Tiistai 25.6.2019

Sdp:n kansanedustaja istumajärjestyksestä: Jussi Halla-aho uhriutuu tekopyhästi – ”Ei tätä tarvitse hävetä ja peitellä”

Luotu: 
8.5.2019 14:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Kuva eduskunnan täysistunnolta eilen.
|

Sdp:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen kirjoittaa blogissaan eduskunnan istumajärjestyskeskustelusta.

Eduskunta päätti eilen tiistaina istumajärjestyksen muutoksesta, jossa rkp siirtyy salin keskiosaan ja perussuomalaiset puhemiehestä katsottuna oikeaan laitaan.

Kiljusen mielestä oli tärkeää ”sijoittaa perussuomalaiset oikealle paikalleen, äärioikealle”.

”Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho leimasi istumajärjestyksen muutoksen tuolileikiksi, kyykyttämiseksi ja mielivaltaiseksi kiusaamiseksi. --- Miksi tekopyhästi uhriutua? Miksi perussuomalaiset häpeilemällä ja hämäämällä haluavat peittää oman arvomaailmansa?” Kiljunen kirjoittaa blogissaan.

”Kyse on siitä, että perussuomalaisten arvot ovat suomalaisessa puoluekartassa äärimmäisenä oikealla. He edustavat selkeimmin konservatiivista oikeistoa. Ei tätä tarvitse hävetä ja peitellä, vaan sen voi rehdisti myöntää. Se olisi myös reilua ja rehellistä äänestäjien kunnioittamista”, Kiljunen jatkaa.

Perussuomalaiset vastusti puolueen eduskuntaryhmän siirtoa istuntosalissa. Halla-aho kommentoi tänään hallitusneuvottelupuolueiden selvittyä, että istumajärjestysasialla ”yritettiin provosoida perussuomalaiset itse pelaamaan itsensä ulos hallitusneuvotteluista”.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi tänään, että hallitusneuvotteluihin tulevat sdp:n kanssa keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp.

LUE MYÖS:

Jussi Halla-aho: ”Perussuomalaisia yritettiin provosoida pelleilyllä – ulos jättämistä ei tarvitse perustella oikeilla syillä”

Tähän kuvaan perussuomalaiset nyt vetoaa - Professori: ”Keskellä kulkee Suomen herravihalinja”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kettunen

Kiljusta harmittaa kun persut istuu huonosti perinteiselle työläiset-porvarit -akselille ja vie äänestäjiä molemmista. Niinpä tälläisellä lapsellisella pelleilyllä yritetään näyttää niille duunareille jotka ovat tarpeeksi hölmöjä moista paskaa uskomaan että oikeasti persut ovat äärioikeistoa. Nytkin kun katsoo miten demarit hallitusneuvottelut hoitivat on tullut selväksi että siinä on puolue jota en ainakaan äänestä ikinä.

Mikko Toivonen

En tiedä mistä ihmeen propagandakirjasta Kiljunen saa sijoitettua persut oikealle, kun he ainakin minun yleisajatteluuni ovat selkeästi poliittisen ajattelun keskialueella. Heillä on tietysti yksi tai kasi painopistealuetta, jotka on lähinnä juurikin maahanmuuttajia kahmaloittain elätiksi haluavien toimesta leimattu oikeistolaiseksi vaikka kyseessä on lopulta puhdas oman kansan suojeluetu ja sen ajaminen.
Aidosti oikealla olevat ovat juurikin RKP ja Kokoomus. Muut ovat sitten vähän ideologioiden sekasotkua kunnes taas tullaan marxilaisuuteen ja puhtaaseen sosialismiin jota ajavat Vassarit, vihreät ja SDP nykyisin

Sitten on se kaikista riippumaton linja, mihin itsekin kuulun, joka yrittää rationaalisti ajatella jokaisen asian suhteessa kokonaisuuteen mutta ilman ideologian lastia

Jani Pulkki

Jep, eduskunnan vanhin lapsinero taas asialla. Kuinkas monta homosuhteessa mustan kanssa elävää demareilla taas olikaan? Antisemitismi ja rasismi ovat puolestaan pahoittelun arvoisia.
Ajaako kok ja rkp oikeistolaisempaa vai vademmistolaisempaa talouspolitiikkaa kuin PS?
Kiljunen voisi jollain ymmärrettävällä tavalla määritellä oikeiston asteet. No, todellisuudessa yks ja sama miten halutaan vastustajat leimata

Josa Jäntti

Erityisesti minua ihmetyttää se, että perussuomalaiset olivat aikoa puolue, joka esitti vaaliohjelmassaan taitetun indeksin muuttamista 50/ 50 puoliväli - indeksiksi. Toiseksi , että eläkeläisten vero alennetaan samalla tasolle kuin yhtä suuresta palkkatulosta. Kiljunen on Senioriliikkeen ( puolueista riippumaton ) puheenjohtajana ajanut juuri näitä asioita, jotka olivat perussuomalaisten vaaliohjelmassa. Tuntuu vähän omituiselta esiintyä nyt ko. puoluetta vastaan , jonka hän varmasti toivoo Eduskunnassa olevan äänestyksissä näiden eläkeläisten elintasoa parantavien muutosten puolella. Mutta politiikka on ihmeellistä leikkiä !