Tiistai 16.7.2019

Tuliko nyt uhkavaatimus Antti Rinteelle? BenTV: ”Saa varautua siihen, että kokoomus ei sinne tule, vaikka kutsuttaisiin”

Luotu: 
3.5.2019 19:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Ben Zyskowiczin mukaan vasemmistoliiton ajatukset eroavat kokoomuksen ajatuksista kuin yö päivästä.
|

Kokoomuslaisten kovasanaiset ulostulot hallitustunnusteluihin liittyen ovat jatkuneet perjantaina. Puolueen konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz linjaa BenTV-videoblogissaan suorin sanoin, etteivät vasemmistoliiton ajatukset ole yhteen sovitettavissa kokoomuksen kanssa.

”Sanon aivan suoraan: jos Antti Rinne hallitustunnustelijana meinaa kutsua vasemmistoliiton Säätytalolle neuvottelemaan hallitukseen menemisestä, niin saa varautua siihen, että kokoomus ei sinne tule vaikka kutsuttaisiin”, Zyskowicz toteaa.

Hän kertoo tutustuneensa vasemmistoliiton vastauksiin Rinteelle ja sanoo puolueen ajatusten eroavan kokoomuksen ajatuksista kuin yö päivästä.

”Näin ollen, kun vasemmistoliitto vaatii miljardien veronkiristyksiä ja vaatii huikeita menon lisäyksiä, ne ovat sellaisia ajatuksia, jotka eivät ole yhteen sovitettavia kokoomuksen ajatusten kanssa.”

Kokoomuksen tuore kansanedustaja Heikki Vestman puolestaan kirjoittaa blogissaan, että vasemmiston vastaukset Antti Rinteelle ovat niin kaukana realismista, että on mahdoton nähdä kokoomusta vasemmiston kanssa samassa hallituksessa.

”Tulevien sukupolvien piikkiin velaksi eläminen ei ole oikein. Julkisen talouden heikentäminen kestämättömillä lisämenoilla olisi lastemme tulevaisuuden kurjistamista. Julkiseen talouteen tulisi päinvastoin kerryttää puskureita pahan päivän varalle. Miljardien punavihreitä vaalilupauksia ei voida rahoittaa myöskään repimällä enempää työtä tekevien ja yrittäjien selkänahasta. Työnteon, yrittämisen ja omistamisen veroraipalle on sanottava ei. Sen sijaan tulevan hallituksen tulee tehdä päätöksiä, joilla ahkeruudesta palkitaan oli sitten opiskelija, palkansaaja, yrittäjä tai eläkeläinen”, hän kommentoi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ilmoitti jo torstaina, ettei näe edellytyksiä kokoomuksen ja vasemmistoliiton hallitusyhteistyölle. Lue tarkemmin: Kova hallituslinjaus kokoomuksesta – Li Andersson: ”Näyttää itkupotkuraivarilta”

Perjantaina huomiota on herättänyt kokoomuksen kansanedustajan Terhi Koulumiehen näkemys, jonka mukaan kokoomuksen kannattaa ylläpitää keskusteluyhteyttä perussuomalaisten kanssa. 

Zyskowicz korostaa, että vaalitulosta on demokratiassa kunnioitettava.

”Perussuomalaiset sai erittäin hyvän vaalituloksen. Näin ollen emme hyväksy sitä, että heitä lähtökohtaisesti syrjittäisiin hallitusneuvotteluissa. Heihin pitää suhtautua asiapohjalta, niin kuin me vasemmistoliittoon, yhdenvertaisesti muiden puolueiden kanssa. ”

Vasemmistoliitosta on kuittailtu kokoomukselle perjantain aikana kovin sanoin. Puolueen puoluehallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Pia Lohikoski arvioi kokoomuksen oikeistolaistuneen.

”Kokoomuksen oikeistolaistumisesta kertoo se, että se flirttailee persujen kanssa ja pyrkii pelaamaan vasemmiston ulos. Kannattaa katsoa miten Espanjassa oikeistolle kävi kun se lähti matkimaan äärioikeistoa. Surkea lopputulos. Haluaako kokoomus marginalisoitua”, hän kysyy Twitterissä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson puolestaan totesi perjantaina, että liberaaleja arvoja vaaliva oikeisto on katoamassa.

