Keskiviikko 26.6.2019

Nyt kuittaa Kumpula-Natri: ”Tämä meidän on muistettava, kun perussuomalaisten suulla lepytellään tämän maan vähävaraisia”

Luotu: 
1.5.2019 10:39
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Miapetra Kumpula-Natri.
|

Sdp:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kuittasi vappupuheessaan perussuomalaisille, joiden vaalitulos ei hänen mielestään ollut ”mikään poikkeuksellinen suoritus”. 

”On totta, että puolueen nousu hajoamistilanteesta gallupeissa oli keväällä vahva. Mutta mistään poikkeuksellisesta suorituksesta ei kuitenkaan ole kyse. Eikä liioin kyse ole siitä, että Suomi olisi näissä vaaleissa siirtynyt jotenkin oikeammalle tai synkempään suuntaan”, hän sanoo.

Kumpula-Natrin mukaan vaalien suunta oli itse asiassa päinvastainen.

”Näiden vaalien selvä suunta oli se, että edellisen hallituksen harjoittama eriarvoistava politiikka hävisi - ja sitä vastustanut oppositio voitti. Perussuomalaiset olivat hallituksessa mukana tekemässä tätä talouslinjaa ja puheenjohtajaksi tultuaan Jussi Halla-Aho oli valmis allekirjoittamaan tämän linjan. Tämä meidän on muistettava, kun perussuomalaisten suulla lepytellään tämän maan vähävaraisia: puheet ovat pehmeän lämpimiä, mutta politiikka kovaa ja kylmää.”

Kumpula-Natri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho väittelivät maanantaina EU:n ansioista turvapaikkakriisin rauhoittajana.

Kumpula-Natrin mukaan hallitsematonta maahanmuuttoa rauhoitti merkittävästi myös EU:n yhteistoiminta, eli esimerkiksi Turkin kanssa neuvoteltu sopimus tulijavirtojen rajoittamisesta vastineena EU:n taloudellisesta avusta.  Halla-aho pääsi näpäyttämään Kumpula-Natria puoluekantaan nähden epäsovinnaisesta näkemyksestä.

”On suoraan sanottuna vähän ihmeellistä, että Miapetra pitää myönteisenä tätä Turkin kanssa saavutettua yhteisymmärrystä. Sosialidemokraatit kritisoivat sitä hyvin voimakkaasti Euroopan parlamentissa ja osittain ihan aiheesta, koska siinähän on kyse nimenomaan juuri siitä, että kun EU ei pysty itse tekemään poliittisia päätöksiä – siitä mitä se haluaa ulkorajavalvonnalla saavuttaa – niin se sysää likaisen työn Turkin kaltaiselle maalle lahjomalla sitä erilaisilla sittemmin petetyillä lupauksilla”, Halla-aho sanoi.

Lue lisää: Halla-aho pääsi näpäyttämään Kumpula-Natria: ”Ihmeellistä – ei voi olla oikein että EU ulkoistaa likaisen työn Turkille”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

"Miapetra Kumpula-Natri kuittasi vappupuheessaan perussuomalaisille, joiden vaalitulos ei hänen mielestään ollut ”mikään poikkeuksellinen suoritus”.

Perussuomalaisten vaalitulos oli totisesti poikkeuksellinen suoritus ja jytky kun saivat ääniä koko maassa toiseksi eniten demarien jälkeen muistaakseni 7600 äänen erolla.

Arvi Hagelin

Jos ps:n nousu puolueen hajottamisesta ja loikkareiden viiden ministerin ja 20 kansanedustajan nollautumisesta ei ollut poikkeuksellinen, niin milloin on tapahtunut samanlaista. En muista sellaista tapahtuneen, joten poikkeuksellista se on ainakin seuraavaan samanlaiseen tapahtumaan asti.

Irma Asikainen

”Näiden vaalien selvä suunta oli se, että edellisen hallituksen harjoittama eriarvoistava politiikka hävisi - ja sitä vastustanut oppositio voitti."

Ei se ollut SDP, joka sen vasemmiston voiton lunasti, vaan se oli Li Anderssonin luotsaama Vasemmistoliitto. Nytkö nämä alkavat omia jo toistenkin menestyksen omakseen?

Antti Hiltunen

Li Andersson, täysin pihalla oleva politiikko, vasemmisto on kaukana siitä politiikasta mitä he ennen edustivat, varmasti moni heiltä siirtynyt perussuomalaisiin juuri siksi kun Li haluaa tätä epä realista pakolais politiikkaa joka maksanut ja maksaa miljardeja, Perussuomalaiset teki hienon nousun vaikka muutama petti puolueensa, kyllä tunnen iloa kun nyt tajuat vasta ettei heillä ole enää tulevaisuutta politiikassa, ei muutako työkkäriin vaan jonoon.

Janne Rantala

Mistä tietää että demari valehtelee?Se avaa suunsa.No jos totta puhutaan niin vaalien tulos ei todellakaan antanut vasureille mitään enemmistöä vaikka kokoomusta voikin pitää vasemmistolaisena Orpon aikakaudella mutta siellä on vielä järkeviäkin politikkoja mukana.Eli oikeisto sai 127 paikkaa ja vasurien "suuri"vaalivoitto loput ja vain lupaamalla asioita jotka ei todellakaan toteudu.