Maanantai 27.5.2019

Rinne: Hallitusneuvottelut voivat lykkääntyä – talouskeskusteluihin tarvitaan pienetkin puolueet

Luotu: 
26.4.2019 12:55
Päivitetty: 
26.4.2019 13:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Hallitustunnustelijaksi nimetty Antti Rinne korosti perjantaina, että sdp haluaa hallituksen mukaan suuremman puolueen – perussuomalaiset, kokoomuksen, keskustan ”tai kaikki kolmekin”.
|

Hallitustunnustelijaksi nimitetty sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ounastelee, että varsinaisten hallitusneuvotteluiden käynnistäminen voi viivästyä muutamalla päivällä puolueiden kesken käytävien talouskeskustelujen vuoksi.

”Kun olen alun perin puhunut siitä 6. päivän ajankohdasta, niin saattaa olla, että se saattaa mennä muutaman päivän pidemmälle”, Rinne toteaa.

Sdp on käynyt tällä viikolla puoluesihteerien kesken kulisseissa keskusteluja taloudesta jo tällä viikolla. Rinne sanoo nyt, että keskusteluja olisi hyvä käydä pienempienkin puolueiden kesken.

”Sen perusteella mitä tämän viikon aikana tapahtui isojen puolueiden välisissä keskusteluissa talouspolitiikasta ja joihinkin muihin kysymyksiin liittyen, niin arvioin, että saattaa olla tarpeen, että sitä keskustelua jatketaan kaikkien puolueiden kanssa ennen kuin varsinaisiin neuvotteluihin lähdetään 6.-7. toukokuuta”, Rinne sanoo.

”Kun näiden kolmen ison kanssa on käyty talouskeskustelua ja vähän muitakin asioita läpi, niin se palaute, jota näistä keskusteluista olen saanut, on osoittanut, että tarvitsemme yhden päivän lisää täsmentäviin neuvotteluihin”, hän lisää ja tähdentää, että lisäpäiviä voisivat olla perjantai 3. toukokuuta ja sunnuntai 5. toukokuuta.

Rinne korostaa, että sdp haluaa hallituksen mukaan suuremman puolueen - perussuomalaiset, kokoomuksen, keskustan ”tai kaikki kolmekin” – enemmistöaseman saamiseksi eduskunnassa.

Suuren vaalitappion kärsinyt keskusta on kuitenkin viitoittamassa itselleen tietä oppositioon. Ja vaikka perussuomalaisia ei suoralta kädeltä torjuttukaan, on Rinne vieroksunut Jussi Halla-ahon (ps) aiempia blogikirjoituksia ja tämän arvomaailmaa.

Lue myös: ”Persut pelattiin pois näillä kysymyksillä” – Antti Rinteen ensimmäinen kysymys herättää huomiota

Rinteeltä kysyttiinkin suoraan, onko lisäpäivien tarkoitus hakea lisäaikaa kokoomuksen ja sdp:n kantojen yhteensovittamiseen.

”Tämä tilanne on täysin auki. Ei ole mitään ennakkoasetelmaa, mistä lähdetään liikkeelle. Kuten sanoin, kaikki puolueet ovat samalla viivalla vastauksia antaessaan. Samat kysymykset on mennyt. Oletan, että niihin vastataan vakavalla mielellä ja sitten arvioidaan”, Rinne vastaa.

Lue myös: Petteri Orpon kuitti Rinteen 29 kysymykselle: Osasin odottaa, olen oppinut tuntemaan toverien tapaa tehdä

Vaikka hallitusneuvottelujen aloitus Rinteen alkuperäisestä aikataulusta, korostaa hän, että tavoite on yhä saada hallitus muodostettua toukokuun lopulla, 27. päivä. Näin uudet ministerit ehtivät perehtyä tehtäviinsä ennen kuin Suomen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa heinäkuussa. Tuolloin suomalaisministerit johtavat puhetta eri ministerineuvostojen kokouksissa.

”Se, että neuvottelut menisivät tästä muutaman päivän yli, ei muuta tilannetta. Tavoitteena on, että kesäkuun alkuun mennessä noin karkeasti ottaen saataisiin lopputulos aikaiseksi, jotta puheenjohtajuuskausi saataisiin mahdollisimman mallikkaasti liikkeelle”, Rinne toteaa.