Lue myös: Nokittelu hallituksesta uusille kierroksille: ”Kokoomusta ei kiinnosta ihmisoikeudet, kaveeraaminen äärioikeistolaisen puolueen kanssa kylläkin”

Antti Rinne aloittaa eduskuntaryhmien tapaamisen ensi sunnuntaina. 

Ensimmäisenä hän tapaa kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän kello 14. Sunnuntai-iltapäivän aikana Rinne tapaa myös perussuomalaisen eduskuntaryhmän ja keskustan eduskuntaryhmän.

Hallitustunnustelut jatkuvat maanantaina kello 15, jolloin Rinne tapaa vihreän eduskuntaryhmän. Sen jälkeen seuraavat vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, ruotsalainen eduskuntaryhmä ja viimeisenä kello 18 kokoomuksen eduskuntaryhmä.

Keskiviikkona 8.5. on määrä olla selvillä, mitkä puolueet lähtevät sdp:n kanssa varsinaisiin hallitusneuvotteluihin.

Lisää aiheesta:

Antti Rinteen aikataulu julki: Ensimmäisenä kd, viimeisenä kokoomus

Antti Rinne: ”Mikään puolue ei ole tipahtanut pois” – Perussuomalaisilta vaaditaan täsmennystä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Rantala

Miltähän Li:stä nyt tuntuu kun on kova tyttö syrjimään perussuomalaisia ja esittämään ehtoja :)Eiköhän tehdä nyt niin että laitetaan PS,Kokoomus,Keskusta ja Kristilliset hallitus pystyyn koska niin kansan enemmistö halusi vaaleissa ja jätetään vasurit leikkimään tuoli leikkejään keskenään?Vedetään sote maaliin,lopetetaan turvapaikka turisimi.Asiat voi tehdä myös niin että ei petä äänestäjiään.

Raija Lempiäinen

Ilmeisesti persuna haluaisit toisen oikeistohallituksen uudelleen kyykyttämään ja tekemään suomesta luokkayhteiskuntaa! Työelämä ajetaan alas ja leipäjonot kasvaa, työttömät laitetaan 9€ tuntipalkalla pakkotöihin. Ahdistava ajatus näin paremmat ajatkin nähneenä! Kristilliset eivät voittaneet vaaleissa, Keskusta sai murskatappion, Persut pitivät paikkansa "ennen hajoamista", kok. sai yhden lisäpaikan , näillä lukemilla ei ole kyse kansan tahdosta, Persu tulkitsee omalla tavallaan! Mitähän persujen työttömät ja pienituloiset äänestäjät ajattelevat tulevasta kyykyttäjästä?? Riittääkö elämisen onneen pelkkä "rajat kiinni" ja ilmastonmuutoksen mitätöiminen??

Jukka Mattsson

Raija, ei se hallituskokoonpano ole lukijoiden halusta kiinni.
Tuon PS, Kokoomus, Keskusta, KD ja RKP kokoonpano tulee varmasti jos kukaan ei suostu SDP:n kanssa yhteistyöhön.
Tällä hetkellä demarit luulevat olevansa kukkulan kuninkaita. Todennäköisesti ei pitkään.

Pasi Anttila

Niin ja eriarvoisttatte kansaa lisää otatte jälleen lisää velkaa ym. ja jaatte rahat kaveri ja riistokapitalismin tyyliin. Myytte sotepalvelut eniten tarjoavalle, samoin tiestöt ja kaikki mitä irti saatte. Olkaa hyvä. Niinhän te olette tehneet viimeiset 32 vuotta.

Jari Markkanen

Mihinkä tässä tarvitaan kokoomusta, persuja tai keskustaa ? Vähemmistöhallitus (sdp+vas+vihr+krist+rkp ja nyt) kasaan. Olis mielenkiintosta kattoo sitten kumpi, kokoomus vai kepu, kaataa hallituksen ja menee yhteen persujen kanssa seuraavaan hallitukseen. Vaiko molemmat persujen kanssa ? Pitää muistaa että nyky tilanteessa sekä kokoomus että kepu on orpo pojan asemassa. Voi mennä mukaan mutta ei ole vara kaataa vähemmistöhallitusta hallitusta koska sitten kutsuu persut kuoleman tanssiin :-)

