Tiistai 18.6.2019

”Tulossa Antti Rinteen unelmahallitus – lysti rahoitetaan lainarahalla ja veronkiristyksillä”

Luotu: 
8.5.2019 15:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sdp:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja rkp:n väliset hallitusneuvottelut ovat alkaneet tänään. Kuvassa puolueiden puheenjohtajat.
|

Nykyisin Liike Nytissä ja viestintätoimisto Kreabissa vaikuttava Mikael Jungner arvioi, että Suomeen on syntymässä Antti Rinteen unelmahallitus. Tämä nimitys olisi sdp:n ex-puoluesihteeri Jungnerin mielestä osuvin nimitys sdp:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja rkp:n hallitukselle.

Kyseiset puolueet ovat tänään keskiviikkona aloittaneet hallitusneuvottelut. Rinteen tavoitteena on saada hallitus synnytettyä kesäkuun alkupäiviin mennessä.

”Kuun vaihteessa aloittavan hallituksen osuvin nimi on ’unelmahallitus’. Nyt kun laitetaan kaikkien puolueiden unelmat toteen niin että heilahtaa. Lysti rahoitetaan lainarahalla ja veronkiristyksillä. Mikä parasta, ’unelmahallitus’ voi olla sekä hellimä- että haukkumanimi”, Jungner tviittaa.

Viestipalvelu Twitterissä etsitäänkin nyt kuumeisesti sopivaa nimeä tulevalle Rinteen hallitukselle. Rinne itse on puhunut ”uudesta punamullasta”, ”tulevaisuuden tekijöistä” ja ”tulevaisuushallituksesta”. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi tänään Ylen lähetyksessä pitävänsä ”punavihreää kansanrintamaa” osuvimpana nimenä.

Tulevaa hallitusta on jo ehditty kutsua myös muun muassa hillopurkki- ja punajuurihallitukseksi.

”Kovasti näyttää siltä että Suomeen saadaan hillopurkki-hallitus, kun Keskustakin on valmis oman lusikkansa Rinteen hillopurkille tuomaan. Hallitusneuvotteluissa nähdään riittääkö hilloa kaikille”, perhevapaalla oleva Nordean ekonomisti ja aktiivinen Twitter-keskustelija Olli Kärkkäinen tviittasi tänään.

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

 

 

Punajuurihallituksen on maininnut muun muassa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. Myös melonihallituksen tai vesimelonihallituksen nimi on ollut esillä.

”Vihreä päältä, punainen sisältä ja kasvaa pellolla”, sinisen tulevaisuuden Simon Elo perustelee Twitterissä.

 

 

LUE MYÖS:

Antti Rinteen hallitusneuvottelut: Iso kiista-asia paljastui heti – keskusta ja vihreät täysin eri linjoilla

Suomeen tulossa todellinen oikeisto-oppositio – Tällaisen ryhmän Antti Rinteen kansanrintama saisi vastaansa

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Pento

Suomessa taitaa olla menossa varsinainen aivopesu. Helsingin Sanomilla on niin kova demarikiima, että julkaisevat Antti Rinteen kuvan kymmenen kertaa joka aviisissa - - koska lööpin mukaan "Arvostamme Antti Rinteen kasvoja, sillä ne ovat kertakaikkiaan upeat". Neuvostoliiton Pravda arvosti Isä Aurinkoisen kasvoja niin paljon, että pisti ne joka sivulle vähintään kerran. Odotamme Helsingin Sanomilta samaa, ne kun edustavat lähes 17 % suomalaisista.

Sami Iiro

Hesarissa on tainnut jo pitkään olla vasemmistovihreätä ajatusmaailmaa toimittajakunnan keskuudessa. Se ei voi olla heijastumatta meille tarjottaviin juttuihin. Ylipäänsä monet aikaisemmin tasokkaat mediat ovat vaihtaneet identiteettinsä toisten tiedotusvälineiden uutisten toistamiseen sekä juttuihin, joiden taustatyö on olematonta ja sisältävät enemmän asenteellisia ajatuksia kuin fakta-ainesta.

Sami Iiro

On järkyttävää, että nyt muodotettava hallitus haluaa kiihtyvällä tahdilla lainottaa elämäämme. On helppo lupailla sitä sun tätä, jos sen tarjoaminen perustuu toisen rahoilla elämiseen. Sosiaalikustannukset tälle yhteiskunnalle ovat jo nyt lähes kestämättömät ja siksi aktiivimalli oli perusteltu ratkaisu. Edellinen hallitus muutoinkin kykeni alentamaan työttömyyttä ja laittoi maamme taloutta kuntoon. Nyt edessä on tämän romutus. Oma veikkaukseni on se, että Suomen luottoluokitus laskee seuraavan 4 vuoden aikana ja velkojemme korot nousevat.

Markku Koivisto

Jotenkin tuntuu, ettei Kepu niin vaan ole mitätöimässä johtamansa hallituksen aikaansaannoksia. Luulempa, ettei näistä hallitusneuvotteluista valmista tule, varsinkin jos myös Rinne äityy pitämään kiinni kaikesta haluamastaan kuten Vihreät ja Keskusta.

Pasi Käyhkö

Syksy tulee nopeasti. Odotellaan hallituksen tekemää budjettia vuodelle 2020.
Tänä vuonna otettava lisälainan määrä on noin 3miljardia€.
Rinteen juttujen ja Keskustan ehdotusten mukaan lainan oton tarve ei ainakaan pienene vaan nousee jyrkästi.
Mutta, ensin on oltava hallitus koossa.