LUE LISÄÄ:

Lista julki – Tässä ovat Antti Rinteen hallituskysymykset

Antti Rinne aloittaa hallitustunnustelut – ”Kaikki puolueet ovat prosessissa mukana”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raija Lempiäinen

Ei yllyttäminen kansanryhmää kohtaan ole kuin yhden ihmisen oma totuus, sitä eivät muut eikä oikeuslaitos pidä totuutena! Ihmisten asettaminen eriarvoisiksi syntyperään, uskontoon tai ihonväriin perustuen ei myöskään ole kuin Halla-Ahon omaa totuutta ja arvomaailmaa, ei voi vaatia että muut tulevat mukaa. Suurelta surulta olisi Eurooppa säästynyt jos Hitlerille olis aikoinaan pantu hanttiin, eikä sorruttu populismiin ja joukkohysteriaan jota hän viljeli!

Mikko Toivonen

Minäkin kuulun niihin satoihin tuhansiin äänestäjiin joiden ymmärryksen mukaan Halla-aho niissä nuoren miehen scriptoissaan kirjoitti asiallisesti absoluuttista totuutta ja siitä oikeuslaitoksemme suureksi häpeäksi korkein oikeus tuomitsi hänelle sakot. Täysiveriset poliittiset sakot. Sitä pidän itse pahempana kuin nuoren Halla-ahon sen aikaisia vähemmän diplomaattisia totuuden sananvalintoja.
Sinun, Raija Lempiäinen, kantoja minulla taas on vaikea sekä rationaalin totuuden, että henkisen rehellisyyden valossa välillä hyvin vaikeaa ymmärtää ja kyseenalaistan propagandasi ihmisyysasioissa. Aivan kuin et jostain syystä ihmisyyttä tunnistaisi

Kim Pihl

Kuka on nimennyt Antti Rinteen tunnustelemaan hallitusmahdollisuuksia, eikö nimeäminen kuulu tasavallan presidentille? Tässähän voisi muuten käydä teoriassa niin että Antti Rinteestä tulisi pääministeri? Ei kai se olisi muutenkaan edes teoriassa mahdollista?

Raimo Tulkki

Älkää pelätkö ei tule Rinteestä ns. pääministeriä.
Kysymykset joita esittelee on Rinteen omia ja jos siihen tulee mukaan tuo lista Lindtman nii homma kusee kintuille.
Rinne on pahempi kuin mulkku Sipilä ja kööliin pöljä Orpo.

Risto Nikander

Sipilä laittoi valtion vartt "tuottamaan" VAKEn avulla. Myi hyviä valtion osakkkeita yksityisille. Tuottaa pääjohtajalle €160000 vuodessa + hallituspalkkiot. Valtiolle tuottaa pelkkää tappiota. Silti VAKElta riitti johllekin säätiölle € 50 miljoonaa, (olin kuulevani tällaisenkin uutisen). VAKEn transaltiot on liikesalaisuuden piilossa. Riittää jakaa rahaa Sipilän tappiollisille sijoituksille.
Muuten olen persujen linjausten kannalla. Rinteelta ja vihervassureilta on suhteellisuudentaju kadonnut. Niinkuin osittain muiltakin, paiti persuilta

Heikki Simola

Uskooko joku, edes SDP:ssä, että Antti Rinne on kykenevä johtamaan Suomea seuraavat neljä vuotta. Ongelman ratkaisu on Antti Rinne itse ja SPD:n jäsenistö. Ei epäuskottavaa kulttia pidä pystyssä "Sokea Kreetakaan". SDP johtajuuteen pitää nostaa uusi parivajakko Lindtaman ja Marin, uusin näköaloin. Tämä on monille, etenkin ay-ihmisille, realistinen pettymys ja totuus. Äijäfeministien aika on ohi, ei tosin "akkafeministien" vihreissä, mutta muissa tasapuolueissa. Kokoomuksen pitäisi palata juurilleen ja ottaa isäänmaallinen johtajuus toisen isäänmaalliseen puolueen perussuomalaisten kanssa. Siihen äänestäjät antoivat valtakirjan!

Pasi Anttila

niin...erään lausuman ja lausujan mukaan ihmisellä on vain vällinenarvo ei ihmisarvoa, se arvo jonka kykenee tuottamaan yhteiskunnalle joten voi olla että näitä syrjäytyneitä tai syrjäytettyjä ei pidetä samanarvoisina joten miksi vaivautua?