Mikko Toivonen

Monia vaihtoehtoja on edelleenkin jäljellä. Myös sellaisia mitä toimittajat eivät osaa esittää. Hallituksen ei missään tapauksesta tarvitse olla SDP johtoinen vaan sellainen, millä kokonais teollisuustaloutemme kyetään uudelleen rakentamaan, mutta raiskaamatta metsiä, vesiä ja ilmaamme.
Sekin kun on hyvin mahdollista, mutta vaatii nykyisestä poikkeavia toiminnallisia muutoksia ja kaupan ja teollisuuden ihmisten koulutuksen muutoksia palvelemaan tuotantoa ja sen kaupaksimenoa.
Ei haittaisi tietenkään, että sitä palvelemaan rakennettaisiin rationaali ja tehokas kuljetuväylästö, mikä mahdollistaa sekä vähäpäästöiset että taloudelliset suurkuljetukset kaikkien päästäviksi muutettujen suurvesiemme teollisuuksien rannoille. Se olisi samalla parasta tarjolla olevaa aluepolitiikkaa kun se pitäisi ja lisäisi jalostusteollisuutta sisämaan alueilla,
Nyt siihen olisi taas kerran tilaisuus yritykseen kun kaikkea sitä jarruttanut kepuilu on mahdollisesti päättämisestä syrjässä seuraavat 4 vuotta.

Raija Lempiäinen

Suomen ja suomalaisten kannalta paras on kansanrintamahallitus! On vuosikymmenien saatossa saanut parasta kasvua ja menestytä Suomelle!
Turhaa on Orpon "kauhistella" velalla elämistä, itseppä, jopa noususuhdanteessa ja köyhien taskulla rohmuamisen lisäksi otti lisää velkaa! Samaa tekopyhyyttä on kauhistella "lapsiemme tulevaisuutta", eikö sureta miten tämän päivän köyhien perheiden lasten elämälle tapahtuu! Kaksinaismoralismia ja kapitalistin propagandaa, Ben Z on oikein mestari näissä!

Raija Lempiäinen

Väärä tulkinta, lainasta annettiin myös "tarpeettomia" yritystukia jotka päätyivät omistajiensa osingoiksi! Se on kokoomuksen arvomaailmaa, kannattajakunnasta pidettävä huolta, samoin tekevät muutkin puolueet, mutta se onkin kokoomuksen mielestä yli varojen elämistä ja pois lapsilta, entäs tämän päivän köyhät lapset/lapsiperheet joita hallitus aikaansai?!

Irma Asikainen

Tuolle Lempiäisen Raijalle sanoisin, että voisi tehdä vaan hyvää näiden nykynuortenkin oppia, että kaikki ei tule yhteiskunnan "taskusta", vaan oman hyvinvoinntinsa eteen on hyvä oppia vähän ponnistelemaankin.
Nyt ovat kaikki vaatimassa vastikkeeettomia etuuksia ja kaikki pitäisi ladata vamiina pöytään, mutta entäpä sitten, kun nämä nykyvalittajat ovat keski-ikäisiä, saatikka sitten eläkeläisiä ja valtion velkataakka kohtuuton (on otettava huomioon, että tämä maahanmuuttajasukupolvi on lisääntynyt moninkertaiseksi jo siihen mennessä ja nälkäisiä suita siis yhtä palkansaajaa kohti on suunnattomasti enemmän), niin silloin saattaakin tulla hätä käteen.
Jos ei ole siihen mennessä tottunut tekemään oman hyvinvointinsa turvaamiseksi mitään, saattaa edessä olla tilanne, että nämä nykyiset valittajat kohtaavat todellisuuden ja se ei välttämättä ole kovin ruusuinen.

Raija Lempiäinen

Aika surullista nuoren sukupolven alentamista, ison joukon tunnen alle 30v nuoria ja suurin osa pyrkii elämässä eteenpäin , saavuttamaan ammatin ja toimeentulon. Nyky aika vaan on niin erilainen kuin 60-80 luvut, työelämä ja yhteisöllisyys on huonossa jamassa, muutos on iso ja on murroksen hetki. Luotan täysillä nuoriin ihmisiin ja siihen, että he tämän murroksen keskellä rakentavat itselleen ja kansakunnalle hyvän paikan elää ja asua. Meillä vanhemmilla on velvollisuus olla tukena ja kannustajina, syyllistäminen ei ole oikea tapa.
ps.Enemmän on valittajia vanhemmissa porukoissa.

