Keskiviikko 26.6.2019

Perussuomalaiset ampaisi suurimmaksi – sdp:lle romahdus HS-gallupissa

Luotu: 
6.5.2019 15:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskuntavaali-iltana. Sdp oli huhtikuun vaaleissa suurin puolue vain yhden paikan erolla perussuomalaisiin.
|

Eduskuntavaaleissa suurimmaksi puolueeksi noussut sdp on romahtanut kolmanneksi tänään maanantaina julkaistussa Helsingin Sanomien gallupissa. Perussuomalaiset on nyt gallupissa suurin puolue 18,7 prosentilla, kokoomus kakkonen 17,1 prosentilla ja sdp kolmas 16,9 prosentilla.

Gallupaineiston kerääminen alkoi HS:n mukaan heti vaalien jälkeen ja gallup perustuu hieman normaalia pienempään aineistoon. Virhemarginaali on noin 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Edellisessä, 9. huhtikuuta eli vaaliviikolla julkaistussa HS-gallupissa sdp:n kannatus oli 19,5 prosenttia, kokoomuksen 17,5 prosenttia ja perussuomalaisten 15 prosenttia.

Vaalitulos oli äärimmäisen tiukka, sillä sdp sai 40 paikkaa, perussuomalaiset 39 ja kokoomus 38. 

LUE MYÖS: Kokoomuspomo sanoo nyt suoraan: Hallitusohjelma voisi syntyä perussuomalaisten kanssa

HS-gallupissa vihreät on neljäntenä 12,8 prosentilla ja keskusta viidentenä 12,7 prosentilla.

Sdp:n Antti Rinteen vetämät hallitustunnustelut ovat käynnissä. Huomenna tiistaina odotetaan tietoa siitä, mitkä puolueet lähtevät hallitusneuvotteluihin.

LUE MYÖS: 

Antti Rinne vastasi ihmetykseen Ylellä: ”Se olisi 117 edustajaa – Kaikki vaihtoehdot auki”

Nyt alkoi kokoomuksen ja perussuomalaisten kuittailu keskustalle: ”Onko tämä todellista?”

Etsitkö eurovaaliehdokasta? Tee Uuden Suomen vaalikone täällä!

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jani Pulkki

Niin, keskustakin liberaalin ryhmässä ajamassa liitovaltiota ja poistamassa maataloustukiaisia.
Varmaan riippuu aika paljon henkilökohtaisista ominaisuuksista ja tuurista kuinka paljon saa vaikutusvaltaa omassa ryhmässään ja paljonko oma ryhmä saa vaikutusvaltaa parlamentissa. Eikös Niinistö ollut aika korkeassa asemassa EPP:ssä vaikkei meppi ollutkaan? Et kait sitä mahdollisuuksia on vaikka mihin mutta jos sinne hakkaraisia äänestetään niin protesti tulee selväksi mutta asioihin vaikuttaminen on sitten varmasti nollissa.

Jani Pulkki

Ei muuta kun kansanrintama arvopohjineen hallitukseksi niin saadaan verot sekä velat tappiin ja investoinnit nollaan. Paikataan vielä huoltosuhde ja työvoimapula lukutaidottomilla paimenilla, rakennetaan maakuntahimmeli verotusoikuksineen, jne. Niin PS saa muodostaa seuraavaan hallituksen vaikka yksinään. Rehellisesti sanottuna tulevaisuuden näkymä on huolestuttava. "Älymystö", taiteilijat, toimittajat ja muut julkisuuden turhakkeet kannattavat vasemmiston ja vihreiden linjaa joka johtaa sekasortoon, kuten Venezuelassa viimeksi.. niillä on sentään valtavat öljyvarat joilla rahoittaa hulluuksia muttei nekään kaikkeen riittäneet.
Voisiko vanha hallituspohja jatkaa ilman laissez faire kapitalismia ja oikeistolibertaari ideologiaa? Eli unohtaa Bernerin-Sipilän uskonnon ja palata ihan normaaliin arvo -ja sosiaaliberalismiin?
Tiedän että monilla PS:n, kepun ja kokkareiden kannattajilla on vaikeuksia konservatiivisten arvojensa kanssa, mutta sekin on pienempi paha kuin vasemmiston vastuuton talous -ja maahanmuuttopolitiikka. Sitä on kuitenkin mielummin masu täynnä lämpösessä kämpässä kuin nälkäsenä ja kodittomana pride marssilla.. Eikä meillä taida enää olla mitään huutavia vääryyksiä ihmisoikeusrintamalla.