Timo Virtanen

Tämä Liike Nyt käytännössä varmisti Antti Rinteen unelmahalituksen. Turha sitä on kieltää kenenkään. Harkimoitten äänet Helsingissä ja Uudellamaalla olivat pois Kokoomukselta. Ja näin Rinteestä tuli hallituksen muodostaja, muttei Harkimosta tule ministeriä.

Jouni Lehmusruusu

Vaadin että Suomessa aletaan kunnioittamaan perustuslakia. Teillä, herra Tasavallan Presidentti, on ainoana mahdollisuus vaikuttaa siihen nyt jättämällä nimittämättä ministereiksi sellaisia jotka eivät sydämeltään ole valmiita noudattamaan ainoaa lakia joka kansanedustajia työssään sitoo.
Puoluekuri on laiton. Vaatimalla edustajia äänestämään puoluejohdon tahdon mukaan menetämme kollektiivisen älyn hyödyntämisen muutamien yksilöiden usein lyhytjänteistä asiaa ajamaan.
”Perustuslaki 29 §
Kansanedustajan riippumattomuus
Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset." Lähde Finlex

Eduskunnan kävijälistat ovat julkisia. Tästä on myös Korkeimman Hallinto-oikeuden päätös jota kierretään tuhoamalla listat ennen kuin niitä annetaan vaikkapa lehdistölle.
”Perustuslaki 12 §
Sananvapaus ja julkisuus
Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.
Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta." Lähde Finlex
Eikä ministeriksi voida nimittää epärehellistä ihmistä. Tätä kohtaa on liikaakin väärinkäytetty.
”Perustuslaki 60 §
Valtioneuvosto
Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.
Ministerit ovat virkatoimistaan vastuunalaisia eduskunnalle. Jokainen asian käsittelyyn valtioneuvostossa osallistunut ministeri vastaa päätöksestä, jollei hän ole ilmoittanut eriävää mielipidettään pöytäkirjaan merkittäväksi." Lähde Finlex
Antti Rinteellä on kaksi taloussotkua ja ne mielestäni ovat juuri sitä epärehellisyyttä mitä perustuslaissa tarkoitetaan, eikä Antti Rinne siis voi toimia ministerinä.

Presidentti Sauli Niinistö, nyt on aika osoittaa sitä arvopohjaa mitä Suomessa tarvitaan. Suomen perustuslain tulisi olla rikkomattomana kehyksenä erityisesti poliitiikassa, eikä pelkkä ehdotus.

Kunnioittavasti
Jouni Lehmusruusu

Kaarlo Kunnari

Jouni, et ole huomannut että meillä rehellisyys ja taitavuus mitataan eri kriteereillä kuin ennen. Nyt ei ole rehellinen ja taitava se, joka sanoo maahantulleiden turvapaikanhakijoiden syövän suomalaisten sosiaaliturvaa huonommaksi ja rasittavan maamme kansantaloutta. Siltä se näin maallikosta näyttää, mutta jos sen sanoo määrätyn suunnan politiikko on se rasimia. Suomessa on muuttunut käsite oikeasta ja väärästä niin paljon että heteroperhe ei ole enää ihanne, vaan sen tilalle on tullut sateenkaariperhe, jota kaikkien pitää ihailla ja kannustaa. Kukaan ei muka käsitä sen aiheuttavan syntyvyyden romahtamisen ja siksi nyt jo toivotaan maahanmuuttajien korvaavan sen. Miksi ei palauteta heteroperheille niille kuuluva asema yhteiskunnassamme, vai onko nykyisellä eliitillä tarkoitus vaihtaa kansa?

Kaarlo Kunnari

Jouni, et ole huomannut että meillä rehellisyys ja taitavuus mitataan eri kriteereillä kuin ennen. Nyt ei ole rehellinen ja taitava se, joka sanoo maahantulleiden turvapaikanhakijoiden syövän suomalaisten sosiaaliturvaa huonommaksi ja rasittavan maamme kansantaloutta. Siltä se näin maallikosta näyttää, mutta jos sen sanoo määrätyn suunnan politiikko on se rasismia. Suomessa on muuttunut käsite oikeasta ja väärästä niin paljon että heteroperhe ei ole enää ihanne, vaan sen tilalle on tullut sateenkaariperhe, jota kaikkien pitää ihailla ja kannustaa. Kukaan ei muka käsitä sen aiheuttavan syntyvyyden romahtamisen ja siksi nyt jo toivotaan maahanmuuttajien korvaavan sen. Miksi ei palauteta heteroperheille niille kuuluva asema yhteiskunnassamme, vai onko nykyisellä eliitillä tarkoitus vaihtaa kansa?

Jukka Mikkola

Jungerin edustama "unelmaliike" Liike Nyt saa siis aikaan ”unelmahallituksen” toimittuaan ”kuninkaantekijänä.” Ilman sitä Orpo olisi nyt pääministeriehdokkaana.

Liike Nyt vei ääniä Kokoomukselta ja samalla mahdollisesti suurimman puolueen ja ykköspääministeriehdokkaan aseman. Puolue sai 2.2 % äänistä (69 808 ääntä) vaaleissa. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä porvariäänillä ”joukkoistettiin” niin, että maahan saadaan vasemmistojohtoinen hallitus.

”Unelmahallituksella” riittää töitä ja siitä on osoituksena oheinen linkki:

https://commodity.com/debt-clock/finland/

Matti Virtanen

Tämä on totta mutta Harkimo ei nimeenomaa halunnut olla kokoomuksessa. Syitä linee monia, yksi niistä sotesotku.

Minäkin olisin halunnut että kokoomus olisi ollut pääministeripuolue huolimatta siitä että Orpo olisi ollut surkea pääministeri.