Maanantai 27.5.2019

Alma Median eurovaalikone nyt auki – Etsi meppiehdokkaasi Uuden Suomen sivuilla

Luotu: 
26.4.2019 13:45
  • Kuva: Alma Media
    Kuva
    Alma Median ja Uuden Suomen eurovaalikone aukesi perjantaina. Eurovaalit käydään sunnuntaina 26. toukokuuta.
|

Faktakulma

Alma Median eurovaalikone

Mukana on yli 250 europarlamenttivaaliehdokkaan vastaukset.

Vaalikoneessa vastataan 20 kysymykseen.

Vastaamalla ehdokkaiden kanssa samoihin kysymyksiin, voi vaalikoneesta hakea itselleen sopivimmat ehdokkaat ja puolueet.

Vaalikone aukeaa käyttäjille perjantaina 26.4.

Europarlamenttivaali käydään sunnuntaina 26.5.

Ennakkoäänestysaika on 15.-21.5.

Pitäisikö nuorten matkustaa enemmän Euroopassa? Haluaisiko joku ehdokkaista Suomen irti eurosta? Tarvitaanko EU-maille yhtenäinen minimipalkka?

Alma Median perjantaina auennut europarlamenttivaalien vaalikone kertoo, mitä mieltä Euroopan parlamenttiin ehdolla olevat ovat näistä ja muista ajankohtaisista, EU:n ja Suomen asukkaita koskettavista asioista. Eurovaalikoneessa on lähes kaikkien Suomen ehdokkaiden tiedot.

Vaalikoneen löydät Uuden Suomen sivuilta tämän linkit takaa.

Vaalikoneessa on 20 kysymystä. Koska Suomi on europarlamenttivaaleissa yksi vaalipiiri, ovat kysymykset samoja kaikille suomalaisille ehdokkaille ja vaalikoneen käyttäjille.

Kysymykset eivät koske vain yksittäisten suomalaiset elämää, vaan myös esimerkiksi sitä, miten EU:n rajoilla tulisi kohdella EU:n alueelle pyrkiviä turvapaikanhakijoita ja minkälaista puolustusyhteistyöstä EU-maiden tulisi tehdä. Vaalikone erottelee myös ehdokkaat, joiden mielestä EU pitäisi purkaa kokonaan.

Nopea vaalikone

Alman vaalikone ehdottaa käyttäjälle sopivia ehdokkaita jo heti kolmen ensimmäisen vastauksen jälkeen, mutta tarkimman tuloksen saa, kun malttaa vastata kaikkiin 20 kysymykseen. Halutessaan voi merkitä osan kysymyksistä itselleen erityisen tärkeiksi, jolloin kone painottaa niitä laskiessaan sopivia ehdokkaita. Vaalikoneen voi halutessaan tehdä useita kertoja.

Kysymykset ovat väittämiä, joihin ehdokkaat ottavat kantaa kertomalla ovatko samaa vai eri mieltä, vai jotain siltä väliltä. Keskimmäinen vaihtoehto on neutraali. Ehdokkaat ovat voineet myös perustella vastauksiaan. Kaikki perustelut ovat nähtävillä.

Alman toimitukset tekevät vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden vastausten perusteella juttuja vaaleihin asti.

Vaalikoneessa on yli 250 ehdokkaan tiedot. Julkaisemme sellaisten ehdokkaiden vastaukset, joiden profiili on valmis eli ehdokas on vastannut kaikkiin kysymyksiin. Ehdokkaat kertovat vaalikoneessa myös vaalilupauksensa ja itsestään hieman taustatietoja, kuten iän, koulutuksen ja ammatin.

Vaalikoneen tiedot yhdistetään vaali-iltana Alman medioiden tulospalveluun, jolloin ehdokkaiden kantoja voi verrata heidän saamaansa äänimäärään.

Faktakulma

Alma Median eurovaalikone

Mukana on yli 250 europarlamenttivaaliehdokkaan vastaukset.

Vaalikoneessa vastataan 20 kysymykseen.

Vastaamalla ehdokkaiden kanssa samoihin kysymyksiin, voi vaalikoneesta hakea itselleen sopivimmat ehdokkaat ja puolueet.

Vaalikone aukeaa käyttäjille perjantaina 26.4.

Europarlamenttivaali käydään sunnuntaina 26.5.

Ennakkoäänestysaika on 15.-21.5.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Melkoinen vaalikone. Minulle tuli ykkösehdokkaaksi RKP ehdokas jonka nimeäkään en olluut koskaan kuullut ja ykköspuolueeksi puolue jota en ole viiteentoista vuoteen äänestänyt.
Se jota itse asiassa olen äänestänyt tuli vasta kaukana perässä, monen muunkin puolueen jälkeen. Huvittavinta tällaista analyysiä tehdessään on se, että itse tiedän äänestämäni olleen kokonaisasioissa varsin kaukana omista yleiskäsityksistäni, mutta minkä olen maan poliittisen tasapainon ja oikeuden vuoksi katsonut asialliseksi äänestää. no ei se tietenkään kepu tai vihreät olleet.
Vähän pitää osata huumoriakin politiikasta repiä irti kun ei enää usein näe edes Onni klovnia telkkarissa!

Juha Kajander

Puolue meni oikein, mutta molemmat harkinnassa olleet ehdokkaat jäivät 11 prosenttiyksikön päähän kärjestä. Ensimmäisenä tyrkylle tuli minulle tuntematon ehdokas, jonka puoluetta en missään tapauksessa äänestäisi.