Jani Pulkki

Jos hieman yksilöisit missä meni pieleen? Totta kai liioittelin ja kärjistin mutta niinhän sitä Halla-ahoakin kutsutaan rotutohtoriksi, persuja natseiksi ja heitä äänestäneitä typeriksi rasisteiksi. Itse ole sosiaaliliberaali mitä talouteen tulee ja arvoliberaali ateisti noin muuten. Vastustan pakko ruotsia ja olen huolissani Suomeen kohdistuvan maahanmuuton rakenteesta ja sen pitkäaikisita vaikutuksista yhteiskuntaan. En millään pysty yhdistämään islamin oppeja arvoliberalismiin kun jo kristinuskon kohdalla se on hyvin vaikeaa.

Josa Jäntti

Kirjoitin jo paljon ennen vaaleja blogissani netissä /IL, miksi perussuomalaiset saavat mahtavan vaalivoiton. Suomessa on 1.4 milj. työeläkkeen saajaa. Vain perussuomalaisten vaaliohjelamassa oli kaksi asiaa : työeläkeindeksi on muutettava 50/50 ( puoliväli - indeksiksi ) ja eläkeläisten verotus on laskettava samalla kuin vastaava palkkatulo. Tähän ei yksikään media uskaltanut ottaa kantaa saati edes esille - ei lehdet, ei televisio, ei tv : n tai HS:n vaalikeskusteluissa. Tiedän monen ennen kokoomusta tai demareita äänestäneistä äänestäneensä näiden kahden seikan takia perussuomalaisia. Kun taitettu indeksi vuosi vuodelta laskee eläkeläisten elintasoa jo 23 vuoden aikana ei ihme, että äänestyspäätöstä muutettiin entisetä. Kun v. 1996 eläkkeelle jääneen alkuperäisestä eläkkeen ostovoima on verrattuna nykyiseen saman homman keskipalkkaan enää n. 30 %, niin mikä estää muutamasta mieltään ?

Jani Pulkki

Tosiasiassa nykyiset eläkkeellä olijat ovat maksaneet murto-osan siitä Tyel maksurasitteesta mikä tällä hetkellä on. Tämä on ollut ja on valtava tulonsiirto nykyisiltä, huonommin ansaitsevilta ja epävarmemmissa työsuhteissa olevilta, sukupolvilta suurille ikäluokille missä ei ole mitään oikeudenmukaista. Myykää asuntonne ja mökkinne ja muuttakaa vuokralle, niinhän sitä lapsenlapsenne ja lapsennekin(osin) ovat ja he kuitenkin teidän eläkkeenne palkoistaan maksavat. Eläkejärjestelmä ei ole kuin osittain rahoistava joten eläkemaksut käytetään eläkkeisiin eivätkä ihan edes taida riittää siihen. Kaikki puheet eläkkeiden korottamisvarasta jne on julmaa ja vastuutonta populismia. Valittevasti eläkeikäisten määrä on niin suuri etteivät poliitikot uskalla sanoa kuinka asiat oikeasti ovat. Tämä koskee etenkin SDP:tä ja jos PS:n edustajat tai JHA on oikeasti jotain mennyt lupaamaan(mitä epäilen) niin ovat kyllä valehdelleet.

Ville Varjo

Minäkin tein pienimuotoisen gallupin lähipiirissä. RKP:lle 60% kannatus. Vihreät, keskusta ja demarit kaikki noin 10%, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset kumpikin noin 5%. Kokoomukselle, sinisille ja kristilliselle ei yhtään ääntä.

Janne Rantala

Antti Rinteen ensimmäiset kommentit vaalien jälkeen,Afrikka,Afrikka ,Afrikka,veroja,veroja,veroja.Suomalaisten on aika herätä ja äänestää perusuomalaisia joiden ensimmäiset kommentit on ,suomalaiset,suomalaiset,suomalaiset.Vihervasemmisto on väärässä maassa menkää afrikkaan sehän teidän ykkösasia on.

Jouni Lehmusruusu

Olisiko tulos ollut tämä jo aikaisemmin ellei persujen ääniä olisi hylätty niin paljon laskennassa koska moni numero voidaan tahallaan tulkita väärin?

Kahden promillen, muutaman tuhannen äänen erolla voi Suomessa kaapata vallan. Pitää vain toivoa että Suomen talous kestää.

Pauli Vahteran laskelmien mukaan kustannukset haittamaahanmuutosta on nyt 3,2 miljardia vuodessa, demarit halusivat kymmenkertaistaa pakolaisten vastaanoton.

Viime vuonna Migrin tilaston mukaan myönnettiin 79.400 oleskelulupaa.

Mikä on raiskatun lapsen elämän hinta?

Juha-pekka Naukkarinen

Suomalaiset ovat entistä enemmän alkaneet ymmärtämään,että maahanmuutto imee heille kuuluvat miljardit joka vuosi,se on suurin syy ps:n nousuun,toki muitakin syitä on,myös sen että maahanmuutoa suosivat puolueet eivät kerro tätä tosi asiaa äänestäjilleen,vaan yrittävät peitellä,jopa valehdella etteivät nämä miljardit olisi pois Suomen vähäosaisilta!