Maanantai 17.6.2019

Nyt tuli Antti Rinteeltä vahva viesti keskustalle

Luotu: 
7.5.2019 16:52
Päivitetty: 
7.5.2019 16:59
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Hallitustunnustelija Antti Rinne vierellään sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.
|

Hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo toivovansa, että keskusta ilmoittaa valmiudestaan lähteä mukaan hallitusneuvotteluihin.

”Toivon, että keskustapuolue ilmoittaa, että on valmis lähtemään neuvotteluihin”, Rinne sanoi medialle eduskunnassa.

Hän toisti vielä uudelleen toivovansa keskustan ilmoittavan, että se on valmis lähtemään hallitusneuvotteluihin.

Keskustan eduskuntaryhmä on pitänyt kokousta tänään. Mediatietojen mukaan puolueen sisällä on voimakasta ristivetoa hallitukseen lähtemisen suhteen. Keskusta oli eduskuntavaalien suurin häviäjä.

LUE MYÖS: Näkökulma: Suurin häviäjä pitää Antti Rinnettä nyt pihtiotteessa

Keskustan kokouksen tuloksesta ei ole vielä tietoa. Myös Rinne itse sanoi, ettei vielä tiedä keskustan osalta tilannetta.

LUE JATKOJUTTU: Hallitustunnustelut: Keskustalta paljon puhuva lausunto – ”Antti Rinne vetoaa”

Rinne sanoi tekevänsä päätöksen hallitusneuvotteluihin kutsuttavista puolueista tänään. Tässä mielessä Rinne piti tärkeänä, että keskustan kanta asiaan saataisiin. Hallitusneuvotteluihin lähtevät puolueet on tarkoitus kertoa julkisuuteen keskiviikkona järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Rinne sanoi, että hänen tilanteensa hallitustunnustelijana on hyvä ja hallitusneuvotteluihin lähtevien puolueiden suhteen on useampia vaihtoehtoja.

”Yksikään puolue ei ole poistunut kuvioista”, Rinne sanoi.

Hän tarkensi vielä, että useampia vaihtoehtoja on matemaattisesti laskien. Jo ennen vaaleja Rinne arvioi, että joko kokoomus tai keskusta tarvittaisiin hallitukseen sdp:n kanssa.

Sdp kävi tunnustelukeskusteluja erittäin pitkään kokoomuksen kanssa eilen ja tänään.

LUE LISÄÄ:

 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

On vain onko? Todellista käärmettä pyssyyn, narulla työntäen meininkiä.
Keskusta on täysin rampa ankka. Jos niin kävisi, että se hampaat nirskuen mukaan lähtisi niin ensimmäisen ristiriidan kohdalla Kepu lohko pettäisi varmasti. Kepu olisi hallituksen rollaattori, joka työnnetään sivuun kun istutaan illallispöytään.
Hyväksyykö se, ettei 18 maakunnasta enää puhuta ei myöskään akvatwiittimallista.
Kepu ei tuosta alhosta enää nouse. Maa on niin muuttunut. Kaupungeissa PS ja Vihreät syrjäyttää sen ml Oulu. Uudellamaalla 2 kansanedustajaa, Hki O. Täällä on ostovoimasta yli 40%. Tosin combo Kepu&Sdp on vain 15% Helsingin vaalipiirissä mikä kuvaa paljon.

Seppo Simonen

Keskustapuoluetta on manattu monasti alhoon mutta sieltä se vain ponnistaa jopa suurimmaksi puolueeksi.
Nyt on kysyttävä mitkä on vahtoehdot joko oppositio vai hallitus, jokatapauksessa pitää olla varmuudet ettei tämä ole vain höynäyttämista Antti Rinne joka hallitsee junttaamiset ja taktitoinnin neuvotteluissa.

Antti Ollikainen

Suut suppuun. Keskustan paikka on hallituksessa yhdessä SDP:n kanssa, Keskustan vasemmistolainen politiikka tulee voimakkaasti näkyä ja kuulua. Keskusta on tehnyt aivan liian oikeistolaista politiikkaa ja sen suunnan on muututtava. Suu suppuun Kokoomuslaiset spärrääjät.

Pasi Käyhkö

Miksi Keskusta teki tähän mennessä kaikkien aikojen vaalitappion 13,8%. Nyt kannatus on pudonnut alle 13%:n. Kyseinen puolue ei elä tätä aikaa.
Puolueelta on loppumassa kannattajat. Eikä pelkästään pääkaupunki seudulla vaan koko maassa.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #17

Mitä sinä horiset. Keskustan osuus on 13,8% ja vauhdilla menossa kohti 10%:n rajaa. Viimeinen kysely jo näytti Vihreiden jälkeen viidettä sijaa 12,7%:n kannatuksella.

Keskustalle taitaa kelvata nyt yhteistyö vaikka demareiden ja vasureiden kanssa.

Totuuden hyväksyminen on joillekin.

Jukka Mikkola

Kepu on SDP:n kannalta parempi vaihtoehto kuin Kokoomus. Siinä ay-liike pääsee toimimaan ”äänettömänä yhtiömiehenä” hallituksessa, jonka neuvoja tullaan kuuntelemaan ”herkällä korvalla.” Tämä ei toteudu yhtä helposti, jos Kokoomus on mukana hallituksessa.

Perussuomalaisista näyttää tulevan ykkösoppositiopuolue eduskunnan ”jacaranda-barometrin” mukaan. Kepun kannattaa lähteä mukaan hallitukseen, koska oppositiossa se joutuisi soittamaan ”kakkosviulua” perussuomalaisten soittaessa ”ykkösviulua."

Erkki Laitinen

Se on kepulle paha paikka lähti hallitukseen tai ei. Altavastaajana vaikka saisikin mieleisensä hallitusohjelman. Oppositiossa voisi menestyä, jos persut töpeksivät. Jos itse töpeksivät niin paha paikka sekin. On valittavana vain rutto ja kolera. Sitä vain ei tiedä mikä vaihtoehto on rutto ja mikä kolera.

Esko Riikonen

Onko niin, että vaaleissä rökäletappion kärsinyt kepu haluaa lähteä kansanrintamahallitukseen, eli vasemmistohallitukseen. Eikö kansan tuomiolla ole kepuun vaikutusta, vaiko onko maakunnat tulossa.

Eihän vaaleilla ole merkitystä, jos näin toimitaan.