan isoimman vaalitappionsa, sen on viisasta lähtökohtaisesti suunnata oppositioon”, Anttila katsoo tiedotteessaan.

Keskustan nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä on ilmoittanut eroavansa tehtävästään ennenaikaisesti. Puolueelle valitaan uusi puheenjohtaja syyskuun ylimääräisessä puoluekokouksessa. Anttila toteaa toivovansa, ettei puolueen linjakeskustelu jäisi henkilökeskustelun jalkoihin.

LUE MYÖS:

Annika Saarikko ei pyri Juha Sipilän seuraajaksi

Media: Juha Sipilällä ”ei mitään ministerihaluja” – Antti Rinteen neuvotteluihin lähtö vaatisi ihmeen

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Koeta pysyä aisoissa aisoissa edellisellä Kokoomusvetoisella hallituskaudella Suomen talous otti persnettoa ja nyt Sipilän hallituskaudella Kokoomus oli siivellä kun Sipilän johdolla talous laitettiin kuntoon.

Kuten Sirkka-liisa Anttila sanoo nyt Keskusta laittaa itsensä kuntoon ja kun kansa huomaa miten heitä on bluffattu punavihervasemmistovapaavuorelisten toimesta niin Keskustapuolue kansanliike on uudistuneena lähellä ihmistä.

Jukka Mattsson

Kuuleppas Seppo Simonen. Kunnallisvaaleissa minäkin olen aina äänestänyt Keskustaa. Se johtui siitä että luotin kyseiseen keskustalaisehdokkaaseen joka teki päätöksiä kaikkien kuntalaisten eduksi.

Valitettavasti Sipilän puheet ja teot olivat erilaiset. Häneen ei voinut luottaa mitenkään.
Siksi viime vaaleissa äänestinkin jotakin muuta puoluetta.

Olisiko nyt viimeinkin aika miettiä Sirkka Anttilan ohjetta ja kuunnella kansan syviä rivejä. Mikä Keskustan johtamisessa on mennyt pieleen?

Hiukan nöyryyttä peliin ja unohtakaa henkilöpalvonta. Faktat puhuvat puolestaan.

Seppo Simonen

Kyllä kuulen mutta jos joku antautuu somemedian vietäväksi ja eikä näe tosiasioita niin seuraus on tämä.
Keskustapuolue ja Juha Sipilä joutuivat äärimmäisen maalituksen ja demonisoinnin kohteeksi syyttä suotta.
Myöskin on syytä huomioidä että Juha Sipilä on vannonut ministerin valan ja kun sanot ettei häneen voi luottaa tuo faktat pöytään mistä syystä ei voi luottaa arvoisa Jukka Mattsson.

Jukka Mattsson
Vastaus kommenttiin #11
Seppo Simonen
Vastaus kommenttiin #12

Tätä se juuri oli kun somemedia alkaa maalittamaan ja demonisoimaan Juha Sipilää ministeri valan tehnytä henkilöä.
Pitäisi ihan oikeasti tajuta kun on pelastamassa Suomea niin se ei ole helppoa kaikkia ei voi kädestä pitää, kuitenkin tilastollisesti on osoitettavissa että pienimmän tuloluokan desiilin tulot kasvoivat.

Mikael Nerve
Vastaus kommenttiin #14

Köyhimpien tulot kasvoivat? Anteeksi vain, mutta niin kutsuttu Aktiivimalli ei varmasti lisännyt pienituloisten käytettävissä olevaa varallisuutta vaan rokotti köyhimpiä. Vai eivätkö useimmat, usein vajaatyökykyiset, pitkäaikaistyöttömät kuulukaan tähän pienituloisimpien kymmenykseen? Pyytäisin puolestaan faktoja pöytään tuon väitteen osalta - se yhden päivän tulojen menetys tuntuu nimittäin aika raa'alta sellaiselle joka elää kädestä suuhun ihan muutenkin. Ennen joutui miettimään syökö viimeiset pari päivää kuusta makaronia vai tonnikalaa - nyt saa miettiä kestääkö vielä yhden päivän pelkän kahvin/teen voimalla.

Seppo Simonen
Vastaus kommenttiin #16

Oikeastaan tuo Käyhkön kirjoittaminen nimimerkistä on solvausta eikä ole järkitoimintaa. Ja eniten merkillistä on kun liputatat Kokoomusta niin kuitenkin koko viime hallituskauden oikeastaan olit oppositiossa yhdessa punavihervasemmiston kansa. Moodin muutos tulee ajankohtaseksi kun Keskustapuolue valitsee uuden puheenjohtajan aikanaan.

Antti Ollikainen

"Keskustan on palattava aatteensa juurille "

Juuri niin mutta Kepu voi kyllä halutessaan palata aatteensa juurilleen nyt ja heti osallistumalla hallitukseen ja näyttämällä siellä että on palannut aatteensa juurille. Mutta eipä taida Keskustalla olla kovin suuria halua palata Alkiolaiseen linjaan.

Erkki Laitinen

Sipilä pyörittää keskustaa miten haluaa. Saa nähdä viekö hallitukseen, todennäköisesti. Kokoomus hinnoittaa itsensä pihalle, koska luulee, että kepu jää oppositioon. Sipilä jatkaa syksyllä puheenjohtajana eikä tyydy rivikansanedustajaksi. Pitää päästä ministeriksi vaikka se tietää kepulle lisää tappioita.