Raimo Ilaskivi

Kun näin sivusta seurailee kommentteja mm. Perussuomalaisia kohtaan, muistuvat mieleeni Johannes Virolaisen sanat joskus 70-luvulta Kokoomukselle puolueeen vaalivoiton jälkeen: "Mitä työ pojat luulette sil vaalivoitol tekevänne!" Ja ivallista naurua päälle. Ne olivat Kekkosen aikoja, Kokoomusta sortavia ja Kepua yliluonnolliseksi nostavia. Ei silloin vaalitulos paljoa painanut. Ei kai nyt sentään ----

Mikko Toivonen

Ilaskivellä onkin runsaasti poliittisen nykyhistoriamme hetken tietoa ja kokemusta. Tuossakin oli arvokas viesti niille jotka yrittävät kansan äänestämiä syrjiä tai eristää. Ei onnistu loputtomiin.
Jos Ilaskivi olisi Kokoomuksen nykyjohtaja niin aivan epäröimättä voisinkin antaa ääneni Kokoomukselle, mutta en kuitenkaan nykykokoomukselle siitä lähtien kun Katainen ja muut räyhäpojat saivat puolueessa vääränlaisten neolibertalististen arvojensa kanssa liian suuren otteen. Niinpä Ilaskiven viisaudesta huolimatta nykypäivän ääneni on mentävä sellaisille jotka kykenen ymmärtämään riittävästi tärkeimpiä yhteisiä etujamme tällä hetkellä ajavaksi

Markku Koivisto

Jos nyt muistella saa niin Ilaskiven mainitsemaan aikaan Kokoomus ei hallituksessa kykyjään päässyt näyttämään. "Yleiset syyt" estivät. Sikäli kuin muistan Virolaisesta leivottiin valtiovarainministeri sosialidemokraattien johtamaan hallitukseen. Silloin valtion kustantamia sosiaalisia ym uudistuksia tehtiin tahtiin, jossa Virolainen osoittautui ylivoimaiseksi valtion menojen kasvattajaksi siihen mennessä ja pitkään sen jälkeenkin. Ei oltu köyhiä eikä kipeitä. Edelleen muistinvaraisesti tätä seuraava hallitus joutui kamppailemaan suoranaisten kassakriisien kanssa ja kuten aiemminkin "pelastuksen" toivat toistuvat devalvaatiot.
Niin on käymässä nytkin vasemmistolaisen hallituksen sattuessa, pannaan kaikki likoon ajattelematta tulevaa taloudellista pysähtymistä tai jopa taantumaa. Lisäksi nyt ei ole, mistä ottaa. On vain velkaa ja menot tuloja suuremmat.

Ilaskivi voi halutessaan mukana olleena korjata, mitä edellä olevassa väärin on.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #17

Kansantaloutta voidaan hoitaa tasapainoisesti ja oikeudenmukaisesti, jokaisella puolueella on osaavia edustajia ja pitkänlinjan tekijöitä, ei kokoomuksen jakovaraton linja ole ainoa oikea! 32 vuotta on menty rikkaita rikastuttaen, ehkä eriarvoistumisen voisi nyt katkaista ja palata hyvinvointivaltion tielle takaisin.
Ahneudessaan ei paljostakaan voi antaa, itsekkyys ja pittaamattomuus on muotia, ei kosketa leipäjonot eikä köyhyydessä sinnittelevät lapsiperheet ja eläkeläiset.

Mikko Keränen

Ben-TV suihkuttaa nyt 'talouskasvun' nimissä jotain, mitä ei edes itse ymmärrä! Kasvu, joka on tuotettu opiskelijoiden, vanhusten ja työttömien taloudellisen aseman ajamisella ahtaammalle, kuin 90-luvun laman kipeimpinä vuosina ei ole oikeasti mitään kasvua! -Tällaista toimintaa on perinteisesti kutsuttu RIISTOKSI! Kokoomuksen ajama "vastuullinen" talouspolitiikka ei ainoastaan aiheuta suunnatonta inhimillistä kärsimystä, vaan myös radikalisoi ääriajattelua! Vielä vähän lisää, niin meillä on punakaartit kaduilla vaatimassa oikeutta! Sitäkö BenTV haluaa?

Arvi Hagelin

Työntekijäjärjestöt ovat oikeistolaistuneet talouspolitiikassaan. Ammattiliitot ovat jo sijoittajia sijoittajien joukossa. Ammattiliittojen sijoituspääoma on jo niin suuri, että työntekijäjärjestöt lukeutuvat samaan finanssieliittiin yksityisten pääomasijoittajien kanssa.

