Maanantai 27.5.2019

Sdp:n Lindtman vitsaili puolueille 29 kysymyksestä: Grillit putsataan toisena viikonloppuna

Luotu: 
26.4.2019 14:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman saapumassa hallitustunnustelut virallisesti aloitteeseen kokoukseen perjantaina.
|

Hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ojensi perjantaina puolueille kaikkiaan 29 kysymyksen listan. Kysymyksillä on tarkoitus selvittää, mitkä puolueet voisivat jatkaa hallitusneuvotteluihin yhdessä sdp:n kanssa.

Rinne antoi puolueille vastausaikaa vappuaattoon klo 12 saakka eli ensi viikon tiistaihin. Puolueiden vastaukset - ja myös sdp:n omat vastaukset - julkistetaan samana päivänä.

”Minulla on tavoitteena se, että nyt päästään saman tien niin syvälle näiden kysymysten kautta, että voitaisiin jatkaa suoraan neuvottelupöytää”, Rinne sanoo.

”Rakenne perustuu kahdeksaan pääteemaan, eli kahdeksaan strategiseen tavoitteeseen, joissa me näemme Suomelle haasteita, kun katsotaan vähän pidemmälle, aina vuoteen 2030 saakka. Halusimme rakentaa kysymysrungon tältä pohjalta”, tähdentää sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Lue lisää: Lista julki – Tässä ovat Antti Rinteen hallituskysymykset

Kootaanko myös tuleva hallitusohjelma näiden otsakkeiden alle?

”Hallitusohjelman valmistelu lähtee näiden otsikoiden alle”, Rinne vastaa.

Ennen Rinteen ja Lindtmanin tiedotustilaisuutta eduskunnassa, sdp jakoi kysymykset muiden puolueiden johdolle. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tokaisi kysymysten määrästä, että hän on oppinut tuntemaan ”toverien tapaa tehdä” ja siksi osasi odottaa, että kysymyksiä tulee kaikilta politiikan ja yhteiskunnan alueilta.

”Kyllä tämä on erittäin laaja patteristo”, Lindtman myöntää.

”Totesinkin tuossa eduskuntaryhmille, että se on nyt sillä tavalla, että grillit putsataan jonakin toisena viikonloppuna, että nyt on käärittävä hihat ja ryhdyttävä hommiin. Olin iloinen, että kaikki olivat siihen valmiita”, hän jatkaa.

LUE LISÄÄ:

”Persut pelattiin pois näillä kysymyksillä” – Antti Rinteen ensimmäinen kysymys herättää huomiota

Petteri Orpon kuitti Rinteen 29 kysymykselle: Osasin odottaa, olen oppinut tuntemaan toverien tapaa tehdä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Simola

SDP:ssä vaaditaan uutta "suvaitsevaa" johtajuutta, jossa puhutaan isoin kirjaimin suoraan asiosita, eikä "epämääräistä hössötystä", kuten "ihmisarvo on jakamaton" arvoista. Olin aikanani yli 40-vuotta SDP:n jäsen, enkä totta tosiaan ymmärrä Rinteen puheita arvoista. Olen Kanta-Hämeestä torpparien sukua. Forssan puolueen perustamiskokouksessa valettiin sementtiin puolueen arvot. Myös puolueista keskustapuolue puhuu arvojen kunnianpalautuksesta, eikä syyttä, Alkiolaisille linjoille. Nykypolvelen, etenkin poliittisten päättäjien, pitäisi laittaa "Suomen poliittisen historian peruskursseille". Nauratte, mutta ette kauan, meille vanhoille parroille. Ette vielä näe tai tieodsta sitä, mikä teitä odottaa? Minä tiedän!