Torstai 23.5.2019

”Mikä voisi mennä pieleen?” – Hallitusneuvottelupöytiin päässeet lobbarit ja ay-vaikuttajat herättävät ihmetystä

Luotu: 
10.5.2019 08:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Hallitusneuvotteluväkeä.
|

Hallitusneuvottelupöydissä istuvat lobbarit ja työmarkkinajärjestöjen edustajat herättävät ihmetystä politiikan yleisössä.

Helsingin Sanomat kertoi torstai-iltana, että sdp:n toisena neuvottelijana työelämän kehittämistä pohtivassa ryhmässä toimii keskusjärjestö SAK:n johtoryhmän jäsen Saana Siekkinen. Samassa ryhmässä istuvat Vasemmistoliiton edustajina Teija Asara-Laaksonen JHL:stä ja Anu Tuija-Lehto SAK:sta.

”Uudistuksia sorvaamassa SAK, maatalouspöydässä herrat itse. Mikä voisi mennä pieleen?” pohtii Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki Twitterissä hymiön saattelemana.

Juttu jatkuu tviittien jälkeen.

 

 

 

Iltalehti puolestaan nostaa esiin vihreiden hallitusneuvottelijakseen nimittämän Elina Moision, joka on vaikuttajaviestintätoimisto Miltton Networksin osakas. Hän toimii Luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi -neuvotteluryhmässä.

”Aikamoista suhmurointia ja sopankeittoa lobbareiden avustuksella! Luulin että elämme demokraattisessa Suomessa, kaikkea muuta”, kirjoittaa kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho Twitterissä.

 

 

 

Neuvotteluita johtava sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi torstaina, että lobbareilla ei ole vapaata pääsyä Säätytalon neuvotteluihin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Tulkki

Tämä tuo toteen sen asian että nämä ns. puolueiden neuvottelijat ovat ulkona kuin lintulauta noissa asioissa joista mukamas neuvottelevat ja kaikkia viedään kuin litran mittaa.
On siinä mulla neuvottelijat asialla.

Markku Moilanen

Hyvä, että ilmenee lobbareitten osallistuminen halitusneuvotteluun jo tässä vaiheessa. Edellisen hallituksen EK edustajista ja lobbareista ei kuultu vaikka valinnanvapautta, Atendoa, helcarea yrittivät saada osaksi suomalaista hoiva-alaa ja samalla osalliseksi verokirstusta rahanjakoon

Kaarle Akkanen

SAK oli kuin omiensa joukossa. Niin varmaan olikin. Työnantajat, siis yrittäjät, ovat hiki otsalla katsomassa tätä jakopolitiikan esiinmarssia? Tämä ko. porukka kyllä rapauttaa hyvän työllisyyskehityksen. Näin uskon ja pelkään.

Jaakko Hakala

Yrittäjiä on monellaisia on suuria, keskisuuria ja pienyrittäjiäja vieläpä yhden hengen yrityksiä. Kyllä suuryrityksissä varmaan hiki tulee, sillä 10miljard. yritystuista saatetaan leikata melkoinen siivu, mikäli tiedot kauppasodasta pitää paikkansa. Esim. Kone Oy, Stora-Enso, Metso saavat yritystukia, jotka menee suoraan osingonjakoon. Viime vuonna maksettiin ennätykselliset osingot 13miljardia. Kyllä kokoomus piti hyvin huolta tukijoistaan. Pienyrittäjät eivät näihin karkeloihin päässeet. Mikäli hallitus syntyy, niin pienyrittäjät voivat olla ihan rauhassa. Olisiko nyt työmiehen aika saada palkka työstänsä? Toivottavasti.

Kyuu Eturautti

Alma Medialla on paljon osaavia journalisteja palkkalistoillaan. Heillä olisi resurssit tehdä salapoliisityötä: etsikää tästä maasta ihminen, joka odotti näkevänsä jotain muuta kuin puhdasta korruptiota tässä kohtaa. Ehkä sellainen on. Todennäköisesti ei.