Erkki Malinen

Mikä siinä kokoomuslaisessa talouspolitiikassa niin erikoista on, julkinen talous on ottanut velkaa joka vuosi kun Kokoomus on ollut hallituksessa. Tämä viimeinenkin hallitus leuhki että että valtio ottaa miljardin vähemmän, mutta vastaavasti kunnat otti miljardin enempi velkaa. Kokoomuksen johdolla Suomesta tehdään helpon ansainnen paratiisi, ja sitten kun lompsa tarpeeksi paksu häippästään etelän lämpöön. Kokonaisvaltainen kaikkien mukana pitäminen sitä ei Kokoomuksen politiikassa ole, omat intressi ryhmät on etusijalla niillä kun menee hyvin se riittää. Jopa pakolaisista tehtiin tehtiin Kokoomuksen johdolla helppoa pienestä, välittämättä mitä se yhteiskunnalle tulee maksamaan.

Juha-pekka Naukkarinen

Velka otetaan aina vähäosaisia varten,yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi,ei sitä varakkaat tarvitse,jos saataisi kaikki työikäiset töihin,niin velkaa ei tarvita,vaan pystyttäisiin lyhentämään entisiä velkoja,mutta joutenolo on tässä maassa niin mukavaa ja kannattavaa,ettei työt kannata,antaa toisten maksaa kulut ja velat!

Reijo Matilainen

Raimo Ilaskivi ja Zyskowicz edustavat edelleen niitä aitokokoomuslaisia arvoja joita kaipaan suomalaiseen politiikkaan. Katainen, Stubb ja Orpo joukkoineen on vallannut alunperin hienon oikeistolaisen puolueen jonka linjaan aiemmin saattoi luottaa. Kokoomus on nykyään tätä samaa liberaalia sosiaalidemokraattista mössöä jota puolueiden pääosa edustaa. Näin ollen ei aiemmin epäpyhälle Kokoomuksen ja Vasemmiston yhteiselle hallitukselle ole mitään ideologisia esteitä, ja tämä teatteri jota nyt käydään onkin vain Keskustan ja Kokoomuksen kisaa siitä kumpi saa osallistua Rinteen hiilidioksidihallitukseen.

Erkki Malinen

Ei ne huonoja aikoja olleet kun Kokoomus ei hallitukseen kelvannut, silloin teollistettiin Suomea tuli neste, sellu ja paperitehtaita, nyt Kokoomus tekee kaikkensa että ulkolaiset sijoittajat pääsee ryöstämään mitä ryöstettävissä on.

Risto Salonen

Neste tuli 40-luvulla. Sellu- ja paperitehtaat paljon paljon aiemmin. 40-luvulla oli jopa presidenttinä kokoomuslainen. Kun kokoomus ei kelvannut hallitukseen, tehtiin demarivetoista teollisuuspolitiikkaa Sorsan johdolla mm Valco-seikkailu.

Kaarina Leinonen

Zyzze voi ihan vapaasti jäädä oppositioon reuhuamaan ei häntä välttämättä tarvita tulevassa hallituksessa uhkailuineen. Eihän häntä kukaan pakota mihinkään ja jos on noin vaarallinen tyyppi niin taitaa olla paree olla valitsematta puolueineen että säilyisi edes jonkinlainen kansanedustuslaitoksen yhteiskuntarauha.

Hannu Rautomäki

Hallitukseen pääsy on sekä houkuttelevaa että pelottavaa, kun kuraa tulee satamaan niskaan joka tapauksessa.
Rinne on seuraavan hallituksen todennäköinen pääministeri, mutta se asema on niin näkyvä, että Rinteen kokemus takinkääntelystä ei auta.

Nina Pispala

Käsittääkseni edellinen hallitus otti enemmän velkaa kuin yksikään aiempi.
Konkareiden löpinät on muutenkin silkkaa väsynyttä propagandaa. Vassarit ei ole elämässä velaksi tai verottamassa esim. työntekoa lisää. Sen sijaan vasemmisto haluaisi esim. Mehiläisen kaltaisten monikansallisten yhtiöiden maksavan ylipäätään edes _jotain_ veroja Suomeen. Kokkarit muine kumppaneineen taas on syytäneet rahaa hyödyttömiin yritystukiin, Talvivaaraan, tehneet veronkierrosta helpompaa. He ovat vieneet tulevien sukupolvien nahasta omien osakesalkkujensa voitot esim. murentamalla koulutusjärjestelmäämme ja lisäämällä lapsiperheköyhyyttä.

Ben Z. - setää ei edes hävetä.