Tiistai 18.6.2019

Äläkkä eduskunnan istumajärjestyksestä: Puhemiesneuvosto ratkaisee – kameroiden paikat halutaan selvitykseen

Luotu: 
7.5.2019 12:45
Päivitetty: 
7.5.2019 12:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Antti Lindtman.
|

Suurimman eduskuntapuolueen sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo, että eduskuntaryhmien kannat koskien istumajärjestystä ovat ennallaan. Ryhmät tapasivat tänään tiistaina eduskunnassa.

Lindtmanin mukaan asia siirtyy nyt puhemiesneuvostolle.

”Asia on puhemiesneuvoston ratkaistavana tänään”, Lindtman kertoi medialle eduskunnassa.

Puhemiesneuvosto tekee istumajärjestysasiasta esityksen, ja ”loppupeleissä sali ratkaisee”, Lindtman sanoi.

”Sen lisäksi ryhmät totesivat, että nyt riippumatta siitä mikä on ratkaisu, eduskuntaryhmät esittävät, että puhemiesneuvosto edellyttäisi, että taataan kaikille ryhmille mahdollisuus tasapuoliseen medianäkyvyyteen istumapaikasta riippumatta”, Lindtman kertoi.

Lindtmanin mukaan kyse on kuvausteknisistä asioista eli esimerkiksi kameroiden sijoittelusta täysistuntosalissa. Eduskuntaryhmät haluavat, että kaikille ryhmille taataan tasapuolinen näkyvyys.

Keskustelu istumajärjestyksestä leimahti viime viikolla, kun eduskuntaryhmät sopivat istuntosalin istumajärjestyksen muuttamisesta siten, että perussuomalaiset ovat siirtymässä rkp:n tilalle ”äärimmäisen oikealle”.

Puolueet on salissa perinteisesti istutettu poliittisen vasemmisto–oikeisto-akselin mukaisesti siten, että puhemiehestä katsoen vasemmalla istuvat vasemmistopuolueet ja oikealla oikeistopuolueet. Tulkkauksen vuoksi rkp:n kansanedustajat ovat istuneet aivan salin oikealla reunalla, mutta rkp pyysi paikanvaihtoa. Puolueen mielestä istumajärjestys ei vastaa sen paikkaa poliittisella kartalla.

Perussuomalaiset ei ole hyväksynyt uutta istumajärjestystä. Asiaa ovat kritisoineet niin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kuin puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-ahokin.

Lindtman sanoi tänään eduskunnassa eduskuntaryhmien melko laajasti todenneen, että mahdolliset uuden istumajärjestyksen aiheuttamat muutokset eivät määritä minkään ryhmän paikkaa poliittisella kentällä.

LUE LISÄÄ ÄLÄKÄSTÄ:

Perussuomalaiset pannaan eduskunnassa ”äärimmäisen oikealle” – ”Tosi pikkumaista, suhmurointia”

Jussi Halla-aho älähti istumajärjestyksestä: ”Pikkusieluista protestointia ja kiusantekoa”

Vääntö eduskunnan istumajärjestyksestä jatkuu – Jussi Halla-aho: ”Perussuomalaisten kyykyttäminen voi maistua makealle hetken”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Manner

Lindtmanin kommentti tänään eduskunnassa "eduskuntaryhmien melko laajasti todenneen, että mahdolliset uuden istumajärjestyksen aiheuttamat muutokset eivät määritä minkään ryhmän paikkaa poliittisella kentällä" tarkoittaa sitä, että RKP:n toiveella paikan muutoksesta ei ole enää perustetta.

Jarkko Palmgren

Kiva nähdä, että pystyykö mediaväki " kaikessa liberaalina ja sopeutuvaisena" tottumaan ajatukseen, että medialehteri onkin vaikka vuorostaan 50 vuotta siellä vasemmiston puolella, ja vasemmistoliitto jää sitten sen seuraavan 50 v katveeseen? heh heh!

Kuten olen jo muutamaan kertaan todennut, niin YLE:n JA MTV:n kameroiden perusasetus- fokus on ollut Li Anderssonissa ja hänen ympärillään istuvissa naisissa aina SDP:n punajakkutakki-naisiin ja Vihreän puolueen jäseniin.

Hyvää tekee siirtää se medialehteri toisaalle. Muutostahan mediaväki aina haluaa. Oli sitten huonompaankin suuntaan, mutta medialle on aina muutos oikeaa! heh heh!